Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Куче предизвика катастрофа на пътя Дропла – Преспа, 38-годишна е в болница

Снимка: БГНЕС

На 29 октомври около 13:15 часа е получено съобщение за възникнало пътно произшествие между балчишките села Дропла и с. Преспа. На място е установено, че мотоциклет „Кавазаки“, управляван от 52-годишен, се удря във внезапно излязло на пътното платно куче. Вследствие на удара, мотоциклетът пада на дясната си страна и спира движението си в крайпътен банкет. При инцидента е пострадала возещата се жена на 38-години, която е настанена в МБАЛ Добрич с фрактури на горен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство,съобщават от полицията.

В полунощ на същата дата е сигнализирано за още едно произшествие на кръстовището за село Стражица. „Рено“, управлявано от 23-годишен, не спира на знак „Стоп“, излиза извън пътното платно и се блъска в крайпътно дърво. Водачът е настанен в МБАЛ Добрич с мозъчно сътресение, без опасност за живота. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,22 промила. И по този случай е образувано бързо полицейско производство.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Двама непълнолетни нападнаха куриер в кв. "Младост"

Двама 17-годишни, известни на полицията, са заловени за нападение на служител на куриерска фирма във Варна, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  Служителят на куриерска фирма е извършвал доставка на пратка във варненския квартал "Младост". Слизайки от асансьора на етажа, който е бил посочен за предаване на пакета, съдържащ скъп лаптоп,..

публикувано на 12.06.24 в 10:38

Дискутираха публично прокарването на улици и канализация около Франгата

Над 70 души присъстваха на публичната дискусия, на която бе обсъдена идеята за изграждане на водоснабдяване, канализация и улици в района на Телевизионната кула във Варна. По време на дискусията бе разгледан обхватът за проектиране на Подробно устройствен план, Плана за улична регулация и др. Срещата с жителите на местността бе водена от арх...

публикувано на 12.06.24 в 10:25
Снимката е илюстративна

От 26 до 29 юни: Кампания за разделно събиране на опасни отпадъци във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Провеждането ѝ е в изпълнение на ангажиментите по Закона за управление на отпадъците. Кампанията ще се проведе в четири поредни дни – от 26 юни 2024 г. до 29 юни 2024 г. на територията на всички райони на общината. Мобилните събирателни пунктове ще бъдат..

публикувано на 12.06.24 в 09:30
Румен Радев

Президентът Румен Радев ще присъства на съвместните бойни стрелби "Шабла 2024"

Президентът и главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще присъства днес на съвместните бойни стрелби „Шабла 2024“. Учението се провежда на зенитния полигон на Военновъздушните сили „Шабла“. Стрелбите са част от учение на НАТО и се провежда до 13 юни във въздушните пространства на България и Румъния.  В българското учение участват..

публикувано на 12.06.24 в 09:16

Над 54 хиляди десетокласници на НВО по математика днес

Над 54 000 десетокласници се явяват на национално външно оценяване по математика днес. Изпитът започва в 8 часа и ще продължи 90 минути. Той ще се проведе в над 1000 училища в страната. Ангажирани за него са близо 14 000 квестори. Тестът съдържа 17 задачи, както миналата година. 15 от тях са с избираем отговор. За решаването на останалите 2 задачи с..

публикувано на 12.06.24 в 08:00

Жълт код за опасно високи температури в областите Варна, Бургас и Добрич

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевична активност е обявен за 10 области на страната за днес, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология на сайта си. Предупреждението е в сила за областите Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Ловеч, Монтана, Плевен, Търговище, София – област, Шумен. Очаква се на места в тези..

публикувано на 12.06.24 в 07:49

Обявиха цените за къмпинг в началото на летния сезон

Анализ на цените в някои от най-популярните къмпинги на Северното и Южното Черноморие показва, че средната цена за нощувка на двама души с палатка и достъп до електричество е около 40 лв. Цената за нощувка на двама души с каравана или кемпер с достъп до електричество е по-висока - 52 лв, съобщават от специализирания сайт Camping.bg. Във..

публикувано на 12.06.24 в 07:20