Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Златанов: „Мога да спечеля още 7 златни медала“

Автор:


Божидар Златанов е на 15 години, но е истинска машина в залата по спортна гимнастика. На последното състезание Държавно първенство-купи България, той  спечели 7 златни медала. На всички уреди-злато.Божидар е състезател на варненския гимнастически спортен клуб "Интерком груп Черноморски юнак". Наложи се днес да прекъсне тренировката си за да ми разкаже за успеха.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна отбелязаха деня на олимпизма (ВИДЕО)

Във Варна отбелязаха международния ден на олимпизма със специално шествие и среща с олимпийския шампион Ивайло Маринов. На срещата с учениците от спортно училище присъства и вицеолимпийският шампион от Москва по свободна борба Иван Янков. Гост беше директорът  на дирекция "Спорт" Кристиан Димитров, директорката на спортното училище Евелина Янчева, както и..

публикувано на 24.06.24 в 14:24

Паисий Любенов: За две години направихме добър облик на клуба (ВИДЕО)

Състезателите по кану каяк на варненския клуб "Черно море Бриз" се завърнаха с доста отличия от държавния отборен шампионат в Русе. Възпитаниците на треньора Паисий Любенов спечелиха три купи от престижното състезание.  Клубният президент Александър Григоров направи отлично гребане на 500 м и се класира втори. Главният треньор Паисий Любенов..

публикувано на 24.06.24 в 11:55

Унгария направи невъзможното

Унгария стигна до драматична победа с 1:0 над Шотландия и така запази шансовете си за класиране за осминафиналите на ЕП. Резервата Кевин Чобот реализира победния гол в десетата минута наВ 78-ата нападателят на унгарците Барнабаш Варга напусна терена на носилка.

публикувано на 24.06.24 в 10:52

Варненски ватерполист с престижна награда

Варненец стана най-добър играч на мача Бразилия - България на световното по водна топка.Ватерполистът на варненския "Комодор" - Владимир Станков, бе обявен за най-полезен играч (MVP) в двубоя от световното по водна топка в Малта между България и Бразилия. Срещата завърши 10:9 в полза на кариоките.Станков огорчи на три пъти вратаря на бразилците...

публикувано на 24.06.24 в 10:51

Лудогорец с успех в контрола

Лудогорец записа престижен успех в контролен мач – 1:0 срещу 22-кратния шампион на Словакия Слован Братислава. Единственото попадение реализира Ивайло Чочев след час игра след изцяло българска комбинация между Делев, Недялков и голмайстора. Срещата се забави с 35 минути заради катастрофа в тунел, която прати в голямо задръстване автобуса на..

публикувано на 24.06.24 в 10:50

Тея Николова на стотни от бронзовия медал

"На европейското по плуване в Белград показах, че съм конкурентна в Европа", това заяви състезателката на шампиона ПСК „Черно море” Тея Николова. На шампионата на Стария континент варненката , която тази година завърши с отличен успех Пета езикова гимназия и е приета да учи в САЩ, направи най-силното плуване в кариерата си. Тея стана пета в..

публикувано на 24.06.24 в 10:49

"Спартак"-Варна спечели първата си контрола

ФК „Спартак“ Варна победи ФК Добруджа с 1:0 в първата контролна среща от предсезонната подготовка. Двубоят в кк Албена бе неофициален дебют за старши-треньора Александър Томаш. В стартовия състав бяха пет играчи на възраст 20 г., а соколите стояха по-добре на терена след само една седмица подготовка. Даниел Начев отбеляза в 40-а мин когато шутира след..

публикувано на 23.06.24 в 11:45