Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският съветник Цончо Ганев: Администрацията на Община Варна още не е внесла за обсъждане и приемане актуализацията на бюджета за 2020-та година

В края на този, началото на следващия месец, се очаква да бъде обсъждана и приета макрорамката на бюджета на Община Варна за 2021-а година. Все още обаче администрацията на Община Варна не е внесла за обсъждане и приемане актуализацията на бюджета за 2020-а година. По думите на общинския съветник от ПП „Възраждане” Цончо Ганев за предаването на Радио Варна "Позиция", това е много важно, защото има бюджет, който по една или друга причина не е изпълнен, респективно трябваше да се направят своевременни актуализации, не да се чака края на годината, но прескочиха и края на годината и сега, по думите му, имаме абсолютен прецедент- ще се приема бюджет и актуализация на бюджета за миналата година.

Според общинския съветник това отново и за пореден път показва административния капацитет, както на кметската администрация, така и на администрацията, която управлява общински съвет Варна- коалицията ГЕРБ, ДПС и ВМРО.

„Другите големи общини са приели актуализациите си много преди 28-ми декември, а държавният бюджет беше актуализиран на няколко пъти текущо през годината. Във Варна приемаме за нормално неща, които във във всички други общини и по-малки градове се считат за абсолютно ненормални.

Относно ситуацията с тръбата за отпадъчни води във Варненското езеро:

Проблемът със замърсяването с фекални води във Варненското езеро започва още в момента, в който е взето решение да се закрие пречиствателната станция в кв. "Аспарухово" и да се направи тръба, която да отвежда мръсните води в другия край на езерото”, каза още общинският съветник от ПП „Възраждане”. Според него вината за това решение е на управляващата партия и на управителя на ВиК Варна Валентин Вълканов:

Това беше ненужно и е пълен абсурд. Впоследствие започва цялата драма. Има некачествено извършен проект, а големият проблем идва заради липсата на последващ контрол и безхаберие. Било поради някакви икономически зависимости или изгоди, било поради незнание и некомпетентност. Което, естествено, не може да е оправдание и имаме това, което е видимо- една абсолютна екологична катастрофа. Едно от най- неприятните неща е обаче, че е крита умишлено.

Ремонт на аварирал тръбопровод за отпадни води във Варненското езеро

Според Цончо Ганев Общинският съвет умишлено не е пожелал да бъдат изяснени обстоятелствата около самия проект, кои са субектите, които не са изпълнили своите задължения, как по този начин е прикрито и бездействието на администрацията на Община Варна.

Припомням какво каза по темата за мръсния водопровод във Варненското езеро управителя на ВиК Варна Валентин Вълканов-

Ремонтът на тръбопровода под Варненското езеро се очаква да приключи до края на юли

Целия разговор с общинския съветник може да чуете в звуковия файл:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Истинските био плодове и зеленчуци не са в големите магазини, а в стопанските дворове

Вкусните плодове и зеленчуци, които не са третирани с химически препарати, не са мит, категорична е Кристияна Опрева. Младият агроном днес ще се включи в дискусия в зала "Кубрик" на Обществения център за околна среда и устойчиво развитие във Варна. Опрева ще въведе всеки любител - зеленчукопроизводител и овощар, в основите на органичното градинарство...

публикувано на 04.10.24 в 14:50

Дъщерята на Кирил Господинов: Ако днес срещна Баш Майстора, той ще ми каже: "Айде, нема нужда!"

Барелеф в памет на Кирил Господинов беше открит във Варна в сряда. Паметният знак е дело на скулптора Кирил Янев, а инициативата за създаването му е на дъщерята на актьора Веселина Господинова.  На барелефа, който се намира в градинката до Драматичния театър "Стоян Бъчваров", Кирил Господинов е изобразен в естествен ръст, в коронния му образ на Баш..

публикувано на 04.10.24 в 08:00

Katrine Stenbekk (KALANDRA): Българите сте невероятна музикална нация

Интервю с Katrine Stenbekk, Florian Winter и Jogeir Mæland (KALANDRA) За първи път KALANDRA ще направят хедлайнърски концерт в България. На 5 октомври по покана на „Blue Hills Events“ норвежците ще представят новия албум „A Frame of Mind”. Концертът ще открие специалният гост Lili Refrain. KALANDRA имат дълбока връзка със своите норвежки..

публикувано на 04.10.24 в 07:15

Максим Стойков - младият културист, който постига с много труд мечтите си, продължава да носи гордост за България

Варненцът Максим Стойков се завърна от световния шампионат по културизъм, провел се на остров Киш в Иран, с две титли и три призови места.  Състезанието включваше участници от около 30 държави, като конкуренцията е била много сериозна, споделя Максим, който е  единственият представител на България в състезанието при младежите.  След завръщането..

публикувано на 03.10.24 в 11:32

Peter "Peavy" Wagner (RAGE, REFUGE): Не мисля, че перфекционизмът въобще е даден на човечеството

Интервю с Peter "Peavy" Wagner (RAGE, REFUGE) Една от бандите, които определят стандартите в спийд и пауър метъла RAGE, навъртя четири десетилетия. За това и следващия гост в „От другата страна” е лидерът на немските метъляги Peter "Peavy" Wagner. Сега, ако трябва да обясняваме кои са RAGE и кой е Peavy, начи, не сте си написали домашното...

публикувано на 03.10.24 в 08:30
Атанас Костурков

Строителен предприемач: Най-достъпни са жилищата в големите блокове

Нестабилната икономическа и политическа обстановка в България се отразяват сериозно на строителния бранш. Това коментира за Радио Варна строителният предприемач Атанас Костурков. Той има поглед върху развитието на строителството на страната от 1989 година до днес и допълни, че най-трудно в момента е намирането на качествени кадри в сектора. На..

публикувано на 02.10.24 в 10:00

Рибари настояват за по-голям контрол при улова на рапани в Черно море

20 тона на година е количеството на уловената черноморска бодлива акула от български рибари. Уловът е много по-малък в сравнение с преди няколко години, когато е бил около 150 тона. Това съобщи за Радио Варна генералният секретар на Консултативния съвет за Черно море Йордан Господинов, който е председател на Асоциацията на производителите..

публикувано на 02.10.24 в 08:37