Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лесна работа: Наздравица


В светлата седмица на светлите мисли равносметката е направена, пролетта разцъфтява и всеки от нас продължава в посоката, която е определил като правилна. Време, в което милиони мънички радости засилват цветовете на живота и го правят още по-красив и очарователен. Време за планове и празнични наздравици.

Моята наздравица е за всички красиви мигове, за всички велики дни, моменти и събития, когато душите на хората празнично се усмихват, изпълнени с благодарност и любов.

За всички срещи, споменът за които топли сърцето и в най-сивите дни.

За хората, които загрижено и всеотдайно ни даряват светлина, когато наоколо е мрачно.

За хората, които подават ръка и ни връщат към правилния път в моментите на изпитания, когато спираме обезкуражени... някъде там - преди целта, преди случването, преди резултата. За тези, които не се отказват от нас и в най-лошите ни прояви, защото до край вярват в онова безценно, смислено и добро зрънце, което пазим в себе си. Дават му шанс да оцелее, да расте и закрепва, да се превърне в нашата прекрасна истина; в съкровището, което сме или можем да бъдем.

За всички казани добри думи. За всички хубави думи, които не успяха да стигнат до нас, но са на път и ще донесат сили, кураж и воля за продължение.

За всяка ценна среща. За всяка светла личност. За хората, пожелали да отворят вратата към нашия малък личен свят, да надникнат в него, да останат за малко... Може би дори за повече... А може би дори до последния дъх.

За всеки незабравим миг, за всяка усмивка и подкрепа, с която тези хора ни даряват.

Живеем със своите демони, страдания и тревоги. Имаме своите колебания, въпроси и страхове. И моята наздравица е за всеки, който разбира това и се отнася с търпение и обич. За всеки, който не спира да ни припомня, че предизвикателствата идват с причина и често ключът към справянето е в самите тях, стига да бъдем така прецизни да го потърсим.

Всеки, който се старае да не забравяме колко прекрасен е животът.

Всеки, който вдига прашната завеса на унинието, отваря прозореца, показва ни великолепната гледка, която се открива през него и ни повежда далеч от колебанията - навън, където всичко е възможно и постижимо. Където всяко нещо предстои и очаква ние да пристъпим смело към него, да го създадем, да го оценим, да го оцветим, да му вдъхнем живот, да продължим в негова чест, изпълнени с благодарност и щастие за всичко тук и сега.

За всеки човек, който приема да бъде част от живота ни с всички негови важни истории, тихи моменти и светли празници.

За всички наздравици, които вдигнахме през годините и за тези, които предстоят!

За всички щури танци, които не пропуснахме. За всяка песен, която изпяхме силно и щастливо, така че целият свят да чуе, да приеме щастието ни, да се зарази от него и да го умножи по още милиони като него, озвучени от милиони други хора с песен, целувка, дума или смях. За да

расте щастието, да блестят погледите и нещата, с които се захващаме да стават все по-смислени и добри.

Всеки има свой начин да почувства съвършенството на празника, всеки има своя велик и специален ден. Каквото и да е лицето на Вашия празник, желая Ви душата му да е светла, чиста и волна!

Великият ден, а в него - ние и любимите ни хора, готови за радост, успехи и много следващи велики и щастливи дни.

автор: Даниела Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 3000 лева събраха от благотворителен търг на картини за пострадалите в село Воден

Над 3000 лева са събрани по време на благотворителен търг на картини от известни български художници, предоставени на преференциални цени от Галерия 33 на регионалната организация на евреите във Варна за хората от село Воден, пострадали от пожар. Това съобщи Олег Калдерон, председател на организацията. Срокът за търга е удължен до утре включително,..

публикувано на 01.10.24 в 17:30

Мият прозорците на трамваите в София с ракия

Столичните трамваи се мият с ракия, а седалките се почистват с домашна прахосмукачка, въпреки че по договор трябва да се перат, установи проверката, предаде БНР. "Всички договори ще бъдат ревизирани и ще се върви към вътрешно звено за почистване с адекватен бюджет и техника", заяви зам.-кметът по транспорт Илиян Павлов.  Общинският съветник Борис..

публикувано на 01.10.24 в 17:24

"Месец на дарителите" този октомври във варненския зоопарк

Варненският зоопарк обявява месец октомври за „Месец на дарителите“. Откриването на събитието ще бъде на 25 октомври от 10 часа на територията на зоопарка. Искаме през този месец да покажем колко оценяваме помощта на дарителите и тяхната ангажираност, съобщават от екипа на общинското предприятие, което стопанисва зоопарка. Оттам уточняват, че се..

публикувано на 01.10.24 в 14:23
Музикалната програма откри народен хор

Международен ден на възрастните хора отбелязаха с музика в балчишкото село Оброчище

По случай 1 октомври – Международен ден на възрастните хора, в село Оброчище се проведе събор на пенсионерите от община Балчик. За 18-и пореден път хората от третата възраст се събраха в религиозната местност Текето на тази дата, за да се поздравят с празника и дадат кураж и на по-младите, че годините имат своята красота. Наред с музикалните..

публикувано на 01.10.24 в 13:04

С концерт Варна отбелязва Международния ден на възрастните хора

Община Варна отбелязва Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, с безплатен празничен концерт. Той ще се проведе от 15:00 ч. в зала „Пленарна“ на Общината. Темата на тазгодишното честване е „Нашето място“, с което се отдава почит и признание за безценния принос на възрастните хора към обществото. Гости на събитието ще бъдат Снежана..

публикувано на 01.10.24 в 09:24

Днес е Международният ден на кафето

На 1 октомври отбелязваме Международния ден на кафето - любимата напитка на милиарди хора по света, особено рано сутрин.  Денят се отбелязва от 2015 година с решение на Международната организация на кафето, прието на среща на организацията в Лондон, Великобритания, а целта е да бъдат подкрепени производителите на кафе. Денят се използва и за..

публикувано на 01.10.24 в 06:50

Неприбрани счупени клони затрупват тротоарите на много места във Варна

Силният вятър, който се разрази снощи, събори дървета и счупи клони на много места във Варна. Такава е ситуацията и в района на ул. "Капитан Рончевски", където част от разцепения ствол на дърво е изкривил ограда. Тротоарите по протежението на улицата са затрупани с откършени клони и възпрепятстват безопасното преминаване на минувачи, видя репортер на..

публикувано на 30.09.24 в 18:00