Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Варна деца носят светещи гривни на площадка с една работеща лампа

Повече от половин година детска площадка в района на ул. "Тодор Влайков" във Варна е слабо осветена, тъй като работи само една лампа. Децата носят светещи гривни, за да могат да ги наблюдават родителите им в тъмното, обясни Лили Митев, която е майка на две деца. Тя посочи, че е подавала сигнали към общината, но все още няма получен отговор.

Главният инженер на район "Одесос" Борислав Стоянов не отрече, че такъв проблем съществува. Той обясни, че по време на ремонт на междублоково пространство е бил скъсан кабел на електрически стълб, захранващ осветлението на площадките.

Стоянов обаче посочи, че главната причина за липсата на осветление е вандализъмът. Преди коледните празници са отрязани кабели на 7-8 стълба, а заради повредата голям райин остава на тъмно, допълни той.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Обелиски от стиропор сред атракциите на фестивала "БУНА" тази година

Обелиск от стиропор и Черно море от битум – тези и други творения на съвременното визуално изкуство ще виждат варненци в различни места в града в рамките на фестивала „БУНА“ тази година.  Откриването на най-големия фестивал за визуално изкуство в България ще бъде в 13 часа утре, 24 май, на стълбите на ул. "Дръзки".  Церемония по откриването на..

публикувано на 23.05.24 в 17:50

В ОУ "Цар Симеон I" откриха барелеф на патрона си

Откриха барелеф на цар Симеон I в едноименното основно училище във Варна. Произведението е дело на скулптора Николай Нинов. За осъществяване на идеята за скулптурата на владетеля, чието управление е наричано "Златният век" и е белязано от разцвета на книжнината, приноса са си дали десетки дарители. Идеята започна през декември 2022 година на коледен..

публикувано на 23.05.24 в 16:40

Млади учители от Хуманитарната гимназия във Варна: Работата с деца е предизвикателство и дар

121 блока ще се включат в празничното шествие за 24 май тази година във Варна. Сред тях са учениците от Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски".  1 288 деца учат в гимназията.  "Усещам този празник като най-светлия, най-българския празник", подчерта директорът Емил Груев.  Даниела Стойнова ни среща с младите учители..

публикувано на 23.05.24 в 15:10

Варненските ученици от Zentix се класираха 21-ви в световна надпревара по роботика

Отборът на варненските ученици по роботика - Zentix, който участва във FIRST LEGO League Open European Championship в Норвегия, се класира на 21-во място в напревара с още 50 отбора от цял свят.  Освен че надминаха постиженията си от националното съревнование в Бургас от края на април, по време на състезанието отборът се потопи във вдъхновяващата..

публикувано на 23.05.24 в 14:00

Млади художници на графити се захванаха да почистят драсканиците в Добрич

В навечерието на един от най-хубавите български празници – 24 май, млади художници на графити се заеха със задачата на почистят обществените сгради в Добрич , които с надраскани неправомерно със спрей. Инициативата е на Община Добрич, която се обръща за помощ към местния художник Радослав Рудачев. Идеята на местната власт е не само да почисти сградите,..

публикувано на 23.05.24 в 12:23

Онлайн търговци прикриват произхода на стоки

Онлайн търговията е като един голям необятен океан, който предоставя удобства за потребителите, но от друга страна крие и рискове. Един от тези рискове е, ако потребителят попадне на стока, която онлайн търговецът представя под свой бранд, но всъщност е закупена на ниска цена от страна извън Европейския съюз. За подобни нелоялни практики..

публикувано на 23.05.24 в 09:02

Фермерски фестивал "Екокошница" в Балчик и Генерал Тошево

Местната инициативна група „Балчик - Генерал Тошево“ организира два фестивала под надслов „Традиции и иновации в  производството и промотирането на  местни и биопродукти“: на 25 май в Балчик, а на 26 май в Генерал Тошево.  Събитията се организират по проект „Екокошница, моля“, в който сдружението е партньор заедно с пет словенски и още два български..

публикувано на 22.05.24 в 19:14