Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три четвърти места за България

Автор:

С три четвърти места за България завърши Европейското първенство по спортна акробатика във Варна
Три български вида завоюваха четвърти места във финалите от последния ден на Европейското първенство по спортна акробатика за мъже, жени и младежи във Варна, завършвайки само на крачка от медалите.
Смесената двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков остана само на 0,250 т. от сребърните отличия във финала на баланс за мъже и жени. Българите получиха оценка 27.390 точки. С малко пред тях завършиха двойката на Германия Даниел Блинцов и Диана Луст (бронзови медали) и двойката на Украйна Анастасия Семенович и Богдан Иваник (сребърни медали) – и двете с оценка 27.640. Безапелационни европейски шампиони на баланс станаха златните медалисти от многобоя Агхасиф Рахимов и Разия Сайдли от Азербайджан с 29.180.
Елена Босилкова и Жулиен Шайков заеха и престижното пето място в многобоя и във финала на темповата комбинация.
Мъжката двойка на България Георги Стоянов и Панайот Димитров завърши на четвърто място във финала на темповата комбинация с оценка 26.600, на 0.340 от бронза. Титлата отново спечелиха победителите от многобоя Даниел Абасов и Мурад Рафиев от Азербайджан с 27.510. Сребърните медали заслужиха представителите на Испания Хосе Морено и Хуан Молина с 27.210. На трето място на темпо се класираха Гонсало Парейра и Мигел Лопес от Португария с 26.940.
Георги Стоянов и Панайот Димитров се класираха седми в многобоя на шампионата за мъже и жени.
Смесената двойка Милица Смоленска и Андрей Христов зае четвърто място във финала на баланс в надпреварата при младежите (13-19 години). Те получиха оценка 26.120, с която останаха на крачка от почетната стълбичка. Европейски шампиони на баланс станаха представителите на Украйна Иван Лабунец и Ефросиния Кривицка с 28.400 пред Едуардо Ферарис и Ариана Лук от Италия с 26.850 и Андре Фиуза и Мадалена Томас от Португалия с 26.720.
Милица Смоленска и Андрей Христов се класираха шести в многобоя.
Президентът на Европейска гимнастика Фарид Гаибов, който беше във Варна за шампионата по спортна акробатика, изказа своите благодарности към Българската федерация по спортна акробатика и българския организационен комитет за отлично проведеното Европейско първенство.
Председателят на организационния комитет Недко Костадинов изказа благодарности към всички, допринесли за успешното първенство, и най-вече към всички доброволци във Варна, положили усилия като за европейски шампиони.
По традиция, Недко Костадинов предаде знамето на Европейска гимнастика, а вицепрезидентът на европейската централа Мишел Бутар го връчи на председателя на организационния комитет в Люксембург, където ще е следващото Европейско първенство по спортна акробатика през 2025 година.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВИДЕО: "Балкан" победи "Левски" и утре играе с варненския "Черно море Тича"

Във Варна днес беше първият ден от Държавното първенство по баскетбол на колички. Отборът на домакините "Черно море Тича" стартира с победа срещу "Левски" -София и при нов успех утре срещу "Балкан"-София ще стане шампион на България. Това е единствената среща за утре, като мачът е от 10.00 ч. В последната среща за днес отборът на "Балкан" победи "Левски"..

публикувано на 18.05.24 в 19:30

ВИДЕО: Мачът за титлата на Стратимир Стратиев

Тук можете да видите цялата среща на Стратимир Стратиев на Европейското първенство по карате киокушин във  Варна. Победата в този мач срещу румънския състезател донесе на българина европейското злато. Нашето момче изигра правилна тактически този мач с много агресия и стъпи на върха.

публикувано на 18.05.24 в 19:21

Стратимир Стратиев донесе трето злато за България

Стратимир Стратиев стана европейски шампион по карате киокушин във Варна. Той взе титлата на кумите в категория до 80 кг. Стратимир е състезател на бургаския клуб "Спирит". Той изигра перфектен мач срещу румънец, като видимо беше по-добрият състезател на татамито.

публикувано на 18.05.24 в 19:19

ВИДЕО: Европейско първенство по карате киокушин във Варна

Повече от 720 състезатели от 21 страни пристигнаха на Европейското първенство по карате киокушин във Варна. Големият форум се провежда в зала "Владислав" на спортен  комплекс "Черно море" при отлична организация. Първенството на практика ще бъде открито официално утре в 10.00 ч. Надпреварата е за всички възрастови групи, включително и ветерани...

публикувано на 18.05.24 в 19:12

Две победи за състезателите по мини волей на "Черно море"

Отлично представяне на състезателите по мини волейбол (12 г) на "Черно море" водени от треньорката Деница Генова. Те записаха  служебна победа срещу Добрич с 2:0 и победи над отборите на Вълчи дол с 2:1 и 2:0 срещу Омуртаг.   В мач за първото място в групата, варненци отстъпиха с 0-2 срещу "Автосвят" (Русе). "Черно море" се класира за финалите, но все..

публикувано на 18.05.24 в 19:08

Втора титла за Варна от Европейското по карате

Още една титла за България и Варна от Европейското първенство по карате киокушин във Варна. Спечели я Адриан Бояджиев от СК "Ичи Геки"-Варна при 10-11 годишните. така след европейското злато на Рая Димитрова, Адриан носи втори трофей за морската столица.

публикувано на 18.05.24 в 19:07