Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-честите търговски трикове, които влияят на онлайн пазаруването

Кампаниите за Черния петък са белязани с трескава надпревара на търговците за повече клиенти и продажби. Самите клиенти също търсят стоки на изгодни цени. И в това състезание често сме свидетели на различни трикове за убеждаване на потребителите да си купят нещо планирано или импулсивно. Кои са най-честите такива трикове и как да им отвърнем като потребители?

Няколко такива трика са селектирани от платформата „Ние, потребителите“. Един от тях е показващ се часовник до стоката, който показва колко време остава докато изтече офертата за намаление. Този трик има за цел да накара потребителят да вземе бързо решение да купи стоката, без да има време да разбере повече за нея.

Друг трик е упоменаването, че една стока се продава само онлайн и няма налични във физически магазини. Тук трябва да се внимава, защото има вероятност тези стоки да са с изтичащ срок на годност, който няма как да бъде проверен, да са с намален грамаж или дори да са имитации, съветват от „Ние, потребителите“.

Обявяването, че към определена стока има подарък при закупуването й, също крие рискове.  Тук човек трябва да помисли дали си струва покупката само заради подаръка и да провери дали продаваната стока я няма с тези или дори по-добри характеристики и условия за продажба при друг търговец, без комплимента.

Като цяло потребителите трябва да пазаруват разумно, каза за Радио Варна Габриела Руменова от платформата „Ние, потребителите“. Много е важно да преценим дали това, което в момента е в намаление ни е необходимо или просто ще го сложим като някаква антика на някой рафт вкъщи. От съществено значение е, когато пазаруваме да проверим каква средна цена във времето е имала дадена стока, за да не се окаже, че намалението е фалшиво.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Настройката на 22 светофара във Варна се извършва след съгласуване с МРРБ

Настройването на режимите на 22 светофара във Варна се извършва след съгласуване с Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това обясни директорът на общинското предприятие "ТАСРУД" Георги Киряков . Причината е , че светофарните уредби са подменени с европейски средства по проекта за интегриран градски транспорт. По думите му винаги..

обновено на 18.06.24 в 18:04

Кърпежите по Аспаруховия мост приключват още тази вечер

Кърпежите по Аспаруховия мост ще продължат след 20,00 часа днес, аварийните ремонти на настилката трябва да приключат по-рано - още тази вечер. Извъндоговорният график на работа след 20,00 часа вече е уговорен с фирмата-изпълнител, посочват от общинската пресслужба. Пътното платно е освободено от тежка техника от 16,00 часа, за да се избегнат..

публикувано на 18.06.24 в 17:11

Нов влак ще стига от София до Бургас за по-малко от 6 часа

Нов влак от София за Бургас и от Бургас за София тръгва през летния сезон. Той ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони, съобщават от БДЖ. Първият влак ще потегли на 22 юни /събота/ и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за трудноподвижни..

публикувано на 18.06.24 в 15:51

Натоварено движение на Аспаруховия мост заради частичните ремонти (обновена)

Натоварено е движението на Аспаруховия мост във Варна, най-вече в участъка откъм улица "Девня", видя репортер на Радио Варна. В посока Варна се преминава свободно, но в участъка в посока квартал "Аспарухово" и Бургас движението е изключително затруднено.  В началото на моста има стоварена строителна техника, на няколко места е изрязана асфалтовата..

обновено на 18.06.24 в 14:36

Тошко Йорданов: Изслушахме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  след среща с ГЕРБ-СДС, предаде БНР. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите, да помислим, казахме нашите приоритети, запознахме ги с тях. Ако има конкретика оттук нататък, ще я..

публикувано на 18.06.24 в 14:36

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с "Има такъв народ"

Започнаха преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ", предаде БНР. На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която прие поканата за разговори за излъчване на експертно правителство, водени от преговорния екип на ГЕРБ-СДС в състав Рая Назарян,..

публикувано на 18.06.24 в 13:24

Благомир Коцев за ремонта на Аспарухов мост: Не можем да накараме фирмите да работят през нощта

Пътните договори за рехабилитация на пътищата не предполагат да имаме инструмент, с който да накараме строителните  фирми да работят нощно време. Това коментира за предаването "В ефир сте" по Радио Варна кметът Благомир Коцев във връзка със започналите частични строително-ремонтни дейности на Аспаруховия мост тази сутрин.  Натоварено движение на..

публикувано на 18.06.24 в 12:55