Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорските емоции от две големи спортни прояви

Автор:


В днешната ни спортна среща отзвук от две големи спортни прояви – драмата във футбола снощи между Спартак Варна и ЦСКА 1948 и завършилата Световна купа по хандбал във Варна. Първо насочваме вниманието ви към драматичната развръзка на футболната среща. Спартак Варна поведе с 2-0 срещу ЦСКА, но след това гостите изравниха. Спартак отново поведе, но столичани в добавеното време отново стигнаха до равенство и взеха точка от мача. Срещаме ви с двамата треньори. Първо наставникът на варненци Димитър Димитров-Херо / на снимката горе/, а след това и треньорът на ЦСКА Тодор Янчев.

Насочваме вниманието ви и към завършилата световна купа по хандбал за мъже във Варна. Българите грабнаха бронзовите медали. Кратка оценка на старши треньора на тима Илиян Василев, който коментира победата срещу Индия в последната среща и голмайсторът на този турнир в историята му българинът Светлин Димитров с 200 попадения.

Тодор Янчев


Илиян Василев



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Черно море Тича" освобождава Морис Крийк

Баскетболистът Морис Крийк ще бъде освободен от състава на Черно море Тича за следващия сезон. Другите двама американци Къртис Джонс и Аверил Ъгба ще почиват през лятото в родината си, като почти сигурно и през следващия сезон ще бъдат част от отбора на "моряците". Новият наставник Георги Давидов вече има в плановете си трима- четирима нови състезатели,..

публикувано на 17.05.24 в 09:53

Втора загуба за националния ни тим

Женският национален отбор на България загуби и втория си мач от тазгодишното издание в Лигата на нациите. Много подмладеният ни тим не можа да се противопостави на Япония и отстъпи с 0:3 (13:25. 15:25, 15:25) в Анталия. В първия двубой нашите загубиха от Нидерландия. А японките сразиха европейския шампион Турция, нанасяйки му първо поражение след повече..

публикувано на 17.05.24 в 09:51

"Левски" привлече нов бразилец

„ПФК Левски“ подписа договор със защитника Майкон Араужо Дос Сантос. Контрактът с бразилския футболист е до 2027 година. Майкон е роден на 26 април 2000 година в Итабуна (Бразилия). В началото на 2019 г. подписва първия си професионален договор с родния „Сера“ записвайки 51 мача и 3 гола. В средата на 2022 г. преминава под наем в друг местен клуб –..

публикувано на 17.05.24 в 09:50

Спартак/ /Варна/ освобождава Росен Кирилов

През изминалите няколко месеца, откакто пое тима, Росен Кирилов и неговият щаб не само изпълниха задачата, която им бе поставена – първото място в шампионата и завръщане в Първа лига, а изградиха отбор и колектив, който постигна победи с убедителна игра и стил, с който всички привърженици могат да се гордеят.  След проведена среща и разговор със старши..

публикувано на 17.05.24 в 09:46

ВИДЕО: Сияна Христова: Доста се бутах на терена и затова ме сложиха вратар

Една млада варненска футболистка спечели вниманието на националния селекционер по футбол. Сияна Христова е само на 15 години, тя играе на поста вратар и за пореден път получава повиквателна за лагер на националния тим на България до 15 г. Сияна е футболист на „Черно море“ и твърди, че е титуляр на този пост, като тя е от футболна фамилия...

публикувано на 16.05.24 в 11:55

Любенова спечели златен медал

Международен Лекоатлетически турнир “Самарско знаме” в Стара Загора. Отлично представяне на тримата участници от СКЛА “ЕВЪР”- Варна с постигнати лични резултати. - Стефания Любенова -златен медал на 1500м. - девойки под 16 години - 4.52.29. Юношите Руслан Янев и Радослав Илиев участваха при мъжете. - Руслан Янев -сребърен медал на 800м. - мъже..

публикувано на 16.05.24 в 10:29

"Ботев" - Пловдив взе купата на България

Лудогорец отстъпи на Ботев (Пловдив) с 2:3 на финала за Купата на България. ЛУДОГОРЕЦ - БОТЕВ (ПД) 2:3 0:1 Антоан Конте (4) 1:1 Квадво Дуа (8) 1:2 Мартин Секулич (45) 1:3 Уме Емануел (58) 2:3 Руан (72)

публикувано на 16.05.24 в 10:27