Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Котката на Карл Лагерфелд е сред потенциалните му наследници

Шупет - любимата котка на починалия във вторник моден дизайнер Карл Лагерфелд може да наследи част от богатството му, пише в. „Фигаро“, цитиран от БТА.

Ексцентричният творчески директор на „Шанел“ се сдоби с бялата си писана през 2011 година. Тя веднага се превърна в светска знаменитост с участие във фотосесии и много последователи в „Инстаграм“. Оказва се, че ангелската външност може да лъже и, както сам Лагерфелд обяснява, "благодарение на "тъмната страна" на характера" на разглезената писана през 2014-а се появява колекцията от аксесоари с многозначителното име Monster Choupette. Тя включва чанти, портмонета, папки с анимационен принт на котка на ръба на нервен срив. 

„Шупет си има свое състояние, тя ми е наследница, и ако се случи нещо с мен, човекът, който ще се грижи за нея, няма да има нужда от нищо“, беше споделил дизайнерът в едно свое интервю.

Във Франция животните не могат на станат наследници, тъй като от правна гледна точка не се явяват нито физически, нито юридически лица. Но това е възможно в Германия, а Лагерфелд има германско гражданство. При споровете за наследство се взема предвид страната на постоянно пребиваване (в случая за дизайнера това е Франция) и се предполага, че Лагерфелд е завещал на домашния си любимец средства или чрез фонд, или чрез физическо лице.

Според изчисления на американски медии личното състояние на модната икона възлиза на около 200 милиона долара. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Лагерфелд беше божество сред простосмъртните в света на модата.

Почина Карл Лагерфелд

Световноизвестният моден дизайнер Карл Лагерфелд почина на 85-годишна възраст в Париж, предаде Би Би Си. Въпреки че е работил за много модни марки, той успява да запази собственото си чувство за стил по време на цялата си кариера. Успехът му се..

обновено на 19.02.19 в 15:31
ВИЖТЕ ОЩЕ

Благотворителен футболен турнир помага на млада майка от Варна да оздравее

Млада майка от Варна се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък. Сумата за лечението е непосилна за семейството, което има нужда от помощ.  Антония Марчева има малко дете на 1 година, което безкрайно обича. Нуждае се спешно от интервенцията, за..

публикувано на 04.07.24 в 14:54

Канят варненци на публична дискусия за ремонта на част от ул. „Сирма войвода“

Публична дискусия на общинския проект за основен ремонт на ул. „Сирма войвода“ в частта от ул. „Арх. Манол Йорданов" до ул. "Д-р Борис Окс" в ж.к. „Свети Никола“ ще се проведе днес от 1 8,00 часа на кръстовището на ул. „Сирма войвода“ и ул. „Арх. Г...

публикувано на 04.07.24 в 11:26

Жена рани крака си на ръждясало желязо, стърчащо от пясъка на варненския плаж

Жена нарани крака си на стърчащ ръждясал метален прът от чадър на плажа до втора буна във Варна. Останките от конструкцията са вбити в пясъка, затрупани и трудно забележими.  Когато минах,  изобщо не видях желязото, ожулих си левия крак, разказа Светла..

публикувано на 04.07.24 в 09:46

Премахнаха опасно дърво на ул. „Петър Попов“ в местността Ален мак

Премахнаха опасно дърво на ул. „Петър Попов“ в местността Ален мак. За него сигнализираха жители на района на среща с кмета Благомир Коцев. Специалистите са констатирали, че дървото – от вида Бряст, е напълно сухо, наклонено и опасно. Кметът разпореди за..

публикувано на 03.07.24 в 18:15

Осем номинации за "Почетен гражданин на Варна"

Община Варна организира публично обсъждане на номинациите за почетен гражданин на Варна. Събитието ще се проведе на 9 юли от 17:00 часа в зала „Пленарна“. За най-високото признание на обществеността в града - званието „Почетен гражданин на Варна“ са..

публикувано на 03.07.24 в 15:11

Детски празник за 35-я рожден ден на фирма Комфорт

С емоционален и незабравим детски празник стартираха активностите, с които строителната компания Комфорт отбелязва своята 35-та годишнина. Тържеството беше подарък за децата на служителите на фирмата и затвърждава традицията специалните моменти на..

публикувано на 03.07.24 в 08:00

"Винаги верни!": Един ден с Морската пехота на Украйна

Получаваме първата локация малко след 9 сутринта. Два часа по-рано сме потеглили от Одеса към Миколаив.  „Момчетата молят да идем по-рано“, казва Саша, докато намества GPS-a за мястото, откъдето трябва да вземем връзката ни за деня – Костя. Момчетата..

обновено на 02.07.24 в 15:07