Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Илиева: Почти винаги съм видимо доволна

| обновено на 13.07.19 в 15:04

На 16 юли, вторник Мария Илиева ще пее в Летния театър на Варна. Концертът е част от националното и турне под наслов "Всичко - най-добро от Мария Илиева". В него изпълнителката ще представи новия си албум, включващ най-големите й хитове. Отново ще чуем „Лунен сън”, „Нищо”, “Alright”, „Сама”, „Крадена любов”, „Чуваш ли ме”, “I Like”, „Играя стилно”, „Нека вали”, „Всичко” и много други. Песните ще бъдат презентирани по нов, по-мащабен начин, очертава се едно грандиозно шоу с всички задължителни за жанра елементи. И неподправената емоция от срещата с любимата варненска публика.

На сцената до Мария ще са нейните музиканти Георги Янев (музикален директор и китарист), Мартин Ташев (тромпет и вокали), Милен Кукошаров (аранжименти и клавишни), Васил Вутев (барабани), Младен Димитров (перкусии, програминг и синтезатор), Евден Димитров (бас китара).
Турнето започна на 9 юли в Античния театър на Пловдив, премина през Бургас, а кулминацията ще бъде на 22 октомври в Зала 1 на НДК в София.

"Всичко" е мотото на Вашето турне. Максималист ли сте?

Да, обичам да изпипвам всичко, с което се захвана в детайл. Това се отнася както за музиката, така и за най-битовия смисъл на живота ми.

Това не е ли много трудно?

Трудно е, но никой не е обещавал да е лесно. А и удовлетворението след добре свършената работа е достатъчно добър мотиватор и двигател за следващи успехи и мечти, така че всеки, който влага максимума от себе си - и сърце, и душа - получава цялостно удовлетворение накрая.

"Най-доброто от Мария Илиева" - означава ли, че има песни, които не си харесвате?

Не. Всичко си харесвам, колкото и нескромно да звучи. За да отсея тези, които да събера в албума, общо взето избрах песни, които са били номер едно в различни класации. Това е един относително добър критерий според мен, близък до обективния за това да определиш дали една песен е хит. Например когато пея "Лунен сън" - първия ми сингъл от 2001 година, виждам дечица, които знаят текста. Това е най-голямото ми щастие като артист.

Какво има в стерео стаята на Мария Илиева?

Много музика, много мечти, много приятелства и наааай-голямата ми любов - синът ми Александър, който категорично пренареди всички мои приоритети. Но той пък ми донесе много вдъхновение за музика и сега съм толкова заредена с енергия, сякаш сега започвам.

Той ще бъде ли част от Вашето турне?

Да, да, той е с мен. Зачислявам го към нашия екип и започва да помага - той много обича да подрежда, особено кабели като види. Мисля, че ще изприщи тонрежисьорите ни, но пък е толкова сладък, че му се прощава всичко...

Кога сте видимо доволна?
Почти винаги, аз съм човек, който умее да се радва на живота. Щастлива съм, умея да обичам - това са неща, които в годините , пораствайки, си дадох сметка, че са зависими само и единствено от мен. Да облагородиш емоциите си, да обичаш разбираемо, да умееш да приемаш любовта такава, каквато е, и да си щастлив и благодарен за най-простите неща...


Цялото интервю с Мария Илиева може да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Личните истории на „Бившите хора“ на концлагерна България

Систематичното унищожаване на българския елит от БКП и ДС след 9 септември 1944 г. оживява с гласовете на оцелелите в книгата на историка доц. д. н. Мартин Иванов –  „Бившите хора“ на концлагерна България.  Съдбата на онези близо половин милион жени, мъже и деца, дамгосани, прогонени и системно декласирани от комунистическите власти, е подробно..

обновено на 10.05.24 в 16:37

Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE): Винаги бъдете себе си

Интервю с Joe Lynn Turner (екс-RAINBOW, екс-DEEP PURPLE) Joe Lynn Turner винаги е бил любимец на българские рок фенове. Самият вокалист е пял с кого ли не и с кого ли да. Бил е част от RAINBOW, DEEP PURPLE, групата на Yngwie Malmsteen, FANDANGO, BRAZEN ABBOT на Николо Коцев, SUNSTORM, Michael Schenker. И през цялото това време не престава да..

публикувано на 10.05.24 в 07:30

Радко Мурзов: Изкуството е вечно търсене

Изложбата "Кристализация II" откри в Арт салона на Радио Варна известният художник Радко Мурзов. Експозицията представя 51 творби, изпълнени в уникална технология, откритие на Мурзов.  "Техниката е такава, че работя с акрилни бои и сол. Солта допълнително повторно кристализира и се получават красиви кристали. Отблизо погледнато в картината те блестят",..

публикувано на 09.05.24 в 08:05

Политолог: Не чуваме ясна дефиниция какви са проблемите на гражданите

"Кампанията за изборите започна още през март и компроматите валят един по един". Това коментира за Радио Варна политологът Атанас Радев. По думите му това не е нищо ново за родната политическа картинка и посочи, че кандидатите за депутати не разчитат на позитивизъм и визия: „Кампанията е в разгара си и когато вече започне официално ще..

публикувано на 08.05.24 в 08:15
Наталия Чешмеджиева

Наталия Чешмеджиева: Радиото се променя както света около нас

На 7 май отбелязваме професионалния празник на радиото и телевизията. Това е една от причините екипът на Радио Варна да организира днес Ден на отворените врати. Посетителите ще могат да влязат в ефирните студиа, откъдето се излъчва програмата, както и да се разходят из „светая светих“ на музикалните редактори – фонотеката. Накратко - всеки ще..

публикувано на 07.05.24 в 08:20

Възкресението през "перото" на 12 български автори

„Възкресения“ е заглавието на антология с разкази на 12 български автори . Съставител е Благой Д. Иванов, който се включва и със свое произведение - „Приятелски кръг“. Другите автори са - Мария Пеева, Александър Ненов, Васил Попов, Елена Павлова, Емил Минчев, Цветина Цолова, Милен Хальов, Андрей Велков, Марин Трошанов, Богдан Русев и Димитър..

публикувано на 07.05.24 в 07:00

Отец Георги Стоименов за вярата

Отец Георги Стоименов, председател на църковното настоятелство на храма "Св. Архангел Михаил" във Варна, от дете е привлечен от силата, водеща към храма. Първият му спомен за това е от детска възраст, когато по време на семейна екскурзия моли родителите си да изчакат да отвори Рилският манастир, който тогава е музей, за да го разгледа.  Роден е в Сибир -..

публикувано на 06.05.24 в 08:00