Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

36 души са ухапани от кърлеж за седмица във Варна

Пръскане на зелени площи срещу кърлежи
Снимка: БГНЕС

36 души са потърсили медицинска помощ след ухапване от кърлеж за седмица във Варна, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Почти двойно са нараснали случаите на варицела, 47 са новозаболелите от шарката. 

Случаите на коклюш са 5.

Единични случаи на коклюш има и във Варна

Припомняме, за ръст на заразените с т.нар. магарешка кашлица в страната потвърди главният държавен санитарен инспектор Ангел Кунчев.

С коклюша ситуацията е по-особена, посочи Кунчев във Варна, където днес се срещна с Гийом Симонян - представител на Световната здравна организация. 

С времето имунитетът към заболяването спада, затова се налагат реимунизации, каза той.

Ангел Кунчев във Варна: Няма опасност от епидемичен взрив, украинската общност у нас получава своевременно своите ваксинации


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС върна на работа бившият главен архитект на Варна Виктор Бузев

Върховният административен съд е върнал на работа бившият главен архитект в община Варна Виктор Бузев. Той обжалваше заповедта на предишния кмет Иван Портних, с която беше освободен от поста заради поставянето на преместваеми обекти в комплекс „Хоризонт“. Съдебното решение потвърждава определението на Варненския административен съд, който..

публикувано на 13.06.24 в 13:44
Бойко Борисов

Бойко Борисов: Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ (ВИДЕО)

Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ, защото така е справедливо. Аз няма да се кандидатирам в името на преговорите. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконеференция след изборите. Сега е време за държавници, а не за егоцентрици, каза той, обръщайки се към всички политически партии с думите, че не е време за ултимативно..

публикувано на 13.06.24 в 12:12

Промени в обслужването на спирки по линиите 409 и 9 от 14 юни

На 14 юни 2024 година ще бъде възстановено обслужването на автобусна линия 409 от „Градски транспорт“ Варна по утвърдения по ѝ маршрут през спирка „Журналист“. Считано от 14 юни 2024 година, автобусна линия № 9 преустановява обслужването на спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“ – двупосочно. След спирка „Странджа“ автобусите ще..

публикувано на 13.06.24 в 11:17
Снимката е илюстративна

Средно по 5-6 сигнала на ден за нередности в градския транспорт във Варна

Средно по 5-6 сигнала получават в градски транспорт за нередности и некоректно отношение от страна на шофьорите. Това каза Данаил Вълков, председател на борда на "Градски транспорт" ЕАД. Той посочи, че не всички от оплакванията са основателни и има субективна истина. Не винаги сигналите излизат едно към едно, както са подадени, трябва да се направи и..

обновено на 13.06.24 в 11:13

Започва ремонт и почистване на 140 спирки на градския транспорт във Варна

Започва ремонт, освежаване и почистване на 140 спирки на градския транспорт във Варна. Това каза пред БНТ началникът на отдел „Общинска собственост“ в Община Варна Асен Атанасов, съобщават от общинския пресцентър. По думите му лошото състояние на съоръженията се дължи и на множеството вандалски прояви. Новата общинска администрация заварва спирките в..

публикувано на 13.06.24 в 10:57

Горещо с валежи и гръмотевици

Днес ще има променлива облачност. Ще има краткотрайни валежи, сутринта на отделни места, а късно следобед и привечер ще са на повече места, по-интензивни, с гръмотевици, отново има опасност и от градушки. Явленията ще продължт и през нощта и утре. Ще духа слаб вятър предимно от изток-североизток, но по време на валежите е възможно временно рязко..

публикувано на 13.06.24 в 06:15

Адресите без ток

На 13.06.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – карето, заключено между ул. Козлодуй, ул. Русе, ул. Бачо Киро, електрозахранени от ТП 136 и ТП 1011. Временни смущения в електрозахранването са..

публикувано на 13.06.24 в 05:00