Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Георги Ганчев: „Напускането на Бакалов е сериозен удар за нас“

Автор:

Ръководдството на БК „Черно море Тича“ даде днес пресконференция, която е първа от началото на подготовката за новия сезон. Поводът също е и предстоящата първа контрола днес срещу тима на Спартак/Пл/. Президентът на клуба Георги Ганчев и главният треньор Галин Стоянов се срещнаха с журналистите. „Има неяснота за новия сезон свързана с пандемията. На този етапн мачовете ще са без публика. Ще стартираме шампионата само с наши състезатели. Оптимисти сме по отношение на финансирането на клуба“, каза Георги Ганчев. Той обяви, че Георги Бакалов е напуснал клуба и няма да работи с подрастващите. Неговата възраст ще се води от Спас Натов. „Жоро много изненадващо взе това решение. Сериозен удар е за нас. Той беше най-добрият ни треньор, който работи в школата. В момента учи и това също може би е една от причините за неговото решение, но има и други такива. Няма яснота в тази посока. Знам, че един ден ще се върне отново“, каза Георги Ганчев. Той не вярва, че причина за напускането на Бакалов е нуспеха на финала в старшта възраст, където варненци не успяха да станат шампиони. Помощник треньорът в мъжкия тим Кирил Петров също е напуснал клуба и се е прибрал в родния си град Ямбол. Във варненския клуб се очаква да пристигне Дани Клечков, който ще води юношите старша възраст. На този етап обаче нещата не са сигурни и се очаква развитие. Пламен Алексиев е имало вероятност да бъде играещ помощник треньор на Галин Стоянов в мъжкия тим, но няма да му е лесно. По-скоро той ще помага на Клечков при юношите. Иначе Алексиев ще участва и в мачовете на тима.

Саша Топчов вече не е изпълнителен директор на БК „Ч.море Тича“. Той се завръща в собствената си академия „Стар баскет“. Няма да има такъв пост вече в клуба. Причините за напускането на Топчов не са ясни и не бяха коментирани. През новия сезон отборът ще играе домакиските си срещи отново в зала „Христо Борисов“.

Първият мач на варненци от шампионата е на 10 октомври, когато приемат Академик /Пд/. По непотвърдена информция отборът на Академик /Првец/ може да не участва в шампионата и на практика да бъде закрит. Това обаче на този етап са само коментира, като официална информация от ръководството на клуба по темата все още няма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пловдивчани с второ място на Черноморските игри

Волейболистите на „Локомотив Авия“ от Пловдив спечелиха последния си мач на турнира „Черноморски игри“ във Варна. Те се наложиха над състава на „Добруджа“ с 3-1 гейма. Това ги прави втори в класирането, а добруджанци остават на трето място. "черно море" и "Дея волей" играят от 12.00 ч.

публикувано на 30.09.24 в 11:53

Във Варна откриват 10-я юбилеен турнир "Одесос"

Във Варна утре дават старт на 10-я юбилеен турнир „Одесос“ по пожароприложен спорт. Първата дисциплина е щурмова стълба, а състезанието на стадион „Локомотив“ започва в 9.00 ч и ще продължи до 14.00 ч. тази година прави впечатление участието на отбор от Естония. Турнирът „Одесос“ е най-силният подобен на Балканите и Европа и интересът към него е голям...

публикувано на 30.09.24 в 11:36

Румънка спечели турнира във Варна

Румънката Джорджия Крачун спечели титлата на сингъл на турнира за жени от категория W15 с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се проведе при отлични условия на кортовете на ТК "Супер Спорт", гр.Варна. Втората поставена Джорджия Крачун победи във финала със 7:5, 6:0 Елизавета Котляр от..

публикувано на 30.09.24 в 09:39

Групата на "Спартак"-Варна за мача със "Септември"

Старши-треньорът Иван Цветанов определи групата на Спартак /Варна/ за предстоящия мач срещу Септември София.   Срещата ще се проведе на 30.09 от 20.00 ч. на стадион "Локомотив".

публикувано на 30.09.24 в 09:38

Трудна победа за отбора на "Левски"

Отборът на Левски записа труден успех с 2:1 срещу Арда (Кърджали).  Александър Колев даде преднина на "сините" в 12-ата минута от дузпа. В 39-ата минута Станислав Иванов изравни резултата, а в 73-ата минута Кристиан Макун донесе три точки с първия си гол за тима.

публикувано на 30.09.24 в 09:37

Лудогорец се поздрави с успех

Лудогорец победи с 2:0 Ботев (Враца) в мач от десетия кръг на efbet Лига. Ивайло Чочев откри в 32-ата минута, а Рик удвои.  Срещата се игра в Разград, въпреки, че шамоионите са гости в срещата.  Стадионът във Враца се ремонтира.

публикувано на 30.09.24 в 09:36