Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аматьорските футболни лиги отново се обединяват в благотворителен турнир по мини футбол в полза на Павел Станчев

Павел Станчев води неравна битка с коварна и много рядка болест. Става въпрос за Сарком на Юинг – рак на костите, чието лечение се оказа резистентно към първоначално приложената терапия и отново са нужни средства за нова и по-скъпо струваща терапия.

През ноември 2023 г. огромна вълна на съпричастност допринесе в събиране на средства, с които да започне лечението си в клиника в Турция, но към днешна дата Павел отново има нужда от нашата помощ.

Организиран е благотворителен турнир, който ще се проведе на 11 и 12 май (събота и неделя) на минифутболните игрища на стадион Спартак . Таксата за участие е 100 лева. Приходите, събрани от надпреварата изцяло ще отидат за лечението на Павел. Записани за участие към момента са 16 клуба по футбол на малки врати.

В понеделник - 00.00ч. (13.05.2024г.) стартира благотворителен търг на създадената страница в социалната мрежа „Да помогнем на ПАВЕЛ”, където всеки, който желае да помогне може да отправи предложение под тениски с афтографи, дарени от отборите на „Черно море”, „Спартак Варна”, „Лудогорец” и др. Наддаването ще продължи до сряда - 24.00ч на (15.05.2024г.).

 За повече информация вижте в страницата на събитието във Фейсбук.

Всички останали, които искат да помогнат, могат да го направят на дарителската сметка: Павел Атанасов Станчев Банка ДСК IBAN : BG32STSA93000030278840 BIC : STSABGSF

В помощ на Павел има организирана кампания „Да спасим Павел” и от фондацията на Павел Андреев , помогнала на много хора, нуждаещи се от средства за лечение и рехабилитация.

Да помогнем и на една млада жена Лидия Станчева – майка и съпруга, която отправи своя апел за помощ – „благодаря на всеки, който ще помогне моята дъщеря да продължава да има своя „тати“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици лагеруваха през нощта в РИМ-Добрич

Група ученици, на възраст от 8 до 11 години, с ръководител Мила Николова от Център НОЛъР, не само разгледаха музеите, но прекараха цялата нощ в Регионалния исторически музей, в Стария Добрич в Европейската нощ на музеите. Обиколката започна от Музея в градски парк, където децата присъстваха на откриването на изложбата „Добра среща майстори...

публикувано на 20.05.24 в 19:09

Три нови изложби от Нощта на музеите в Балчик очакват своята публика със специални послания

Над 800 души станаха съпричастни към Европейската нощ на музеите и галериите – 18 май, организирана в обектите на Исторически музей – Балчик. Такава е равносметката на директора Радостина Енчева след фолклорния събор на любителски състави „Св. Атанасий“ в село Оброчище на този ден, изложбите и събитията в Балчишката художествена галерия, както и..

публикувано на 20.05.24 в 15:19

Лесна работа: Урок по щастие

Снощи се оказах неволен свидетел на очарователна и вълнуваща случка. Излязох на балкона, за да се насладя на залеза с чаша вино в ръка. Всъщност... бях доста закъсняла за залеза... Оставаше да погледам романтичната майска нощ, да послушам тихата мелодия на водата и шепота на дърветата, които винаги ѝ пригласят като дискретни кастанети и сякаш казват,..

публикувано на 20.05.24 в 15:00

Хиляди се докоснаха до дългия път на медицината в Нощта на музеите във Варна (СНИМКИ)

До полунощ в Нощта на музеите преминаха хиляди варненци и гости на морската столица през Музея по история на медицината, съобщават оттам.  „Слонска паста за зъби“, „Светофар“, „Духът от бутилката“, „Огнен змей“, „Вулкан“, „Дъга“ и „Огън, който не е горещ“ бяха само част от атрактивните реакции, които оживяха пред очите на деца и възрастни.  И тази..

публикувано на 20.05.24 в 13:19

Делфинариумът във Варна с безплатни представления за 1 юни

Четири безплатни представления организира за Деня на детето Делфинариумът във Варна.  Те ще са от 10:30, 12, 15:30 ч. и 17 часа на 1 юни.  Спектаклите ще бъдат с вход свободен за всички деца до 12 години, но платени - за по-големи и възрастни, уточняват от Делфинариума. 

публикувано на 20.05.24 в 12:28

Нов музикален фестивал във Варна дава сцена на световни звезди през август

Върху организирането на нов музикален фестивал за поп, хаус и рейв музика се работи във Варна. Това съобщи за Радио Варна кметът Благомир Коцев.  Събитието ще бъде организирано по модел на "Spirit of Burgas" и се очаква за празника на морската столица 15 август. Целта е то да се превърне в традиционно за фестивалния календар на Варна, допълни Коцев...

публикувано на 20.05.24 в 10:45

20 май - Световен ден на пчелите

Датата 20 май се отбелязва като Световен ден на пчелите от 2018 г.  по инициатива на Словенската асоциация на пчеларите с подкрепата на правителството на Словения.  Денят е одобрен с резолюция A/RES/72/211 на Общото събрание на ООН от 20 декември 2017 г., с цел да се информира обществеността за значението на пчелите и пчелните продукти, както и по..

публикувано на 20.05.24 в 08:45