Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекарства и бои сред най-предаваните опасни отпадъци от бита

3
Мобилен пункт за опасни отпадъци
Снимка: Нина Милошевич

Четиридневна кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата започна във Варна и ще продължи до 26 -ти юни включително, съобщиха от дирекция „Екология и опазване на околната среда“ към Община Варна. Гражданите ще могат да предават безвъзмездно опасни отпадъци от бита. Организатор е Община Варна и дирекция "Екология  опазване на околната среда". От там припомнят, че тази кампания се провежда два пъти годишно. Следващото издание през 2021г. ще е през месец септември. Очаква се от догодина събирането на опасни оптадъци от бита да се провежда в три различни месеца. Какво може да се предава в мобилния пункт разказа за Радио Варна Максим Ников, старши инспектор „Управление на отпадъците” в Община Варна:

Приемат се опасни отпадъци само от физически лица, юридическите с големи количества ще се връщат, припомни Ников. Мобилният събирателен пункт тази сутрин е разположен на пазар „Чаталджа“. Още в първия час от старта на кампанията започнаха да идват граждани. Какво донесоха те и откъде са научили за тази кампания:



Мобилният пункт във варненския кв. "Виница", остава в уширението на пътното платно след светофара до 17:30 ч., а през утрешния ден кампанията продължава в район "Аспарухово" от 09:00 ч. до 12:45 ч. на пазара на ул. „Моряшка“. Утре следобед от 13:45 ч. до 17:30 ч. мобилният пункт ще е на площад „Лаврентий“ и ул. „Коста Тюлев“ в район „Одесос”.

Интерес към кампанията в кв."Виница" няма. От сутринта до 16 часа пунктът за приемане на опасни битови отпадъци остава празен.


Повече информация може да видите тук.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Откриха новата учебна година във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" (снимки)

Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна откри новата учебна година.  На церемонията присъства служебният министър на отбраната Атанас Запрянов, който поздрави курсантите и студентите от учебното заведение. Министър Запрянов: Евакуацията на българите от Ливан ще се осъществи с правителствения самолет ВВМУ "Н. Й...

публикувано на 30.09.24 в 12:00

По Ваш сигнал: Опасен завой между булевардите "Левски" и "Осми приморски полк"

Опасен е завоят на ъгъла на булевардите "Левски" и "Осми приморски полк" в района на спирка "Явор" във Варна, сигнализира в Радио Варна Снежана Димитрова. В пространството между две секции на светофара стават инциденти, а засилените коли от кв. "Виница" поднасят при завиване, допълни Димитрова.  Заради високата скорост там може да стане..

публикувано на 30.09.24 в 11:15

Пътят между Храброво и Овчага е отворен, обстановката в областта е нормална

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация-Варна, към сутрешните часове обстановката в областта е нормална.  Щетите, които бурният вятър и интензивните валежи причиниха, са предимно паднали клони и дървета. Паднали клони и преливащи шахти във Варна  В община Провадия паднали клони и дървета са затворили временно пътя между..

публикувано на 30.09.24 в 10:42

Министър Запрянов: Евакуацията на българите от Ливан ще се осъществи с правителствения самолет

Евакуацията по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан, ще се осъществи с правителствения самолет. Това съобщи във Варна министърът на отбраната Атанас Запрянов, който поздрави курсантите и студентите от Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" при откриването на новата учебна година.  В момента върви..

публикувано на 30.09.24 в 10:10

Започва третирането срещу гризачи във Варна (график)

Днес започва масовата есенно-зимна дератизация на канални шахти и дерета в община Варна, съобщават от Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация - Варна”. Над 1 300 шахти и повече от 600 дка дерета ще бъдат обработени със специализирани химикали -  родентициди (химикали за контрол върху вредителите - гризачи, мишки и плъхове) в..

публикувано на 30.09.24 в 09:48

Акция срещу купуването на гласове в Бургас

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и с конвенционалната престъпност, се провежда в момента на територията на два квартала в Бургас, предаде БНР-Бургас.  Проверяват се частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се..

публикувано на 30.09.24 в 08:45

Ремонт на пътя през местност Боровец започва от понеделник

Рехабилитацията на пътя от Прибой през местност „Боровец“ започва от понеделник, 30 септември, съобщиха от община Варна. Около 4 700 кв. м асфалтова настилка ще бъде възстановена в рамките на около седмица. Дейностите се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на община Варна.  След рехабилитацията пътят ще бъде ползван за обходен..

публикувано на 30.09.24 в 08:00