Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена загина при пожар в Каварна

Жена е загинала при пожар в къщата й в Каварна. На произшествието са били изпратени два екипа на Районната служба пожарна безопасност и защита на населението. При инцидента няма други пострадали хора. 

Сигналът за пожара в къща в Каварна е бил подаден малко след 4.00 часа на 8 януари. Изпратените екипи на място потушават пламъците, но самотноживеещата в имота 60-годишна жена е починала на място. При пожара е унищожена покривната конструкция, както и част от мебелите и техниката в къщата. Най-вероятната причина за възникването на пожара, по думите на началника на Районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Дарин Димитров, е запалване на комина, а оттам и на покрива, който се е срутил. При пожара няма други пострадали. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Младежи откраднаха кутия за дарения от магазин във Варна

22-годишна варненка и мъж на 24 години са задържани вчера в ареста на Трето Районно управление на полицията във Варна.  Двамата, в екип, са посегнали на кутия за дарения, която била поставена в магазин на голяма верига за електроуреди.  Светкавичните действия на униформените довели до залавяне на крадците, след като бил подаден сигнал от търговския..

публикувано на 16.05.24 в 09:52

Район "Приморски" с график на терените за косене на тревните площи

Заради зачестили запитвания и сигнали за коситбата на тревните площи, от район "Приморски" във Варна ще публикуват ежеседмичен график на терените, които са окосени, и предстои да се окосят.  Над 1 200 дка са терените в района, за които предстои коситба.  От началото на април се косят и обработват паркове, разделителни ивици на булеварди и улици,..

публикувано на 16.05.24 в 09:44

ВОН-КНСБ: Обявеният на 20 май протест ще се проведе

Обявеният за 20 май протест, организиран от Националния браншов синдикат „Висше образование и наука“ към КНСБ, ще се проведе. Това обобщиха в позиция от синдиката. В становището се посочва, че състоялите се вчера срещи не са били организаторите на протеста. "Обявеният резултат - 39 млн. лв. за академичния състав и 12 млн. лв. за неакадемичния,..

публикувано на 16.05.24 в 09:19

Задръстване от Траката до Евксиноград

Колона от коли се е образувала в момента по бул. "Княз Борис Първи", видя репортер на Радио Варна. Задръстването е от местността Траката до Евксиноград.  По-рано днес жители на Траката излязоха на протест   заради окаяното състояние на улиците в района и изразиха недоволството си на кръговото кръстовище на бул. "Княз Борис I" и ул. "Арх. Манол..

публикувано на 16.05.24 в 08:02

Жители на варненската местност Траката излязоха на протест

Жители на Траката излязоха на протест рано тази сутрин заради окаяното състояние на улиците в района. Хората са възмутени от това, че на места е почти невъзможно да се преминава и че улиците се нуждаят от спешен ремонт. Те изразиха недоволството си на кръговото кръстовище на бул. "Княз Борис I" и ул. "Арх. Манол Йорданов". Кръстовището беше..

публикувано на 16.05.24 в 07:40

Директорът на автогарата: Пътникопотокът всяка година намалява

Новата автогара на Варна ще заработи най-вероятно от 1-ви юли. Причината за неколкократната смяна на датата на откриването е забавянето на довършителните дейности. Това каза за Радио Варна директорът на транспортното съоръжение Веселин Михайлов. Припомняме, че по план сградата трябваше да заработи в края на м.г.  Новата сграда ще е с по-малко..

публикувано на 16.05.24 в 06:35
Морска градина, Варна

Предимно слънчево време

Преди обед ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността, но без валежи, ще има следобед. Вятърът ще се обърне от изток-югоизток, ще е слаб, следобед до умерен. Максимални температури между 15° и 20°, за Варна около 17°. Вълнение на морето 2, следобед 2-3 бала. Температура на морската вода между 15° и 17°. Изгрев на..

публикувано на 16.05.24 в 06:01