Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Костадинов: Ще настояваме за промяна в работното време на Синята зона във Варна

| обновено на 29.01.24 в 16:27

Предложените промени в работното време на Синята зона във Варна ще бъдат разгледани на предстояща комисия „Трансопрт“, както и на общинската сесия. Според Ивайло Костадинов общински съветник от ПП "Има такъв народ", не е ясно колко ефективна е Синята зона в последните два часа, от 18 до 20ч., а също така трябва да се мисли и в посока паркомати, които са добра бъдеща инвестиция с дълготраен ефект за паркирането в централните части на града. 

Синя зона, център, Варна

Не на последно място центърът на Варна трябва да е свободен за паркиране през почивните дни, категоричен бе Ивайло Костадинов, който коментира още в предаването „На светло“:

"Нашите предложения са четири: 

  • работното време на синята зона във Варна да е от 9 до 18 часа, а извън активния туристически сезон паркирането в почивните дни да е безплатно; 
  • решение за по-голяма достъпност на чуждестранните гости на града за заплащане на синя зона;
  • промяна в принципа на работа на зоната: след изтичането на първите 3 часа, всеки следващ час престой, да се таксува на цена от 3 лв. за час. Така варненци, които имат спешна нужда да продължат престоя си в централната част на града, ще могат да го направят вместо да трябва да местят автомобила си на всеки 3 часа. 
В отговор на аргумента, че предложеното работно време ще ощети бюджета с 1 млн. лева Костадинов посочи, че е спестена информацията колко са разходите за допълнителните два часа. 
За проблема с паркирането на чужденци зам.-председателят на ОбС е категоричен, че добра и изпитана практика са паркоматите.




Чуйте повече от разговора на Нина Милошевич с Ивайло Костадинов:




По публикацията работиха: Нина Милошевич, Елисавета Илиева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Главчев изиска проверка на пътя до Аксаково, където катастрофира кола на НСО

Служебният премиер Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за новоасфалтирана част от пътя в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО с жертва и ранени. Това съобщи правителствената пресслужба.  От..

публикувано на 21.05.24 в 11:12

ЦИК прие указанията за вота, бюлетините ще се пускат в 4 кутии

Централната избирателна комисия прие методическите указания за работата на секционните избирателни комисии в страната за изборите 2 в 1 на 9 юни.  Те са различни за секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини и за тези, в които ще има и устройства. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни пред колегите си в комисията как ще се..

публикувано на 21.05.24 в 11:03

Учениците, на които се е паднала "проблемна матура", ще получат 4 точки от МОН

Всички зрелостници ще получат максималния брой от 4 точки от проблемната задача в матурата по български език и литература. Това заяви служебният министър на образованието Галин Цоков в интервю за Българската национална телевизия. “При някои принтери заради настройка не излезе самата диаграма. Всъщност, числата, цифрите, свързани с нея. Това е някъде,..

публикувано на 21.05.24 в 10:23

Акция в кв. "Максуда" за купуване на гласове във Варна, има задържани (СНИМКИ)

Над петима са задържани към този момент при акция в квартал "Максуда" във Варна.  Специализираната полицейска операция е  за противодействие на престъпления по политически права на гражданите и противодействие на битовата престъпност. Акцията се провежда от тази сутрин на територията на цялата област, съобщи комисар Веселин..

публикувано на 21.05.24 в 10:10

Мъж на 51 години е загинал в катастрофа в Каварна

Мъж на 51 години е загинал при пътнотранспортно произшествие на улица в Каварна. За това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич. Съобщението за инцидента е получено в 19:50 часа в понеделник (20 май). По първоначална информация мъжът е катастрофирал с велосипед с монтиран двигател. Инцидентът е станал на ул. "Черноморска" в Каварна, като..

публикувано на 21.05.24 в 08:45

Ректори и синдикати на среща в МОН, обсъждат разпределението на заплатите

В Министерството на образованието и науката ще се проведе заседание между синдикатите във висшето образование, Съвета на ректорите и министъра на образованието и науката Галин Цоков. На срещата ще се реши как ще се разпределят одобрените нови 41 милиона лева от служебния кабинет за повишение на заплатите в сферата. От Съвета на ректорите потвърдиха,..

публикувано на 21.05.24 в 08:35

Депутатите заседават извънредно заради пенсиите, изслушват служебния премиер

Депутатите се събират на извънредно заседание на Народното събрание. На него трябва да бъде изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев, предаде БНР.  Изслушването на служебния премиер Димитър Главчев е във връзка с предстоящото от 1 юли увеличение на пенсиите. Депутати от една от парламентарните групи са внесли проект на решение, с..

публикувано на 21.05.24 в 08:31