Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес е 60-ата Щафетна обиколка на Радио Варна

| обновено на 03.03.23 в 11:45

Навръх Националния празник Радио Варна ще отбележи своеобразен юбилей. За 60-и път екипът на медията организира Щафетната обиколка, посветена на 3 Март. Това е най-голямата аматьорска проява в региона, както и с най-дълга история. Интересен факт е, че само веднъж от 1962 г. насам обиколката не се е състояла, въпреки че десетина атлети са дошли за бягането. Причината - неистов студ по Черноморието и заледено трасе.

60-а Щафетна обиколка на Радио Варна -  от 62 -ра година досега всички преди нас са правили тази най-масова аматьорска проява в град Варна.  Това са традициите и те трябва  да бъдат продължавани. Това каза директорът на Радио Варна Наталия Чешмеджиева на официалното откриване на спортното събитие.



През последните години Радио Варна се опитва ежегодно да въведе нов елемент в надпреварата. След като през 2017 г. успя да я възстанови в първоначалния й вид, добавяйки щафети в плуването и колоезденето, през тази в многобоя се включват и катерачите. Стартът в тази надпревара бе даден в 10 часа, в зала "Владислав" на спортен комплекс "Черно море". Нещо повече - клуб "Варнаклайминг" участва със специално създадена за случая катераческа щафета със собствен регламент.

Вие сте първи, за първи път в 60-годишната история на Щафетната обиколка на Радио Варна има нов спорт, каза директорът на Радио Варна и пожела успех на състезателите. "Благодаря на вас, че давате началото, обърна се към тях тя. Със специален плакет бе удостоен Клуб "Варнаклайминг", за това че вече е част от мащабната спортна проява на Радио Варна. 


Чуйте репортажа на Мартин Николов:

В 11.00 ч в плувен комплекс „Приморски“ бе даден стартът на 6-та щафета по плуване.  Екипът на Радио Варна е щастлив, че всяка година участниците стават все повече, радваме се, че нашата инициатива добива все по-голяма популярност, каза Наталия Чешмеджиев. Със специален плакет в знак на благодарност за сътрудничеството бе удостоена Жанет Щерева, треньор по плуване.

Стартът на водната надпревара бе даден от главния редактор Веселина Божинова, която пожела на малките плувци да жънат спортни успехи като Таня Богомилова и Петър Стойчев.


Около 13.30 ч започна колоезденето. Тази част от Щафетата вече е включена и в националния календар на Българската федерация по колоездене.

680 души от 51 отбора се включиха в празника тази година.

В 60-годишната история на щафетната обиколка на Радио Варна интересът към нея става все по-голям. През миналата година в надпреварата се включиха над 350 спортисти, основно аматьори и ученици - спортисти. Някои от децата идват специално за състезанието от малките общини на Варненска област. Тази година на старта изявиха желание да застанат и хора с физически проблеми, на инвалидни колички, както и трениращи канго джъмпс.

За кръглата годишнина на Щафетната обиколка на Радио Варна, посветена на националния ни празник, са изработени специални юбилейни медали. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция срещу купуването на гласове в Бургас

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, както и с конвенционалната престъпност, се провежда в момента на територията на два квартала в Бургас, предаде БНР-Бургас.  Проверяват се частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се..

публикувано на 30.09.24 в 08:45

Ремонт на пътя през местност Боровец започва от понеделник

Рехабилитацията на пътя от Прибой през местност „Боровец“ започва от понеделник, 30 септември, съобщиха от община Варна. Около 4 700 кв. м асфалтова настилка ще бъде възстановена в рамките на около седмица. Дейностите се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на община Варна.  След рехабилитацията пътят ще бъде ползван за обходен..

публикувано на 30.09.24 в 08:00
Ул.

Паднали клони и преливащи шахти във Варна

Десет сигнала за паднали клони са получени на дежурния телефон в община Варна. Шест от тях са за клони стоварили се върху автомобил. Четири са сигналите за наводнени участъци от преливащи канализационни шахти – на ул. "Акад. Курчатов" (до зеленчуковата борса), пресечката на ул. "Хан Омуртаг" и ул. Граф Игнатиев; на ул. "Александър Дякович" и на..

публикувано на 30.09.24 в 06:53

Адресите без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна : ·   На  30.09.2024  г. В периода  8:30  ч. до  16:00  ч. Поради обезопасяване на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на: гр. Варна - м-ст Свети Никола..

публикувано на 30.09.24 в 06:16

Изпращаме септември със студено и ветровито време

С прекъсвания на много места отново ще има валежи от дъжд, които ще са по-слаби, но като се добавят към повсеместните валежи от нощта, сумата ще е значителна. Вятърът ще е силен от северозапад, във вътрешността на района временно ще отслабва. Температурите ще са почти без дневен ход, най-често между 10° и 15°, по Южното Черноморие до 17°, за Варна..

публикувано на 30.09.24 в 06:08

Температурите рязко се понижават, дъжд и вятър в понеделник

Под влияние на преминаващ добре изразен студен фронт от тази нощ времето чувствително ще се влоши. С умерен, временно и силен вятър от северозапад ще нахлува много по-студен въздух. Ще е облачно и дъждовно, временно с гръмотевици и рязко усилване на вятъра. Не са изключени и локални градушки. На много места, главно в Североизточна България и по..

публикувано на 29.09.24 в 16:55

Започва подготовката за поетапна евакуация на български граждани от Ливан

Започва подготовката з а поетапна евакуация по въздух на българските граждани, заявили желание да напуснат Ливан . Паралелно се разглеждат възможностите и за други варианти за евакуация. Към момента са идентифицирани всички наши сънародници, желаещи да бъдат изведени от Ливан. Те ще бъдат уведомени за точното време и място на евакуацията..

публикувано на 29.09.24 в 15:53