Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре правят митинг срещу опита да се отнеме ресторантът на олимпийския шампион Ивайло Маринов

Българска федерация бокс застава категорично срещу поредния опит да бъде отнет ресторантът на една от най-големите фигури в историята на родния спорт – Ивайло Маринов, посочва в своя позиция от федерацията. Олимпийският шампион ще бъде заставен да се лиши от емблематичното заведение в Морската градина, след като се оказа, че за него има разгласен търг, а наемът му е нараснал многократно, с цел той да бъде отказан от амбициите си да го задържи, уточняват от федерацията.
„Смятам да подаря златния си олимпийски медал на Христо Атанасов, а бронзовия - на Генадий Атанасов. На Тодор Балабанов пък ще подаря ордена си „Стара планина“, отсече Ивайло Маринов и риторично допълни: „Искам да попитам също господин Балабанов, знае ли той какво значи званието „Почетен жител на Варна“. Орден „Стара планина“ е най-високото отличие в наградната система на Република България, а Маринов е единственият варненец, почетен с него.
На 8 август, вторник, от 11 часа пред Община Варна в поддръжка на танцьора на ринга се провежда митинг от ръководители на спортни клубове, деятели, спортисти, общественици и почитатели. БФ Бокс също се присъединява към тях. 
Още през месец март от федерацията изпратихме официално писмо до отговорните институции, за да изразим своето несъгласие с тези действия и опитите за отнемане на заведението на Ивайло Маринов от представители на местната власт, подчертават още в позицията.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЕО: Рая Димитрова: Катата ми е любимото нещо в каратето

Една чаровна млада дама от Варна стана европейска шампионка по карате киокушин на ката. Рая Димитрова от спортен клуб "Ичи Геки" е само на 15 години и стъпи на европейския връх. Това е второ европейско първенство за нея и първа титла от такъв форум. Тя има преди това балканска титла на ката. Секунди след спечеленото европейско злато Рая..

публикувано на 21.05.24 в 12:50

ВИДЕО: "Икономистите" загубиха първия полуфинал

Отборът по футзал на "Икономически университет"-Варна загуби първия полуфинал от "Амиго Северозапад" с 6-10. Варненци играха вабанк доста дълго време през второто полувреме, без вратар за да имат числено превъзходство в атака, но въпреки това не успяха. Сега предстои втори мач в София.

публикувано на 21.05.24 в 11:16

Резултати от допълнителните квалификации при момчетата под 16 години

Шест отбора се класираха за финалите в Държавното първенство за момчета под 16 години чрез Допълнителен квалификационен турнир, който се проведе през уикенда (18-19 май). Това са Хебър, Добруджа 07, Берое 2016, Черно море, Пирин и Перун. Така те ще участват във Финалния турнир между 10 и 16 юни заедно с ЦСКА, Левски София, Монтана, Арда (Кърджали)..

публикувано на 21.05.24 в 11:12

Спартак /Варна/ приема Спартак /Плевен/

ФК Спартак Варна приема ОФК Спартак Плевен в 34-ия, последен кръг на Втора лига. Двубоят е в петък, 24-и май от 18 ч. Двата тима ще се срещнат за 67-и път. Във всички 66 официални мача до сега, Спартак (Варна) има 27 победи, 18 равни и 21 загуби, и голова разлика 86:74. Във Втора лига/Б група са 14 мача, в които соколите имат 6 победи, 3 равни и..

публикувано на 21.05.24 в 11:10

Още една българка стъпи на Еверест

Снимка: Ciela Отново българка на Еверест. Българка отново стъпи на Покрива на света. Мариета Георгиева изкачи първенеца пна света (8848 м) и стана третата наша сънародничка на най-високия връх на планетата. Тя участва в комерсиална експедиция, ръководена от легендата Нирмал Пурджа. Георгиева успешно изкачи върха заедно с още..

публикувано на 21.05.24 в 11:09

Илиев обяви състава за мачовете с Румъния и Словения

Селекционерът на България Илиан Илиев обяви пълния списък с играчи, на които ще разчита за предстоящите приятелски мачове с Румъния на 4 юни в Букурещ и със Словения на 8 юни в Любляна. Ето и всички повикани футболисти: Вратари: Димитър Митов (Сейнт Джонстън), Светослав Вуцов (Славия), Иван Дюлгеров (Черно море) Защитници: Живко Атанасов..

публикувано на 20.05.24 в 17:01

Варна е домакин на Световната купа по спортна гимнастика за пета поредна година

Състезатели от рекорден брой държави - общо 37, ще пристигнат във Варна за 8-та Световна купа по спортна гимнастика. Емблематичното събитие се порвежда за 5-та поредна година в морската столица. Тазгодишното издание започва на 23 май в Двореца на културата и спорта и ще приключи три дни по-късно на 26 май. За отличия в надпреварата ще се борят над 130..

публикувано на 20.05.24 в 15:55