Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Митковски: Във Варна има секции, където ДБ е първа сила

Във Варна има секционни избирателни комисии, в които Демократична България е водещата политическа сила. Това съобщи в "Студио "Избори" на Радио Варна вторият в листата на Демократична България - Обединение за 3 МИР д-р Ивайло Митковски. Той припомни, че това не сме го виждали от десетилетия.

Доброто представяне д-р Митковски го обяснява с последователната политика на коалицията през последната година. Сред другите мотиви, довели да тези резултати за дясната коалиция, са устойчивото обединение на десницата, очаквано от много години.

Машинното гласуване е друг фактор довел до двуцифрения резултат на Демократична България на този вот.

Машинното гласуване анулира мъртвите души, подчерта Ивайло Митковски. По думите му не трябва толкова да се плашим от общата ниска активност, тъй като списъците, с които се работи са нереални, изготвени преди много години и те не дават реална картина за броя на имащите право да гласуват.

Благодарение на машинното гласуване няма да видим и друга избирателна "практика" - невалидните бюлетини, каза д-р Митковски.
Вторият в листата на ДБ за Варна съобщи, че в областта е имало случаи, в които общински служители - представители на бившата управляваща партия, са принуждавали техните членове в секционните избирателни комисии, да оспорват резултатите и да искат броене на отрязъците от машинния вот.
Цялото интервю на Валери Великов с Ивайло Митковски можете да чуете в прикачения файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
архив

Катастрофа на улица "Девня" затруднява движението във Варна

Пътнотранспортно произшествие на улица "Девня" затруднява движението във Варна.  Образувало се е задръстване от кръстовището с бул. "Христо Ботев" до кръговото кръстовище на "Максуда" в посока изхода на града.  Шофирайте внимателно!

публикувано на 04.06.24 в 10:24
Благомир Коцев, кмет на Варна

Благомир Коцев: Много по-внимателни сме в това какви разрешения за строителство се издават във Варна

Плановете за улична регулация, основно в крайградските местности, ще се изработват тепърва. Това обаче трябва да стане със съгласието на хората в тези местности. Ето защо Община Варна предвижда срещи, първата от които ще бъде с живеещи в района на Телевизионната кула.  "Основната идея е Общината да плати подробните устройствени планове /ПУП/ за..

публикувано на 04.06.24 в 10:00

Обмислят варианта части от центъра на Варна да се превърнат в изцяло пешеходни зони

Затварянето за автомобили за част от центъра на Варна няма да е еднократен акт, подчерта кметът Благомир Коцев. По думите му свободните от автомобилен трафик пространства могат да се превърнат в привлекателни места за варненци. " Обмисляме варианта зоната да бъде затворена за постоянно, а не само по празници" , каза още Коцев.  На 1 и 2 юни..

публикувано на 04.06.24 в 09:10

По-малко наблюдатели за изборите 2 в 1

Международните наблюдатели този път няма да са толкова много, колкото на предходни избори.  Това съобщи в интервю за БНР Десислава Христова, която е с дългогодишен опит в наблюдението на избори. Тя подчерта, че е важно да има страна извън тесния партиен интерес, която да следи равнопоставения достъп на гражданите до изборния процес. "Да има едно..

публикувано на 04.06.24 в 08:49

Работодатели и синдикати на среща със здравния министър

Ръководството на Национален синдикат "Защита" ще проведе среща със здравния министър Галя Кондева в опит да се стигне до споразумение и подписване на национален рамков договор. Без постигнато съгласие между работодатели и синдикати завърши поредният опит от преговори за подписването на колективен трудов договор в здравеопазването вчера. Досега..

публикувано на 04.06.24 в 08:38
Снимката е илюстративна

Катастрофи блокират движението в кв. "Аспарухово" и по моста

Две катастрофи в посока Варна затрудняват тази сутрин движението от кв. "Аспарухово" и по пътя от Бургас за Варна.  Едната катастрофа е станала на пътя Бургас - Варна близо до Аспаруховия мост в посока града, а другата - на бул. "Народни будители", до кръговото кръстовище до районното кметство. Сигнал за първото произшествие е получен в 7.22..

публикувано на 04.06.24 в 08:04

Слънчево време, на места ще превали

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има следобед. На места, главно във вътрешността, ще превали краткотраен дожд, възможни са и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от южна четвърт, който следобед във вътрешността ще се обърне от запад-северозапад, а по Черноморието ще е слаб до умерен от..

публикувано на 04.06.24 в 06:14