Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Любов“ е първият самостоятелен албум на Милена Костова и Иван Гърбачев

| обновено на 02.04.21 в 17:02




Вокалистката Милена Костова и пианистът Иван Гърбачев издадоха първия си съвместен авторски албум. Тя е автор на текстовете, а той композира музиката и аранжиментите на песните в проекта. „Любов” е записан с Александър Леков – бас, Начо Господинов – барабани, Венелин Георгиев – саксофон, Николай Карагеоргиев – китара и Тодор Бакърджиев – тромпет.

Това, което събира Иван и Милена за първи път е музиката. Двамата се запознават на общо участие.  Не след дълго идва идеята за албум, но успяват да я реализират едва сега във време на пандемия, в което и двамата са вкъщи и им остава повече време да помислят за творчество: „Още в началото на нашето запознанство усетихме, че можем да работим заедно и то доста добре. Отдавна се опитваме да осъществим такъв проект и винаги сме искали да създадем наша музика на български език, за да е по-достъпна за публиката”,  разказа за замисъла на албума Иван Гърбачев. Относно заглавието, то е най-естественото, с което може да се назове подобен творчески продукт, създаден от двама музиканти, които са заедно и в живота: „Нямахме никакви колебания как да се казва албумът. В самото начало, когато започнах да пиша текстовете, може би още на първата песен се роди идеята да го назовем по този начин. Напълно естествено заглавие за целия албум, за неговото звучене и за посланието, което се опитваме да предадем с тези песни”, каза в ефира на Радио Варна, Милена Костова.


Албумът е доказателство, че когато между двама души има химия нещата се получават с лекота: „ На мен ми хрумваше някаква идея, която веднага представях на Милена. Тя като с магическа пръчка взимаше химикала и започваше да пише текстове”, описва процеса на създаване на албума Иван и добавя: „В предни проекти, в които съм участвал не са се случвали толкова бързо и лесно нещата. Този път всичко се получи като на магия”.

Това е вторият албум за пианистът и композитор Иван Гърбачев и първи вокален. За Милена „Любов” е първият ѝ проект със самостоятелни записи. През годините тя издава няколко песни, в които пее за положителните, светлите неща в живота и успява да въвлече слушателя в един свят, в който има само красота:„Това е към което се стремя, защото смятам, че когато човек се фокусира върху положителното и върху красивото, му се случват само такива неща. Разбира се, винаги има и обратна страна, но трябва да клоним към по-доброто в живота”, разказа Милена Костова.

„Розови очила”, „Любов”, „Чак до сутринта” са сред заглавията на общо седемте песни в романтичния албум, които описват по един прекрасен начин най-красивото и истинско чувство в живота - любовта. В основата на неговото звучене е джазът. Има песни в баладичен стил, суинг и соул.

Целия разговор може да чуете в прикачения файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна ще излъчи Юбилейния концерт на Мария Мутафчиева от зала „България“

Радио Варна ще излъчи на 6 май от 12,30 часа Юбилейния концерт на Мария Мутафчиева от зала „България“. Мери, заедно със специални гости - любими изпълнители, с които тя записва дуети и работи през годините, като Маргарита Хранова, Марио Николов, Мери Бойс Бенд и Тони Димитрова пяха пред препълнената зала на 10 февруари т.г. Важна роля в спектакъла..

публикувано на 26.04.24 в 16:23

Забравени пейзажи представя художникът Милчо Талев

От 25-ти април 2024 година галерия Ларго ще представи за първи със самостоятелна изложба във Варна Милчо Талев.  Експозицията се нарича „Забравени пейзажи“ и представя около 20 живописни платна, повечето създадени специално за представянето му във Варна. Чуйте още от разговора на репортера ни Ваня Славова с художника Милчо..

публикувано на 25.04.24 в 17:19

Изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево"

Откриването на изложбата е от 18.30 часа 25.04./четвъртък/ 2024 г., Варна, ул. „Охрид” 22, галерия „Арт Маркони”. Чуйте още от разговора на репортера ни Ваня Славова с художничката Ренета Павлова и с галериста Ваня Маркова: Преди две години Ренета Павлова отвори вратата на провокациите с идеята, че творецът винаги може да черпи..

публикувано на 25.04.24 в 16:58

Лазаровден отбелязват в Балчик

Повече от 300 участници ще се включат в тазгодишното 19-о издание на общински фестивал на любителските състави “Лазаровден” в Балчик, организиран от Общината и Народно читалище “Васил Левски 1959”. Тази година сцена на проявата за първи път ще бъде информационният център "Мелницата", а за първа година там ще се организира и базар за ръчно изработени..

публикувано на 25.04.24 в 14:23

Варна дарява на Унгария скулптура на поета Петър Алипиев

Община Варна дарява скулптурен портрет на поета и преводач Петър Алипиев на Община Кишкьорьош, Унгария. За целта мемориалният знак ще бъде предаден на Унгарския културен институт в София и с тяхно съдействие ще отпътува за Унгария. Скулптурният портрет на Петър Алипиев ще бъде поставена в парка на преводачите „Шандор Петьофи”, който се стопанисва от..

публикувано на 25.04.24 в 13:51

Три гостуващи изложби в Двореца в Балчик

Н а 26 април от 17.00 часа ще се представи младата самоука художничка Дарина Пенева, която влага в своите картини любовта си към природата-творец и към всяко цвете, което тя е създала. Изложбата и "Цветна феерия" може да видите от 26.04. до 09.05.2024 г. в Галерия "Тунела " в ДКИ КЦ "Двореца".Дарина Пенева е дарявала..

публикувано на 24.04.24 в 17:36

Илюстраторката Дияна Нанева гостува на варненската библиотека днес

Илюстраторката Дияна Нанева ще представи днес във Варна първата част от юбилейното издание на детската поредица за Червенокоска от Златко Енев. Събитието ще бъде от 18 часа в отдел "Изкуство" в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков". С тази нова визия „Червенокоска в гората на призраците“ прави своя дебют във Варна – родния град на художничката..

публикувано на 24.04.24 в 14:35