Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръгово може да спаси бъдещите жертви на опасния разклон за Долище

Изграждането на кръгово кръстовище по пътя Кичево - Аксаково при разклона за село Долище отново поиска Росен Марков.

Той организира едноличен протест пред централата на ГЕРБ-Варна.

Росен Марков представи и становище от АПИ. В него е посочено, че опасното кръстовище, което продължава да почерня семейства, независимо от вертикалната и хоризонталната маркировка, може да бъде преобразувано в кръгово.

Чуйте какво предлага Росен Марков:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна патрулка на главен булевард в Добрич

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна автомобил на пътна полиция на главен булевард в Добрич. При инцидента няма пострадали. Автомобил с 45-годишен водач е ударил патрулка на булевард „3 март“, информират от ОД на МВР- Добрич. Инцидентът е станал около 22.40 на 1 октомври. Катастрофиралият автомобил се е движил с несъобразена скорост, губи контрол и се..

публикувано на 02.10.24 в 14:13

Президентът свиква извънредно КСНС заради войната в Близкия Изток

На 4 октомври, петък, държавният глава Румен Радев свиква от 10.00 часа в президентската институция извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата на заседанието е „Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки“, съобщиха от прессекретариата..

публикувано на 02.10.24 в 12:10

Допълнително разследват делото за правна помощ от адвокатска кантора на Областна управа през 2022 г.

Прокуратурата трябва да извърши допълнително разследване по делото за правна помощ, оказана от адвокатска кантора през 2022 г. на тогавашния областен управител на Варна (Благомир Коцев). То касае сключването на неизгодна сделка от длъжностно лице, вследствие на която е нанесена значителна вреда за Областната администрация. Това решение взе Варненският..

публикувано на 02.10.24 в 12:05

Модернизират с близо 3 млн. лв. уличното осветление в кв. "Чайка"

Във Варна започват дейностите за модернизация на уличното осветление в "Чайка". До 30 март 2026 г. в квартала ще бъдат подменени 19,5 километра кабели, 1007 осветителни тела, 986 стоманени стълбове, 30 ел. табла, съобщават от общинския пресцентър.  Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител. Средствата, с които ще бъдат..

публикувано на 02.10.24 в 12:00

Сградата на старата автогара във Варна остана в историята

Изцяло разрушена е вече сградата на старата автогара, видя репортер на Радио Варна.  Строителна техника премахва останките от нея.  Припомняме, че събарянето на старата сграда започна това лято.  Обновената автогара в непосредствена близост беше открита на 2 юни т.г.  Обновената автогара във Варна от днес обслужва извънградските и международни..

публикувано на 02.10.24 в 10:18

Жители на с. Гурково без вода от събота, готови са за протест

Жители на Гурково се канят да протестират ефективно, след като от събота са без вода. Причините, които обясни началникът на балчишкото ВиК Димитър Николов – проблеми в помпена станция и електрическото захранване. По думите на кмета на селото Тодор Георгиев няма как централизирано от Добрич да се разрешат проблемите им с водата. „Дойдох си от..

публикувано на 02.10.24 в 09:49

50-годишен с опасност за живота след катастрофа на АМ "Хемус"

50-годишен русенец, управлявал товарен автомобил, се е блъснал в прекачено ремарке на друга тежкотоварна кола, която се е движила преди него. Инцидентът е възникнал в първите минути на деня на автомагистрала "Хемус", съобщават от полицията във Варна.  Мъжът от първото превозно средство е с множество фрактури, мозъчна контузия и е настанен в отделение по..

публикувано на 02.10.24 в 08:29