Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На трудова борса във Варна търсят статисти за холивудска продукция

Над 25 фирми участваха в трудова борса в Двореца на културата и спорта във Варна. Тя се провежда за втори път в града с акцент върху украинските бежанци и с подкрепата на посолството на САЩ у нас.

Най-атрактивни бяха предложенията за статисти за голяма филмова продукция, която се снима във Варна до 15 юни. Сюжетът е свързан с първата жена, преплувала Ламанша през 1926 година, американката Гертруд Едерл. Ролята се изпълнява от британската актриса Дейзи Ридли, известна от последните епизоди на Междузвездни войни.

Подробностите в репортажа на Даниела Стойнова:

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Постоянна комисия "Наука и образование" ще заседава днес във Варна

В 13.30 започва заседание на съветниците от постоянна комисия "Наука и образование" към Варненския общински съвет. Те ще разгледат предложение от Кмета на Община Варна относно осигуряване на финансови средства за изпълнение на втори етап от проект „Сграда за спорт и танци“ – етап I и изграждане на топла връзка – етап II към СУХНИ „Константин..

публикувано на 18.06.24 в 07:53

Ще има ли мерки за облекчаване на автомобилния трафик през летния сезон?

Мерки за облекчаване на трафика през активния летен туристически сезон обсъдиха служебните министри на туризма и на регионалното развитие Евтим Милошев и Виолета Коритарова.От Министерството на регионалното развитие се изразили готовност за реални действия за облекчаване на летния туристически сезон. Стартът на планирания двугодишен основен..

публикувано на 18.06.24 в 07:17

Ще има държавна помощ за производителите на грозде

Производителите на винено и десертно грозде ще получат финансова подкрепа с бюджет от 5 000 000 лева за борба с вредители по лозата за тази година. Максималният размер на помощта е до 100 процента от разходите по закупуване на продукти за растителна защита, които се използват за контрол и ограничаване разпространението на вредители при лозата,..

публикувано на 18.06.24 в 07:16
Снимката е илюстративна

Частични ремонтни дейности на Аспаруховия мост в посока Варна, няма да се затваря цялото платно

Днес започват частични ремонтни дейности по източното платно на Аспаруховия мост (посока Бургас-Варна) , съобщават от община Варна. Ремонтно-възстановителните дейности в участъците с нарушена пътна настилка в  ще започнат в 8.00 часа и ще продължат до 18.00 часа. Няма да бъде затваряно цялото платно , поясняват от общинската администрация...

публикувано на 18.06.24 в 06:10

Адресите без ток на 18 юни

На 18.06.2024 от 08:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - м-ст Сотира, м-ст Кемер Дере, м-ст Планова, м-ст Изгрев. На 18.06.2024 от 00:00 ч. до 23:55 ч. , поради извършване на оперативни превключвания..

публикувано на 18.06.24 в 05:47
Балчик

Слънчев и горещ вторник

Утрото във вторник ни посреща със спокойно време, слънце и лек полъх на морския бриз по крайбрежието. Да се порадваме на сутрешната прохлада, защото днес ни очаква поредния горещ ден. И днес ще е предимно слънчево и горещо, следобед с купеста облачност. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, следобед по Черноморието бриз. Максимални температури..

публикувано на 18.06.24 в 05:42

Спират за две седмици светофара преди кръговото на "Почивка"

До края на месеца ще бъде временно спрян за срок от две седмици светофарът откъм локалното платно паралелно на бул. „Княз Борис I“ преди кръговото на„Почивка“ (посока от курортните комплекси към центъра на Варна). На същия светофар ще бъдат поставени пътни бордюри – тип делиниатори, забраняващи левия завой за пътуващите от Варна автомобили в посока..

публикувано на 17.06.24 в 17:36