Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Master Class за бъдещи булки организират във Варна

"Мастър клас за бъдещи булки" ще се проведе днес във Варна. Целта на обучението е бъдещите младоженци да получат информация през какви етапи преминава организацията на едно събитие и кои са ключовите моменти в подготовката.

В мастър класа са застъпени: изготвянето на сватбен бюджет, разделение по приоритети, правилен избор на локация за сватбата, избор на ритуали и игри, цветове и стилове на декорацията и т.н. Повече подробности чуйте от интервюто на Сияна Спиридонова с Никол Новкова – сертифициран сватбен агент и организатор на обучението:




-  Трябва много добре да се обмисли бюджетът за една сватба, защото много често се получават разминавания още от началото – по време на отделянето на средства и по време на формиране на сватбения бюджет. Важен е подборът на правилните специалисти и изборът на правилното място за сватбата, така че накрая младоженците да получат от събитието точно това, за което са мечтали и очаквали.

-  Кои са ключовите моменти в организацията на сватбения ден?

-  Трябва да е едно добре структурирано и организирано събитие. Гостите обичат да им бъде така направена сватбата, че да не усещат напрежение, да не се налага да изчакват или да стоят без да знаят накъде ще отиват. Когато е добре организирана една сватба, когато се знае кой какви задължения има, кое след кое следва, когато часовете са добре разпределени за случващите се събития, тогава гостите са доволни и удовлетворени от това, че е отделено време и внимание, за да се чувстват те комфортно. След това се отблагодаряват като бъдат едни весели гости, спомагащи за събитието да бъде весело, щастливо и такова каквото им се иска на всички младоженци.

-  На събитието ще присъстват специалисти – гост-лектори. Кои са те?

-  Обмислихме какви специалисти да бъдат включени. Двете звена, които най-много вълнуват булките са фотографията и флористиката – цветята, които присъстват под различна форма на сватбата им. Смея да кажа, че съм поканила едни от най-добрите специалисти в тези области във Варна – флористът Ивайло Иванов и фотографите Михаела Димитрова и Станислав Сивев. Те са достатъчно опитни в областта си и смятам, че ще дадат едни много полезни съвети и ще кажат неща, върху които могат да се замислят бъдещите младоженци.

-  Въпросът е субективен, но колко струва една средностатистическа сватба във Варна?

-  В зависимост от това каква локация е избрана, къде е мястото и колко е вложено във всеки един етап от това събитие, средно бих казала, че около 15 000 лв. до 20 000 лв. е един среден бюджет за да една сватба, за да бъде тя изпипана до последния елемент.

-  „Мастър класът за бъдещи булки” ще има ли вход и какъв е той?

-  Решихме да бъде безплатен, защото за нас е важно бъдещите младоженци да имат правилната информация и да знаят какво точно трябва да изискват, както от специалистите, които наемат, така и от самите себе си, когато започнат организирането на едно такова събитие.

Обучението ще се проведе на ул. „Ангел Кънчев” 5А във Варна, от 17.00 часа днес.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Християн Облаков представя новата си книга за Йосиф х. Стоянов

Новата книга на Християн Облаков „Йосиф х. Стоянов, инженер, общественик, кмет на Варна“ ще бъде представена на 5 юли от 18 часа в Арт салона на Радио Варна. Книгата проследява живота и труда на Йосиф х. Стоянов - един от варненските проектанти от първата половина на ХХ век, който също е специалист в областта на хидроинженерството и..

публикувано на 05.07.24 в 07:30

Цената на бензина продължава да расте

До две седмици цената на бензина у нас се очаква да се увеличи с още 1-2 стотинки. Това прогнозира пред Радио Варна Валентин Кънев, председател на Балканската и черноморска петролна и газова асоциация. Средната цена по бензиностанциите сега е между 2.50 и 2.70 лева за литър.  Кънев посочи, че според европейската статистика цените на горивата..

публикувано на 04.07.24 в 07:05

Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE): Нищо не става за една нощ

Интервю с Johnny Gioeli (AXEL RUDI PELL, HARDLINE) Немският китарен герой Axel Rudi Pell и бандата му тази година са част от афиша на фестивала „Midalidare – Rock In The Wine Valley”. Малко по-рано през годината групата издаде и албума „Risen Symbol”. Също така певецът Johnny Gioeli представи и нова песен в дует със Светлана Близнакова – Sevi...

публикувано на 04.07.24 в 06:00

Кристиан Ивковски: Един ден ще направя свои открития във физиката

15-годишният варненец Кристиан Ивковски спечели първо място в конкурса "Физиката през вековете" в конкуренцията на 1600 участници от средните училища във Франция и френските училища по света. Конкурсът е организиран от Съюза на учителите по физика и химия в рамките на Годината на физиката. Осмокласникът от Френския лицей „Шарл Перо“-Варна, спечели..

публикувано на 03.07.24 в 09:31

Richie Faulkner (JUDAS PRIEST): Дъщеря ми е най-големият фен на JUDAS PRIEST

Интервю с Richie Faulkner (JUDAS PRIEST, ELEGANT WEAPONS) Повече от 50 години британските хеви метъл легенди JUDAS PRIEST пазят и разпространяват хеви метъла по целия свят. Само преди няколко месеца Боговете на метъл издадоха поредния урок по хеви метъл – техният „Непробиваем щит”. И той е точно такъв, категоричен е китаристът Richie Faulkner...

публикувано на 03.07.24 в 08:15

Румен Генов: Силата на спортния журналист е личният контакт със спортисти и треньори

2 юли е Международен ден на спортния журналист. Отбелязва се от 1995 г. по инициатива на Международната асоциация на спортната преса.  Първият конгрес на асоциацията е проведен в Париж от 1 до 3 юли 1924 г. с участието на представители на 29 държави.   Спортната журналистика отразява социалните и професионалните аспекти на спорта...

обновено на 02.07.24 в 17:10

Oscar Dronjak (HAMMERFALL): Ние бяхме там!

Интервю с Oscar Dronjak (HAMMERFALL) През август шведските хеви метъл маниаци HAMMERFALL ще издадат 13-тия си студен албум „Avenge the Fallen”. Преди това обаче групата ще участва и на фестивала в село Могилово – „Midalidare – Rock In The Wine Valley” (12-14 юли). Oscar Dronjak, китарист, основател и основен композитор на HAMMERFALL даде..

публикувано на 02.07.24 в 15:45