Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мелис Йонузова си гарантира медал от Европейското в Розето

Автор:

Мелис Йонузова си гарантира минимум бронзов медал от Европейското първенство за мъже и жени до 22 години в Розето, Италия. Родната националка се класира за полуфиналите в категория до 69 килограма. По този начин тя си осигури отличието от надпреварата.

Мелис показа голямо желание за победа. Тя не започна двубоя убедително със сръбкинята Александра Рапаич, но постепенно набра скорост и увереност, като бе много по-добре представящата се от двете във втория и третия рунд. Реферите видяха това и напълно заслужено присъдиха победа с 5:0 съдийски гласа за родната националка. За място на финала във вторник Йонузова ще се изправи срещу представителката на домакините Анджела Карини.

В понеделник участието си в Розето продължава и Ясен Радев. Той ще срещне на 1/4-финалите в категория до 52 килограма италианския боксьор Патрик Капай. При победа родният талант също ще си осигури минимум бронзово отличие. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Португалия и Франция се сблъскват днес

Португалия и Франция се изправят в мач от четвъртфиналите на ЕП по футбол тази вечер от 22:00 часа в Хамбург. На полуфиналите победителят ще спори с Испания или Германия. Това ще е повторение на финала от ЕП 2016 година, когато португалците триумфираха с трофея. Двата тима не са показали максимума на своите възможности на този шампионат и затова..

публикувано на 05.07.24 в 08:03

Финал преди финала на Европейското първенство

Испания и Германия излизат един срещу друг в най-интригуващата среща от началото на ЕП по футбол. Всички твърдят, че това е финалът на първенството. Мачът в Щутгарт е от 19:00 часа. И двата отбора имат по три европейнски титли. На СП в катар преди дви години тези отбори направиха 1-1. Статистиците плашат, че германците нямат победа срещу Испания..

публикувано на 05.07.24 в 08:02

Борносузов подписа с ЦСКА

Юношеският национал на България Йоан Борносузов подписа с ЦСКА. Нападателят е възпитан в армейските ценности още от школата на ЦСКА, откъдето след отличните си изяви преминава в италианския Дженоа през 2020 година. Талантът печели шампионата до 18 години още през първия си сезон на Апенините. За различните формации на Дженоа Йоан изиграва общо..

публикувано на 05.07.24 в 07:59

Днес е стартът на свободняците на европейското първенство

В петък участието си на европейското за юноши започват националите в свободния стил. Първи на тепиха ще излязат Мурад Иляз (57), Ердал Галип (65), Калоян Атанасов (70), Радомир Стоянов (79), Андриян Вълканов (97). Същевременно днес и петте ни състезателки при девойките загубиха на старта и отпаднаха от надпреварата, след като и противничките им не..

публикувано на 05.07.24 в 07:54

Първа българска победа във Варна - мнения (ВИДЕО)

Първа българска победа на Европейското по плажен хандбал във Варна. Девойките ни победиха Полша с 2-0. Нашите момичета изиграха отличен в техническо отношение мач и това им донесе успеха. До последно неи се знаеше кой ще грабне успеха, но това се оказа българският тим.

публикувано на 04.07.24 в 19:24

100 хиляди лева допълнителна субсидия за ФК „Черноморец“ – Балчик

Футболът превзе Общинския съвет в Балчик, но не на стадиона, а в заседателната зала днес, когато във вратата на местния „Черноморец“ заваляха предложенията за разрешаване на финансовите му проблеми. Почти едно полувреме дебати бяха нужни, за да се стигне до гласуването в подкрепа на сдружението с още 100 хиляди лева към първоначалния бюджет за..

публикувано на 04.07.24 в 17:37

Националите се забавляват на Европейското във Варна (ВИДЕО)

Освен качествен хандбал на Европейското плажно първенство във Варна има и много шоу.

публикувано на 04.07.24 в 12:49