Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна отново посреща елита на спортната гимнастика

Автор:

Легендарни имена от спортната гимнастика пристигат във Варна за Световната купа по спортна гимнастика. Състезанието стартира на 27 и 28 май в Двореца на културата и спорта с квалификации, а финалите са на 29 и 30 май 2021г..

Варна се утвърди като прекрасен домакин на прояви от подобен ранг. Това ще е четвъртата Световна купа по спортна гимнастика проведена във Варна от 2015 г. насам.

Въпреки затегнатите мерки заради епидемията, интересът към надпреварата е сериозен. Очаква се в Морската столица да пристигнат над 350 състезатели, треньори, съдии и официални лица от 30 държави.

С оглед на предстоящите олимпийски игри в Токио в ДКС – Варна сили ще премерят най-добрите гимнастици в света.

Сред заявените състезатели има редица олимпийски, световни и европейски шампиони. Първите отбори започват да пристигат още в началото на следващата седмица.

България ще е представена от най-добрите си гимнастици, като сред тях е и Дейвид Хъдълстоун, който има квота за олимпиадата в Токио. Останалите в мъжкия ни отбор са: Йордан Александров, Димитър Димитров, Теодор Трифонов. При жените ще се състезават – Десислава Маслева, Валентина Рашкова, Виктория Чакова и Елизабет Николова.   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Спартак"- Варна започна подготовката си (ВИДЕО)

Футболистите на Спартак /Вн/ днес излязоха за първа тренировка на клубния си стадион. Преди нея имаше водосвет от отец Дончо. Общо 20 футболисти участваха в първата тренировка, като единственият нов е вратарят Мартин Величков, който пристига от тима на "Етър". Александър Томаш заяви, че е трябвало да има и други нови футболисти днес, но това не се е..

публикувано на 14.06.24 в 20:15

"Спартак" -Варна взе нов вратар

24-годишният талантлив страж подписва договор с клуба за следващите две години. Величков, който е висок 193 см и е роден в София, започва футболната си кариера в Славия. През годините натрупа ценен опит в няколко германски клуба, а през последния сезон блестеше с екипа на Етър в Ефбет лига, където записа впечатляващите 28 участия.

публикувано на 14.06.24 в 17:00

Всички яхти завършиха дистанцията от 200 мили

Последните две яхти, участващи в регатата „Варна 200“ финишираха. Екипажът на LZ YACHTING пристигна в 08:54:24 ч. Финал за яхта „Киара“ в 11:04:11 ч.

публикувано на 14.06.24 в 11:49

Шотландски фен пристигна пеш в Мюнхен за началото на Европейското първенство

Една истинска лудост предхождаше ЕП по футбол в Германия. Бивш хотелиер от Шотландия Крейг Фъргюсън, реши да стигне до Мюнхен за първия мач пеш. Той измина разстоянието от 1600 км, като стартира от родината си часове преди старта на първия мач беше посрещнат като герой в Мюнхен. Крейг няма пари, но тръгва с 400 паунда в джоба си. Още..

публикувано на 14.06.24 в 11:44

Европа замириса на футбол, коментарна рубрика на Р. Генов

Започва най-големият европейски футболен форум - Европейското първенство. Ще има много емоции, много радост, много сълзи и надявам се много голове. Чуйте встъпителния коментар за стартиращия еврошампионат днес.

публикувано на 14.06.24 в 10:45

Втори национален турнир по плуване за деца и юноши с увреждания ще се проведе във Варна

Близо 70 състезатели ще се включат във Втория национален турнир по плуване за деца и юноши с ментални, сензорни и дихателни затруднения. Състезанието ще се проведе на 16 юни от 14 часа в плувен комплекс "Приморски". Организатор на събитието е Спортен клуб „Плувай с мен“ с подкрепата на Община Варна. Надпреварата ще бъде в дисциплините 25 метра..

публикувано на 14.06.24 в 10:35

Яхта Aboat time първа пресече финала на 200 мили

Първа финала във Варна в 200 -милния етап премина яхта Aboat Time в 06:42:44 ч. Състезателното разстояние бе изминато за 36 часа и 42 минути. Втората яхта се очаква да финишира около 9.00 часа. Регата "Варна 200" продължава с иншорни гонки. .

публикувано на 14.06.24 в 09:05