Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребро за Нестеров от Европейското първенство

Автор:

Пьотр Нестеров, състезател по тенис на варненския клуб „Черно море Елит“ стана вицешампион при юношите на Европейското лично първенство до 18 г. в Клостерс (Швейцария). На финала Нестеров отстъпи с 5:7, 3:6 на Вячеслав Белински от Украйна. Двамата бяха партньори на двойки на „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отборът ни замина за Хонконг

Женският национален отбор замина днес за Хонконг, където ще изиграе срещите си от третата седмица на Лига на нациите. Селекционерът Лоренцо Мичели направи две промени в състава. Едната е на поста разпределител, където Маргарита Гунчева заменя Мирела Шахпазова. Поради здравословни причини Борислава Съйкова няма да пътува, а нейното място ще се заеме от..

публикувано на 09.06.24 в 12:21

Български рефери та Шампионската лига по плажен футбол

Двама български съдии ще свирят в Шампионската лига по плажен футбол. Турнирът се провежда в португалския град Назаре.  Край Атлантическия океан мачове ще ръководят Димитрина Милкова и Иван Руменов. Подобно нещо се случва за първи път - двама родни рефери да имат наряди за най-силния клубен турнир на Стария континент.  България има сериозни успехи в..

публикувано на 09.06.24 в 12:19

Саръбоюков остана шести

Божидар Саръбоюков завърши шести във финала в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Резултат 8.08 метра. Матиа Фурлани постави нов световен рекорд за юноши под 20 години от 8.38 м.

публикувано на 09.06.24 в 12:17

Правим равен със Словения

Словения и България завършиха при резултат 1:1 в приятелски мач на стадион "Стожице" в Любляна. Илиан Илиев направи шест промени по състава си спрямо контролата с Румъния в Букурещ, завършила 0:0, като дебют с националната фланелка направи футболистът на Славия Ертан Томбак. Срещата започна отлично за родните национали, като още в третата минута Кирил..

публикувано на 08.06.24 в 18:56

Силен турнир по стрелба с лък във Варна (ВИДЕО)

Във Варна се провежда поредното издание на турнира по стрелба с лък 'Млади стрелци'. Състезанието е много силно и ще определи националните отбори за предстояща надпревара в Румъния. На практика състезанието се проведе на стадиона на "Спортпалас". Варненският клуб "Млади стрелци" ще бъде домакин на още една голяма проява. Тук можете да видите..

публикувано на 08.06.24 в 16:34

Призьори от първия ден на Балканското първенство по тенис на маса (ВИДЕО)

Завърши надпреварата при юношите, девойките кадетите и кадетките на 31-вото Балканско първенство по тенис на маса. Шампионатът се провежда в курортен комплекс "Албена". При кадетките на първо място е Молдова, пред Румъния и Турция, а при кадетите злато за Румъния, второ място за Турция и трето за България. При девойките Румъния са първи, българките..

публикувано на 08.06.24 в 16:29

Националите по плажен футбол заминаха за Португалия

МФК Спартак (Варна) потегли към португалския град Назаре, където ще участва в Шампионската лига по плажен футбол. Тимът ще бъде съставен от 11 състезатели. Сред тях са и четирима чужденци - португалският вратар Франциско Ферейра и бразилските полеви Виктор Уго, Райън и Игор. Варненци ще започнат тренировки на пясъка край Атлантическия океан утре, а..

публикувано на 08.06.24 в 16:28