Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силен бридж турнир в Обзор

Автор:

В Обзор завърши първият международен бридж фестивал, организиран от хотелска верига "HYATT" в България заедно със спортен клуб "Дама купа".
Участниците бяха 120 от Румъния, Франция, Австрия и разбира се едни от най силните български състезатели. Бронзовите медалисти от последното световно първенство за смесени двойки Жета и Раду Михай/Румъния/, медалистите от няколко световни и европейски шампионата Румен Трендафилов, Виктор Аронов, Георги Михайлов, Стефан Скорчев и Стелияна Иванова допринесоха за изключително високото ниво на двата двойкови и отборния турнир, които се проведоха в изтеклия уикенд.
В увертюрния двойков турнир доминираха румънските състезатели, които спечелиха първото място чрез семейство Михай и второто чрез Константин Доброю и Габриел Неамту. Третото място бе спечелено от варненската двойка Юри Перец и Пламен Христов.
Основния двойков турнир премина под хегемонията на варненските състезатели-шампиони станаха Милко Славов и Иван Александров, втори са Стелияна Иванова и Деси Малакова/Хасково/, а трети-Радослава Каменова и Атанас Дончев.
Изключително драматично премина двудневният отборен турнир в който се състезаваха 12 отбора. Българските представители от отбор "VOLK"/Варна-София/-Георги Михайлов, Виктор Аронов, Антони Иванов и Юри Перец, след като бяха водачи в класирането през първите 10 кръга, загубиха в последния 11-и мач и останаха на второ място след националите на Румъния с име на отбора "Lupii Galbeni". Трети стана сборният отбор на България "ТТ-39" в състав: Петър Гвоздев /Ч.бряг/, Цветомир Груев/Ловеч/, Иво Цавков и Боян Урумов /Силистра/. Първо място в малкия финал спечели отбор "Синдикат"-Алекс Брая, Еди Ангел/Румъния/, Желязко Попов и Живко Иванов/Сливен/.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Генчев е новият наставник на "Левски"

Станислав Генчев е новият старши треньор на представителният тим на „ПФК Левски“. Договорът на специалиста е за срок от 2 години. В щаба на Станислав Генчев влизат помощник-треньорите Живко Миланов и Дарко Тасевски, треньорът на вратарите Йордан Господинов и кондиционният треньор Петър Пеев. Ръководството на „ПФК Левски“ ще представи официално..

публикувано на 28.05.24 в 15:53

ВИДЕО: Говори носителят на световната купа Йордан Александров

Йордан Александров е най-добирят ни състезател по спортна гимнастика в момента. Той го доказа със спечелването на Световната купа във Варна на висилка. Данчо е участвал на много световни купи и има медали, но златен печели за първи път в своята кариера. Александров тренира този спорт от 9-годишен, а вече е на 29 години. Негов личен треньор е баща му..

публикувано на 28.05.24 в 11:40

Панайотов отново облича националната фланелка

Националният селекционер на България Илиан Илиев повика нападателя на ЦСКА 1948 Радослав Кирилов и халфа на Черно море Васил Панайотов за предстоящите приятелски мачове с Румъния на 4 юни в Букурещ и със Словения на 8 юни в Любляна.Варненският футболиск направи блестящ сезон с екипа на "моряците" и напулно заслужено получава повиквателна.

публикувано на 28.05.24 в 10:53

Спартак /Варна/ се раздели с двама футболисти

Полузащитниците Хидает Хюсеин и Велислав Минков вече не са част от състава на ФК Спартак Варна. Роденият през 2002-а г. Хюсеин пристигна при соколите през миналото лято и записа 13 участия с едно попадение за Б група и 2 участия за купата на България с отбора на ФК Спартак Варна. 22-годишният Велислав Минков игра през есенния полусезон с Пирин..

публикувано на 28.05.24 в 10:51

ЦСКА 1948 е на бараж

ЦСКА 1948 е на бараж, след като победи Славия като гост. Педриньо отбеляза първото попадение, а Никола Илиев удвои преднината на “червените” в 63-ата минута.На баража те ще се изправят срещу третия ЦСКА - София, а сблъсъкът между двата "червени" тима е в 19:00 часа в петък на националния стадион "Васил Левски".

публикувано на 28.05.24 в 10:50

Дюлгеров се раздели с феновете и клуба

Вратарят на Черно море Иван Дюлгеров вече не е част от отбора. Той ще си търси тим от чужбина. Дюлгеров пусна кратко съобщентие в социалните мрежи по повод раздялата си с любимия отбор. "Настъпи момента на едно от най-трудните решения в живота ми. Благодаря от сърце на ръководството, треньорите и целият щаб на Черно море. За подкрепата на феновете..

публикувано на 28.05.24 в 10:47

ВИДЕО: Ръководството на "Черно море" на върха на щастието

Отборът на „Черно море“ получи сребърните медали за участието си в шампионата и голямата купа за второ място в елитния футбол. Лично президентът на футболната ни централа Георги Иванов-Гонзо пристигна във Варна за да награди футболистите и целия щаб. Празникът на стадион „Тича“ беше неузнаваем. Цяла нощ фенове бяха и скандираха имена на..

публикувано на 27.05.24 в 11:50