Кадри на хора, които пазаруват олио на промоция в голяма верига супермаркети, заляха социалните мрежи преди време. В началото на пандемията рафтовете оставаха без основни продукти, а в последно време пазаруването на промоционални стоки се превърна в изключително важен елемент за мнозина. Според психоложката и мениджър на магазин за бижута Аница Хугасиян потребителите в момента се делят на три групи:
"Първата група е тази, която изведнъж сви бюджета, започна да прави по-сериозни икономии, да си складира примерно кешови пари. Втората група обхваща този модел личности, които изведнъж дадоха една оценка за нещата и казват – ами, почваме да харчим, че не знаем какъв ще е утрешния ден, нали? И в един момент влизат в такива излишни харчове, които към този етап от техния живот те нямат нужда от тях."
В третата група попадат хората, които са започнали да инвестират парите си, например в имоти, казва още Аница Хугасиян. Според нея много от търговците се опитват да оцелеят след пандемията и търсят начини да стимулират клиентите.
А в големите вериги отдавна подреждат стоките си по определени правила. Трикове, които действат на подсъзнанието и ни стимулират да купуваме понякога и излишни неща. Емил Борисов е работил около 5 години в една от големите вериги супермаркети:
"Задължително вече всички магазини, като влезеш, трябва да минеш покрай зеленчуците на входа. Като влезеш и видиш много цветове, ти се отваря апетита и съответно искаш да купиш повече неща, отколкото си влязъл да купиш. Отделно има правило, което е, че на нивото на очите се слагат скъпите продукти, а евтините винаги са най-отдолу, като подсъзнателно те карат един вид да се принизиш, да се наведеш и да те хване срам да си купиш евтиния продукт."
Когато се пуснат на добри цени стоки от първа необходимост, те винаги свършват за минути, споделя опита си Емил Борисов. Купуват и търговци от малки магазини, което е принудило част от веригите да въведат ограничения. Стоките с по-малък срок на годност винаги са най-отпред, казва Емил.
Националната статистика излезе с притеснителните данни, че три-четвърти от населението има проблеми да покрива всекидневните си разходи. Затова и промоциите в магазините грабват все повече окото на хората и се превръщат в ключов елемент на пазаруването.Интервю с Martin van Drunen (ASPHYX, екс-PESTILENCE) Предстои осмият„Running Free Festival“. Датите са 29-30 август. Мястото по традиция – къмпинг „Стринава“ край Дряновския манастир. Основните действащи лица - CORONER и ASPHYX, а от втора линия чакат DESTROYER 666 и DESASTER. Както и доста други банди. Графикът е вече ясен. За ASPHYX участието..
Тази година реколтата от бяло грозде в Североизточна България ще бъде значително по-слаба от обичайната. Причината е сланата през април, която е нанесла сериозни щети върху лозовите масиви. Добивите няма да надхвърлят 300–400 килограма от декар – почти наполовина по-малко от нормалното. Това съобщи за Радио Варна Петьо Бошнаков, председател на..
Интервю със Svend Karlsson (BAEST) Дет метълът отдавна не е това, което беше. И датчаните BAEST са олицетворение на това, че дет метълът отдавна не е това, което беше. Просто чуйте новия им албум „Colossal“ и ще ви стане ясно за какво става въпрос. Рок, хеви и дет. Това са събрали в него BEAST. „Colossal“ ще бъде надълго и нашироко представен и..
Книгата "Играещият човек" представи във Варна българският актьор Стефан Мавродиев. В изданието той събира в едно целия си опит, личните си горчилки и възторзи, мисълта и усета си за света, за да заговори за свободата, достойнството, заблудата и истината... Биографията на един от най-обичаните български актьори е написана в съавторство с Огнян Панов...
Фестивал на хвърчилата ще се проведе и тази година във Варна на плаж "Аспарухово" на 30 и 31 август. "Хвърчилата са едно изкуство, което успокоява въздуха. Човек трябва да разбира от аеродинамика, конструкция и трябва да направи хвърчилото красиво", коментира за Радио Варна организаторът на фестивала Юрий Георгиев. Фестивалът започва в 10..
Колко време отнема на човек да се адаптира отново към работата след отпуск? Според психолога Добринка Горанова това може да отнеме от 3 дни до една седмица. Всеки човек използва различни механизми за тази цел, но има техники, които със сигурност могат да помогнат. Добринка Горанова съветва, при възможност, човек да си разпредели..
Какво е щастието в чаша? За някои - ароматна глътка сутрешно кафе, за други - момент на тишина и покой. А за Владимир Стоев - това е платно, върху което създава изкуство, оставащо в сърцето. Владо е бариста, който чрез артистичност пренесе класическия лате арт на съвсем друго ниво. Той е единственият в България, които може да разсмее и разплаче от..