Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постановката "Мир вам" спечели наградата на фестивала Друмеви театрални дни

Снимка: theatreshumen.com

Постановката "Мир вам" на студиото за документален театър "Vox popoli" спечели наградата за цялостен спектакъл на завършилия късно снощи фестивал Друмеви театрални празници в Шумен. Миглена Стефанова от Радио Шумен информира:

В 26-ото издание на Фестивала за българска драматургия се състезаваха 11 пиеси. Наградата за режисура отиде при Стайко Мурджев за "Турболенции" – постановка на Пловдивския театър по текстове на Камен Донев.

Мариус Куркински спечели в категорията "Мъжка роля" за играта му в "Черното пиле", а за женска роля беше отличена Елена Атанасова от "Турболенции".

Спектакълът-победител е "Мир вам" с режисьор Неда Соколовска.

За журито тазгодишните Друмеви театрални празници са провокирали с ярката си актьорска палитра и режисьорски решения, каза председателят Бина Харалампиева:

Изключителната публика на Шумен! Хора, казвам ви, вие в момента все повече и повече развивате една от най-сериозните и взискателни театрални публики. Едновременно с това невероятно толерантна. Тази комбинация между взискателност и толерантност е нещо, на което биха могли да ви завидят.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!