Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Успехът е пътуване...

| обновено на 14.02.18 в 21:47

Силвия Иванова е млад бизнесмен от Варна. Тя завършва Икономически университет в родния град, учи в САЩ и Великобритания. И навсякъде получава признание за своите успехи. През 2009 година е избрана за добрия посланик на всички студенти в САЩ. В последните години беше сред най-добрите български студенти по мениджмънт от Нотингам.  В момента работи в международна компания за даване под наем на автомобили и мечтае да продължи да учи и да се развива, защото според нея успехът е безкрайно пътуване.

Тя знае няколко чужди езика, но предпочита да се реализира в родината, защото е убедена, че където и да е, човек трябва да се бори за успеха, той не е даденост за конкретно общество. За нея и нейната майка - журналистът Витка Стоянова, пътят към успеха е непрекъснатото развитие.

Нейната майка сподели, че е доволна от възможността детето й да се реализира и в България, и в чужбина. Като родител тя искала да я възпита да бъде любопитна към света, да търси новото и да не се задоволява с постигнатото.  И това се случва.


Варна е моят роден град и аз изключително много го обичам и съм привързана към Варна. Семейството ми е тук, приятелите ми са тук. Откривам себе си в този град и смятам, че благодарение на знанията и опита, които придобихме, един млад човек може да се реализира не само във Варна, но и като цяло в България.
Възможностите за реализация не идват сами по себе си или от средата, те се изграждат и идват благодарение на личността, която ги провокира.

Снимка
Кое е най-важното качество, което е необходимо, за да успее един млад човек?
 
Да вярва в себе си. Вярата е на първо място. Да не спира да преследва мечтите си. Да върви с увереност.
Ще цитирам Емерсън " С увереност прави пред лицето на слънцето и луната това, което вътрешно те радва и което сърцето ти нареди". В унисон с тази фраза, много е важно човек да вярва в себе си и без значение от това, което слушаме, от приятелите, от емоциите, ... човек да бъде последователен и винаги да вярва в себе си.


Винаги ли успявате?

Мисля, че резултатите най-добре го показват. Вярвам, че човек е успял, когато живее и избира настоящето си, а не то него. Когато среща  и хората, и работата, който той иска. Когато има такова наслагване и такъв паралел, мисля, че това се нарича успех!


Снимка
Какво работите в момента?

Работя в международна компания за отдаване на коли под наем в цял свят...
/.../

Продължаваме да бъдем все така любопитни. Човек не трябва да си поставя някакви прегради и ограничения...

Какво е успех за един млад човек?


За мен успеха няма крайна спирка. Това е едно безкрайно пътуване, което няма начало, няма и край. Аз вярвам, че човек трябва да бъде верен първо на себе си, да отстоява, да се бори, да иска да разбира, да вижда... Да не си поставя ограничения, а да иска да учи и да се развива.... Така идва новото любопитство, което отваря нова врати. Така че за мен това е едно вечно пътуване...

Снимка

Как се чувствахте като българин в САЩ, Великобритания, по света?

Ако човек следва своята цел, мисля, че може да успее, без значение от държавата. Но, разбира се, това е труден път и никога не е лесно. Не мисля, че дори и в България е лесно. Винаги навсякъде е трудно, това е процес....

Продължавам да експериментирам и да гледам....


СнимкаСнимка


Колко популярно е отдаването на коли под наем в България и има ли подготвени българи за работа в международни компании? - част от въпросите, отговорът на които ще намерите в интервюто на Габриела Гаврилова със Силвия Иванова:





Снимка


Снимките са личен архив на Силвия Иванова от обученията й в чужбина.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Тошев

Георги Тошев за Татяна Лолова: Тя беше човек, избрал да бъде от страната на светлината

Във философията на Татяна Лолова, в нейния начин на мислене, открих много подходящи парченца живот, чрез които съм си помагал в трудни ситуации. Това каза в интервю за Радио Варна журналистът Георги Тошев. Във Варна той беше водещ на вечер, посветена на голямата ни актриса, под надслов "Празнуваме Татяна Лолова". Събитието бе в рамките на театралния..

публикувано на 26.06.24 в 08:25

Художникът Анатолий Станкулов: Там, някъде зад всички проблеми, ни чака морето

„ Там някъде зад къщите е морето“ – така се нарича изложба живопис , с която художникът Анатолий Станкулов гостува в  Художествената галерия на Балчик. Тя ще продължи до 3 юли. Тя съдържа картини от два негови цикъла „Бряг“ и „Там, някъде зад къщите, е морето“. Общо 36 живописни платна на автора, който е със завидна биография – над 600 участия в..

публикувано на 25.06.24 в 08:15

Искра Радева: Морето ми липсва страшно много!

"Живея в полите на планината, но морето ми липсва страшно много!". Това каза за Радио Варна актрисата Искра Радева, която е във Варна и участва в дискусията „Социалните иновации“ на Академията в рамките на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми. Актрисата призна, че много обича морето и особено й е приятно да гостува във Варна,..

публикувано на 24.06.24 в 06:30

Пианистът Саркис Балтаян - за пътя му в музиката, годините в САЩ и как все още се чувства най-вече българин

С концерт на Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна от 20:30 часа днес ще бъде официално открит Международният музикален фестивал "Варненско лято" 2024. Събитието включва произведенията Рапсодия „Вардар“ на Панчо Владигеров,  световна премиера на "Ouverture en forme d'Espérance" оп. 43 от Патрик Дюър, Концерт във Фа от Джордж Гершуин и..

публикувано на 22.06.24 в 06:30

Николай Тодоров-Ник: Паелята е фестивално ястие, което събира и обединява хората

Паелята е едно от най-популярните, вкусни, но и трудни за приготвяне ястия в света, което може да затрудни дори някои от най-добрите майстор-готвачи. Родена във Валенсия, днес тя е неизменна част от испанската кулинарна култура. Нещо повече – от дълги години има и световен шампионат по приготвяне на паеля, в който се включват..

публикувано на 21.06.24 в 10:26

Авторът на "Живот в едно пътешествие": Светът е малък, а хората толкова си приличат

Валентин Станков представи книгата си  „Живот в едно пътешествие“ в Двореца - Балчик, в Учебен център по изкуствата, в Двореца, където авторът разказа а живота, пътуването… и всичко останало. Валентин Станков е актьор по образование. През 2007 г. завършва Актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева. Играл е в театър „Възраждане“,..

публикувано на 21.06.24 в 08:30

Шеф Марианна Александрова: Подготвям гастрономически хъб в Колежа по туризъм с достъп за външни посетители

Мениджмънт на туризма и развлекателния бизнес и Мениджмънт на хотели и ресторанти са двете специалности, които конкурентно поддържа и развива Колежът по туризъм към ИУ-Варна. Новост в обучението са кулинарните мастър класове, които провежда със студентите победителят в последното издание на кулинарния телевизионен формат Мастър шеф Марианна..

публикувано на 20.06.24 в 07:15