Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Английски дипломи по мениджмънт в ИУ- Варна

| обновено на 25.11.17 в 17:01 БНР Новини


Възможностите за получаване на английска диплома представиха пред студенти преподаватели от Икономически университет- Варна. Вече трета година в морската столица се обучават студенти по магистърската програма INTERNATIONAL BUSINESS AND MANAGEMENT. Тя се извършва съвместно от Икономически университет и  университета в Нотингам.


СнимкаСнимка


Първите 8 магистри вече имат английски дипломи и това им помага в професионалната реализация. Сред тях е Силвия Иванова, която работи в международна компания още от времето, когато е била бакалавър. Тя е убедена, че "завършването на тази магистърска програма е добра инвестиция, защото дава
по-широк спектър и по-концентрирано знание на вече придобитите умения".

Таксата за обучение през целия период е 8 600 лева и е в пъти по-ниска от обучение във Великобритания.

За младата майка Христина Петкова "получаването на международно образование с възможност голяма част от времето да си при своето семейство е голямо предимство", защото тя записва втората си магистърска програма, когато нейното бебе е само на 6 месеца.


Снимка






"Програмата подготвя международни анализатори и мениджъри за справяне с глобалните предизвикателства  на международната търговия, бизнес и управление. Тя дава повече компетенции, за да заемат по-високи позиции или да стартират собствен международен бизнес. Обучението е в малки групи със студенти от много държави, което дава допълнителен опит", разказва един от преподавателите в програмата доц. д-р Валентина Макни.

Всеки модул от обучението акцентира върху различни компетенции. Изучават се изследователски методи, корпоративен мениджмънт, управление на глобалните вериги на доставки. Лекторите са международни специалисти.

В Нотингам на студентите се представят почти реални казуси, а лекторите  са от много държави.

"Между двете учебни заведения има договор за реализацията на програмата и Брекзита няма да е проблем за обучение по магистърската програма", убеден е ръководителят на магистърската програма доц. Д-р Христо Мавров.

Досегашният опит показва, че студентите във Варна получават отлична подготовка и те нямат проблем при обучението във Великобритания през третия семестър.

Снимка









Първите магистри вече завършиха обучението, вторият випуск до декември е в Нотингам, третите са в университета във Варна.
До 1 декември може да се включите в магистърската програма INTERNATIONAL BUSINESS AND MANAGEMENT за тази година. Могат да кандидатстват  завършили бакалавърска степен с минимален успех 3.50 и  владеене на английски език поне ниво В1.

За предимствата от завършване на магистърската програма- преподаватели и студенти - в неделя малко след 8 часа в ефира на Радио Варна.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

289 свободни места са обявени в детските градини във Варна за трето класиране

289 свободни места са обявени за трето класиране в общинските детски градини. След анализ на данните от първите две класирания, както и възможностите на физическата среда в образователните институции и предвид социалната функция на детските градини, родителите ще имат възможност да подадат заявления за 289 места в 32 детски градини, от които 156 нови...

публикувано на 24.06.24 в 15:28

Около 12 000 украинци пребивават във Варна, голям наплив към нашите училища

Около 12 000 украинци пребивават във Варна. През последните два месеца страната ни е приела още 4000 души. Това каза Невяна Филева от сдружение "Енерджи", неправителствена организация, която работи с уязвими групи. Причината за ръста на новодошли украинци, търсещи убежище, са законови промени в европейски държави, което е наложило второ разселване. По..

обновено на 24.06.24 в 15:22

Пожар гори в района на Харамията

Сигнал за горящи бараки е получен в 13,45 часа днес в района на местността Харамията край Варна.  Три екипа - на пожарната във Варна и на Горското стопанство, са на мястото на инцидента, съобщиха за Радио Варна от пресцентъра на Областната дирекция на МВР, откъдето на този етап нямат повече информация.  Пожарът е възникнал в частен имот на фирма в..

публикувано на 24.06.24 в 14:51

Велосипедист е с опасност за живота след инцидент по пътя Оброчище-Албена

С опасност за живота е велосипедист след пътен инцидент по пътя с. Оброчище – курорта Албена.  Произшествието става на 23 юни малко преди обед, около 11:40 ч. На място е установено, че велосипедист на 44 години отклонява движението си и се удря странично в изпреварващ го лек автомобил „Рено“, управляван от 48-годишен мъж.  Вследствие на инцидента е..

публикувано на 24.06.24 в 14:34

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране

505 свободни места за първокласници са обявени на трето класиране в общинските училища във Варна за учебната 2024/2025 година. Днес електронната система за прием отвари за регистрация на нови и за редакция на заявленията за децата, които не са класирани до момента. Два са дните – 24 и 25 юни (понеделник и вторник), в които системата е активна...

публикувано на 24.06.24 в 14:21

ПП-ДБ на консултациите при президента: Оставаме в опозиция

Президентът Румен Радев продължава с консултациите за кабинет.  След среща с ГЕРБ-СДС и ДПС, третата политическа сила, с която разговаря държавният глава, е ПП-ДБ.  ДПС на консултациите при президента: Най-нормалното е да бъде подкрепен мандатът на победителя Бойко Борисов: Ще предложим правителство на малцинството (обновена) "Ние казваме,..

публикувано на 24.06.24 в 14:08

Повече влакове между София и Бургас от тази седмица

Още от тази седмица БДЖ ще увеличат влаковете между София и Бургас. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и ръководствата на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД. Министърът поиска пълна проверка на всички обстоятелства, свързани с влакa от София до Бургас в петък вечер...

публикувано на 24.06.24 в 13:58