Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кардиохирургията в УМБАЛ „Св. Марина“ възстановява плановия прием

От днес Клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна отново работи с нормалният си (от периода преди пандемията) капацитет. Приоритети на висококвалифицирания лекарски екип, воден от проф. д-р Пламен Панайотов, остават лечение на исхемична болест на сърцето, на митрална клапна патология, аортна клапна стеноза, клапно-съхраняваща операция при аневризма на аортния корен, едноетапно оперативно лечение на предсърдно мъждене, минимално инвазивна хирургия на аортната клапа, хирургично лечение на хроничната и остра сърдечно-съдова патология, както и други сърдечни заболявания при възрастни пациенти – тумори и тромби в сърдечните кухини, междупредсърден септум дефект и др. Клиниката работи без прекъсване за спешност и планово лечение, като се прилага въведения през 2014 г. протокол за ограничаване на инфекциите на оперативните рани, съобщават от лечебното заведение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Последен ден за подаване на данъчната декларация

Днес е крайният срок за деклариране на доходите за 2023 г. пред НАП чрез годишна декларация за облагане на доходите на физически лица. От агенцията припомнят, че това може да стане и по електронен път чрез услугата „предварително попълнена данъчна декларация“. Данъците за довнасяне могат да бъдат платени онлайн. Срокът за плащането им също..

публикувано на 30.04.24 в 07:51

Кметът кани партии и коалиции на консултации за състава на секционните избирателни комисии

В изпълнение на чл. 91 от Изборния кодекс и Решение № 3130-ЕП/НС от 23 април 2024 г. на Централната избирателна комисия (ЦИК), кметът на Варна Благомир Коцев кани парламентарно представените политически партии и коалиции - коалиция „ГЕРБ-СДС“, коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България“, партия „ДПС“, партия „Възраждане“, коалиция „БСП - За..

публикувано на 30.04.24 в 07:15
Радиопредавател

Възможни са прекъсвания на сигнала на Радио Варна заради смяна на предавател

На 30 април от 9 до 12 часа ще бъде инсталиран нов предавател на ултракъси вълни ВАРНА 6 на честота 103.4 MHz, излъчващ програмата на Радио Варна. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате Радио Варна през интернет сайта  binar.bg.  

публикувано на 30.04.24 в 07:15

Дъждовен ден

Днес ще е облачно с валежи от дъжд, на места със значителни количества. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 15° и 20°, за Варна около 17°. Вълнение на морето 3-4 бала. Температура на морската вода 14°-15°. Изгрев на Слънцето за Варна в 6 часа и 4 минути, залез в 20 часа и 8 минути...

публикувано на 30.04.24 в 06:01

Порционът в МВР се увеличава със 100 лева

Две заповеди за повишаване на месечните възнаграждения и парите за храна на различните категории служители в МВР подписа днес служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, предаде БГНЕС. Единият документ определя увеличаване със 100 лева на порциона за държавните служители по Закона за МВР и за лицата, работещи по трудово правоотношение...

публикувано на 29.04.24 в 17:38

Започва почистването на спирките и проверки на асансьорите в подлезите във Варна

Още тази седмица започва поетапното почистване на спирките на градския транспорт, а след празниците много от тях ще бъдат ремонтирани, информира заместник-кметът Диан Иванов, в чийто ресор е общинската собственост. Кметът Коцев поиска от районните администрации списък на подлезите, които да бъдат приоритетно заложени в списък за рехабилитация на..

публикувано на 29.04.24 в 16:09

Пускат всички фонтани и градски чешми във Варна до средата на май

От 1 до 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа съоръженията, по време на редовната оперативка на всички административни звена в Община Варна. Фонтанът до сградата на Общината има нужда от по-сериозен ремонт, не само от поддръжка, за което е назначено..

публикувано на 29.04.24 в 15:50