Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фарул – Черно море 1:3

Автор:

Черно море победи с 3:1 лидера в румънското първенство Фарул Констанца в контролна среща, играна на базата на тима в Овидиу. Закария Бенша на два пъти и Матиас Курьор, реализираха головете за “моряците”. Домакините пък реализираха от дузпа в даденото от рефера продължение на мача.

В 6-ата минута Алекс Фернандес отира да топката в половината на домакините, напредна и стреля от около 20 метра, но встрани от вратата.

В 15-ата минута добра атака на “моряците” завърши с центриране в наказателното поле на Фарул, където Исмаил Иса опита да стреля с глава, но бе блокиран. В 20-ата минута Велислав Василев проби отдясно, пусна към Сула, който финтира бранител и от дъгата на наказателното поле стреля над вратата. Черно море продължава да създава опасности пред вратата на домакините.

В 27-ата Мартин Дичев нахлу по фланга в половината на Фарул и центрира към Исмаил Иса, който опита да стреля с крак, но се размина с топката. В 30-ата минута Велислав Василев опита удар от дистанция, топката се отби в бранител и тупна между вратаря и Алекс Фернандес, като играчът на варненци все пак изпревари стража, но прати кълбото над вратата. В последната минута на първата част “моряците” откриха резултата. След центриране на Велислав Василев от корнер, топката попадна в краката на Закария Беншаа, който от близо реализира за 1:0.

Илиан Илиев прави една промяна. На мястото на Велислав Василев влиза Ангел Ангелов. Домакините стартираха второто полувреме по-агресивно и създадоха няколко добри атаки, които завършиха с неточни удари към вратата на Георги Георгиев. В 60-ата минута Карло Каспар бе изведен сам срещу Георги Георгиев и опита да финтира стража на Черно море, но си затвори ъгъла на вратата и стреля в страничната греда. В 67-ата минута Мазир Сула намери в наказателното поле Закария Беншаа, който от добра позиция прониза стража на домакините за 2:0. В 75-ата минута Матиас Курьор бе изведен на добра позиция и реализира за 3:0. Веднага след гола в игра се появи бразилецът Карлос Жатоба, който кара проби при “моряците”. Той замени Сула. В 80-ата минута в игра се появиха Петър Иванов, Берк Бейхан и Наско Янков, който заеха местата на Живко Атанасов, Мартин Дичев и Закария Беншаа.

В последната минута на даденото от рефера продължеие, домакините намалиха на 3:1 от дузпа.


Съставът: 
Георги Георгиев, Живко Атанасов (80-Наско Янков), Петар Босанчич, Цветомир Панов, Мартин Дичев (80-Петър Иванов), Мимито (77-Калин Георгиев), Мазир Сула (76-Карлос Жатоба), Велислав Василев (46-Ангел Ангелов), Закария Беншаа (Берк Бейхан), Алекс Фернандес, Исмаил Иса

Резерви: Галин Григоров, Ангел Ангелов, Стефан Велев, Калин Георгиев, Матиас Курьор, Петър Иванов, Наско Янков, Берк Бейхан




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Завършиха "Черноморските игри" във Варна, церемония по награждаване (ВИДЕО)

Ясни са индивидуалните награди на "Черноморските игри" по волейбол във Варна. Най-добър разпределител е Дмитро Дългополов от "Локомотив Авия"-Пловдив.Най-добър нападател е Ламанец от "Дея спорт"-Бургас.Най-добър блокировач Борис Начев от "Черно море" и най-полезен състезател Димитър Василев от "Дея волей".

публикувано на 30.09.24 в 15:08

Важна победа за "Черно море" срещу един от фаворитите (ВИДЕО)

Волейболистите на "Черно море" завършиха подобаващо участието си на "Черноморските игри" във Варна. в последния си мач победита с 3-2 един от фаворитите в първенството "Дея волей". Този успех със сигурност ще даде самочувствие на отбора.

публикувано на 30.09.24 в 15:06

"Черно море" се справи с фаворита "Дея волей"

Волейболистите на "Черно море" победиха "Дея волей" в последния мач на Черноморските игри във Варна. От 0-2 гейма момчетата на Дани Милушев стигнаха до тайбрек, който спечелиха след уверена игра с 15-13. Отборът на Дея печели турнира. Второ място за "Локомотив Авия"-Пловдив, трето за "Черно море" и четвърто място за "Добруджа".

публикувано на 30.09.24 в 14:53

Дани Милушев: Плаша се от бездушието на състезателите (ВИДЕО)

Наставникът на варненския волейболен тим „Черно море“ Дани Милушев остана разочарован от играта на тима в срещите от „Черноморските игри“. Особено след загубата от „Добруджа“, което означава, че отборът ни ще е последен в класирането, Милушев побесня и каза, че състезателите му са бездушни на терена и не играят със сърцето си за този отбор...

публикувано на 30.09.24 в 14:30

Пловдивчани с второ място на Черноморските игри

Волейболистите на „Локомотив Авия“ от Пловдив спечелиха последния си мач на турнира „Черноморски игри“ във Варна. Те се наложиха над състава на „Добруджа“ с 3-1 гейма. Това ги прави втори в класирането, а добруджанци остават на трето място. "черно море" и "Дея волей" играят от 12.00 ч.

публикувано на 30.09.24 в 11:53

Във Варна откриват 10-я юбилеен турнир "Одесос"

Във Варна утре дават старт на 10-я юбилеен турнир „Одесос“ по пожароприложен спорт. Първата дисциплина е щурмова стълба, а състезанието на стадион „Локомотив“ започва в 9.00 ч и ще продължи до 14.00 ч. тази година прави впечатление участието на отбор от Естония. Турнирът „Одесос“ е най-силният подобен на Балканите и Европа и интересът към него е голям...

публикувано на 30.09.24 в 11:36

Румънка спечели турнира във Варна

Румънката Джорджия Крачун спечели титлата на сингъл на турнира за жени от категория W15 с награден фонд 15 хиляди долара. Надпреварата от календара на международната тенис федерация (ITF) се проведе при отлични условия на кортовете на ТК "Супер Спорт", гр.Варна. Втората поставена Джорджия Крачун победи във финала със 7:5, 6:0 Елизавета Котляр от..

публикувано на 30.09.24 в 09:39