Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Класиране от регата „Кор Кароли i Card“, първи ден

Автор:

Тази вечер се състоя официалното откриване на ветроходната международна регата „Кор Кароли i Card“. Кметът на Варна Иван Протних откри надпреварата и награди призьорите от първия състезателен ден, който включваше 3 гонки. Началникът на щаба на ВМС Камен Кокуров, директорът на ДКС Минко Христов, директорът на дирекиця „Спорт“ Кристиан Димитров и представител на спонсорите-Явор Петров бяха на сцената и връчваха награди.  В клас „ORC A“ първи са екипажът на „Петра“ от „Понтос“-Варна с шксипер Никола Дуков. Те станаха втори в клас IRC 1. В същия клас призът е за екипажа на „Оксижен“ от „Бавария яхтс“-Варна с шкипер Демир Иванов. В клас „ORC B“ първи са „Уасаби Дентапрайм“ от „Черноморец“-Бургас с шкипер Валентин Николов. Те станаха първи и в клас “ „IRC 2“. В клас „ORC C“ „Уайт Уинг“ от ЯК „Варна“ с шкипер Калоян Симеонов се пребориха за първото място. Екипажът на „Феникс“ от клуб „Синева“-Варна с шкипер Богомил Пехливанов стана първи в клас „ORC CP“ и спечелиха първо място в клас „IRC 3“. В националния клас „Конрад 25 R“ след първите три гонки начело е яхта „Феникс“. Утре участниците в регатата потеглят за Балчик.

Радио Варна за поредна година е медиен партньор на регатата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Англия среща Словакия на Европейското първенство

Англия и Словакия се изправят един срещу друг на "Фелтинс Арсена" в Гелзекирхен от 19:00 часа. Мач от 1/8-финалите на Евро 2024. Победителят ще срещне в следващата фаза Швейцария. Те вчера детронира европейския шампион Италия. Статистиката сочи, че британците имат 5 победи от 6 мача срещу Словакия. Тимът на Гарет Саутгейт не впечатлява с играта си,..

публикувано на 30.06.24 в 11:50

КПС Варна спечели първия полуфинал

Отборът на КПС Варна победи с 13 -5 Аква спорт - Варна в първи полуфинала по водна топка при мъжете. Втората среща е утре. Секунди преди края беше изгонен с червен картон и вратарят на Аква.

публикувано на 30.06.24 в 11:27

"Ч.море" се справи с ЦСКА в София

Ватерполистите на Черно море записаха победа при гостуването си в София на ЦСКА. Варници се наложиха с 11 -7 в първия полуфинален мач. Отложената среща от вчера по всяка вероятно ще си играе в сряда.

публикувано на 30.06.24 в 11:25

Лудогорец победи Университатя

Лудогорец завърши със стил лагера си в Австрия, побеждавайки с 4:1 румънския Университатя Крайова. Така "орлите" направиха отлична подготовка, като спечелиха и четирите си мача - 5:0 над Приморие, 1:0 над Слован Братислава, 2:0 над Санкт Гален и 4:1 над Крайова. Първото попадение отбеляза Кайо Видал в 30-ата минута. Нареди отне от Гьоко Зайков,..

публикувано на 30.06.24 в 11:24

Германия е на 1/4 финал на Европейското първенство

Германия победи Дания с 2:0 в мач от 1/8-финалите на Евро 2024 в Дортмунд. Кай Хавертц откри резултата от дузпа в 54-тата минута. В 68-ата минута Джамал Мусиала удвои. Мачът бе прекъснат за около 25 минути заради страхотна гръмотевична буря над стадиона. Датчаните се прибират у дома.

публикувано на 30.06.24 в 00:18

Италия си тръгва от Европейското първенство

Националният отбор на Швейцария е първият четвъртфиналист на Европейското първенство в Германия. „Кръстоносците“ детронираха защитаващия титлата си тим на Италия, след 2:0.  Попаденията бяха отбелязани от Ремо Фройлер (37’) и Рубен Варгас (46’).

публикувано на 29.06.24 в 22:09

Във Варна беше последният кръг по приложно колоездене (ВИДЕО)

Завърши четвъртият пореден кръг от държавното първенство по приложно колоездене във Варна. На първо първо място отборно е съставът на Берковица-2, на второ място Берковица-1 и на трето Етрополе. При момичетата титлата спечели Валентина Бабачева от отбора на Берковица, а при момчетата златният медал отиде при Любомир Андреев също от отбора на..

публикувано на 29.06.24 в 14:28