Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виктор Чучков-син: Варна е много интересен за снимане град

Днес е предпремиерата на "18 % сиво" по едноименния роман на Захари Карабашлиев. Това е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков-син. Прожекцията ще бъде от 19 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна, а половин час по-късно ще се проведе среща с част от екипа на филма.

Преди това, Светлана Вълкова ни среща с режисьора Виктор Чучков-син:

Започвате във Варна – мисля, че е съвсем логично. Захари си е варненец.

Варна е един прекрасен град и освен това е много интересен за снимане. Даже пожелавам и на мои колеги по-често да излизат извън София, защото няма как да не можем да виждаме другите градове, което е малко неестествено. Органично дойде снимането във Варна.

Колко променихте книгата?

Филмът не е просто илюстрация на книгата и не би трябвало да е съвсем така. Тя се адаптира и се прехвърля във филмов разказ, което налага различни промени, за да могат зрителите да бъдат заедно с нашите герои на екрана и да ги усещат. Трябва да извадиш най-важното – това, заради което сме харесали тази книга и то да бъде центърът.

Защо харесахте тази книга?

Защото видях в нея много въпроси, които човек в някаквъв етап от живота си може да си зададе. Това е филм за загубата, за съвременния човек. Историята е адаптирана и действието не се развива в Америка като в книгата, а в Англия, Белгия, Германия и България (Варна). Това е филм за съвременния човек, който е и раздвоен и объркан. Филм за всичко, което се случва у нас и по света и за хаоса в Европа. Филм е и за хората, които се чувстват все по-несигурни и не знаят граждани на коя държава са. Главните герои във филма са хора, примамени от блясъка на по-добрия свят, който те погубва в някакъв смисъл. По този начин ти изгубваш себе си и най-първичните и ценните неща.

Къде снимахте във Варна?

Снимките започнаха на плажа, в една много красива сутрин – един изгрев на слънцето, където трябваше да бъде снимана сцената. Снимахме и на плажа в кв. „Аспарухово“, на входа на Морската градина, както и в един апартамент, който също е до Морската градина. Той е с огромна тераса, от където се вижда целия град.

Цялото интервю на Светлана Вълкова с Виктор Чучков-син може да чуете в звуковия файл:




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Даниел Стефанов

СИК-овете имат много повече отговорности в сравнение с изборите през 90-те години, но обучението им не се променя

Хартиените бюлетини за изборите на 9 юни са направени достатъчно различими, което минимизира допускането на грешки. Това каза за Радио Варна изборният експерт Даниел Стефанов. Често допускана грешка, по думите на Стефанов, е при гласуване с хартия да се попълва само преференцията, но не и партията, което прави вота невалиден. Липсва подробно..

публикувано на 28.05.24 в 15:23

Проф. Драгомир Пламенов: 13 са пълните отличници в ТУ-Варна

750 са абсолвентите, завършили през 2023 година Техническия университет във Варна. Преди дни те получиха дипломите си на церемония във Фестивалния и конгресен център във Варна. 13 са пълните отличници от четирите факултета. „Успехът на абсолвентите е много добър, както на тези, които се обучаваха с образователно-квалификационна степен..

публикувано на 28.05.24 в 13:47

Guilhermino Martins (SERRABULHO): От едната страна е Роналдо, от другата сме ние

Интервю с Guilhermino Martins (SERRABULHO) 31 май и 1 юни са датите, на които София ще бъде домакин на екстремната танцова вечеринка „Grind Over Sofia 2024”. Мястото е клуб „При черепите”. Органзатори са  сат „Autumn Souls of Sofia”. Големият хедлайнър са SINNISTER, а една от другите основни банди са протугалците от SERRABULHO. Техният басист..

публикувано на 28.05.24 в 09:05
Яна Дамс

Яна Дамс и златната връзка между културите

Художничката Яна Дамс откри изложбата „Златен диалог: златната връзка между културите“ в Археологическия музей във Варна. Яна Дамс е родена през 1972 година в Германия, днес работи и живее в Дрезден, където изследва универсалния език на формата, който свързва различни епохи и култури. Показва творбите си в контекста на исторически колекции, за..

публикувано на 27.05.24 в 09:10

Alex Staropoli (RHAPSODY OF FIRE): Планината е най-голямото ми вдъхновение

Интервю с Alex Staropoli (RHAPSODY OF FIRE) Близо 30 години италианската банда RHAPSODY OF FIRE разказва под формата на пауър метъл своите фентъзи истории. В края на май групата ще издаде третата част от тяхната "The Nephilim's Empire Saga" под името „Challenge the Wind”, а в средата на юли тази година и ще свири на четвъртия „Мидалидаре – Рок в..

публикувано на 27.05.24 в 08:20

Мариана Хил: Родният език е това, което те прави такъв какъвто си

Българският език има уникалната възможност да бъде много многопластов. Винаги може да предаде нещо, което е заимствано отвън. Това заяви в интервю за БГНЕС Мариана Хил. Мариана Хил е един от най-известните преводачи в България. От телевизионния екран често звучи гласа й – от традиционния..

публикувано на 24.05.24 в 16:25

Axel Julius (SCANNER): Има хора, които винаги ще чакат някой да им каже как да живеят

Интервю с Axel Julius (SCANNER) SCANNER издават дебюта си „Hypertrace” през 1988 година. За съжаление различни неизбежни проблеми се оказват препъни камък бандата да получи заслуженото признание. Единствено волята на Axel Julius успява да задържи групата на повърхността вече близо 40 години. На 6 юни SCANNER ще направят първи хедлайнърски концерт..

публикувано на 24.05.24 в 15:25