Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22 църкви с дезинфекция преди великденските празници

Ще дезинфекцират православните храмове във Варна за празниците, съобщи пресцентърът на Община Варна.

Двадесет и два православни храма във Варна ще бъдат дезинфекцирани преди празниците Цветница и Великден. Екипи на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ ще обработят вътрешните и външни пространства около църквите.

Създаден е график за дейностите съвместно с Варненската и Великопреславска митрополия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спират за две седмици светофара преди кръговото на "Почивка"

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. „Княз Борис I“ преди кръговото на„Почивка“ (посока от курортните комплекси към центъра на Варна). На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока..

публикувано на 17.06.24 в 17:36
Аспарухов мост във Варна

Започва ремонт на част от Аспаруховия мост, пътното платно няма да се затваря изцяло

От 8:00 часа на 18 юни , вторник, започват ремонтно-възстановителни дейности по участъци с нарушена пътна настилка на Аспаруховия мост. Дейностите ще започнат по източното платно (посока Бургас - Варна). За целта ще бъде въведена временна организация на движението. Ремонтните дейности ще продължат и на 19 юни , сряда, също от 8:00 часа, когато ще се..

публикувано на 17.06.24 в 17:29
Снимката е илюстративна

През юли започва основният ремонт на "Дунав мост 1"

Началото на планирания двугодишен основен ремонт на „Дунав мост 1“ се очаква през юли, съобщиха от Министерството на туризма.  Първоначалните намерения са били ремонтните дейности да започнат през есента, след летния туристически сезон, но заради критичното аварийно състояние на моста и рушащата се настилка, която създава реална опасност за..

публикувано на 17.06.24 в 17:05

47 фиша и 5 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци във Варна

Продължават проверките, свързани с чистотата в морската столица. Те се извършват съвместно от еколозите на Община Варна и „Общинска полиция“. През изминалата седмица са съставени 47 фиша за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, както и 5 акта за установяване на административно нарушение – 2 на физически и 3 на юридически лица, съобщиха от..

публикувано на 17.06.24 в 16:30

Превръщането на хале на Морска гара в сценично пространство обсъдиха във Варна

Хале 7 на Морска гара във Варна с площ от 2 дка да бъде превърнато в пространство за култура.  Тази възможност обсъдиха днес творци от 15 държави на среща с кмета на Варна Благомир Коцев. Два дни артисти от цял свят са във Варна, за да подкрепят идеята за създаване на ново сценично пространство за изпълнителско изкуство в морската столица. Творците..

публикувано на 17.06.24 в 16:10

Деница Сачева: Имаме сходство в програмите с ДПС

Започна срещата на представителите на ГЕРБ-СДС и ДПС в Народното събрание за съставяне на правителство.  От страна на ГЕРБ-СДС преговорният екип е воден от Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян. От страна на ДПС дойдоха: Йордан Цонев, Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Ертен Енисова, Елван Гюркаш и Байрам Байрам. Лидерът на ГЕРБ Бойко..

публикувано на 17.06.24 в 15:07
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов: БСП няма да ходи на срещи и разговори с ГЕРБ-СДС

БСП няма да ходи на среща и разговори с ГЕРБ-СДС за правителство. Това съобщи пред БНР Борислав Гуцанов от "БСП за България".  "Въпросът е изчерпан с решенията на партията в събота", допълни Гуцанов.  Той съобщи, че БСП са получили покана от ГЕРБ-СДС, но "имаме категорично решение за неподкрепа".  "За нас въпросът е изчерпан. Когато говорим за..

публикувано на 17.06.24 в 14:57