Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре във Варна изследват безплатно за ХИВ

Община Варна организира кампания по повод Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН като част от Националната антиспин кампания. Инициативата ще се проведе на 16 май, четвъртък. Организатор е дирекция „Превенции“ в партньорство с Регионалната здравна инспекция, Асоциацията на студентите по медицина - Варна, Сдружение „Съучастие“ и доброволци към дирекция „Превенции“.

Информация за навременното откриване и лечение в случай на заразяване с ХИВ ще бъде предоставена в мобилен медицински кабинет. Той ще работи от 11:00 ч. до 13:30 часа в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“, пред Ректората.

Желаещите граждани могат да се изследват безплатно и анонимно за ХИВ в мобилен медицински кабинет на входа на Морската градина, до Слънчевия часовник между 15:00 и 18:00ч. в четвъртък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

На 2 юни празнуват две балчишки села – Храброво и Сенокос

Две балчишки села - Храброво и Сенокос, празнуват на 2 юни.  В се­ло Се­но­кос прог­ра­ма­та ще за­поч­не ве­чер­та на 1 юни от 19 ча­са и ще за­вър­ши с праз­нич­на за­ря. В поз­дра­ви­тел­ния кон­церт учас­тие ще взе­мат въз­пи­та­ни­ци на учеб­ни­те за­ве­де­ния в се­ло­то - ДГ "Мир", ОУ "Геор­ги С. Ра­ков­ски", са­мо­дей­ци от чи­та­ли­ще..

публикувано на 29.05.24 в 13:38

В Световния ден на предизвикателствата: Ако не ти, кой? Ако не сега, кога?

Тренировките за тенесистката ни в първенства за хора с увреждания Зоя Чавдарова и дизайнерката Нора Вакарелова са задължителна част от всекидневието. Спортът, без който не могат, укрепва здравето и духа на двете дами и им дава нови сили, за да се справят с всяко предизвикателство и ж итейските перипетии. В Световния ден на предизвикателството Зоя споделя,..

публикувано на 29.05.24 в 11:00
Снимката е илюстративна

Избите на Североизтока отварят врати за всички в края на седмицата

17 винарни и 3 специални локации за дегустация на висококачествено българско вино отварят врати на 1 и 2 юни в инициативата Отворени врати на Българския Североизток . Основната част от тях са съсредоточени в няколко района – Варна, Провадия-Шумен, Силистра-Тутракан и около Велико Търново, каза за Радио Варна Десислава Малеевска, енолог и..

публикувано на 29.05.24 в 09:35

Националният турнир по акробатичен рокендрол събира деца от цяла България на 1 юни във Варна

На 1 юни, за 20-ти пореден път Варна ще бъде домакин на Националния турнир по акробатичен рокендрол за купа „Морска звезда”. Официалното откриване на събитието е в 13:30 часа в Многофункционален спортен комплекс "Владислав Варненчик", където ще продължи състезателната програма и финалите. По-рано същия ден, от 12:30 часа, ще се проведе техническата..

публикувано на 29.05.24 в 09:13
Площадчето пред Летния театър в Морската градина

Морската градина в добър вид, но на пръв поглед

Площадът пред Летния театър и "слъчевата алея" - с компрометиран и изоставен вид  Морската градина днес е в добър вид, но на пръв поглед. Ако се вгледаме има и какво да се желае – на много места са оставени кухите и загнили дънери на дървета , някои изкоренени, други – не, но премахването им без съмнение би облагородило картината. Цели..

публикувано на 28.05.24 в 15:11

От 1 юни музеите във Варна са с лятно работно време

От 1 юни на лятно работно време преминават музеите и обектите от системата на Регионалния исторически музей във Варна. Римски терми на Одесос ще работят всеки ден от 10 до 18 часа.  Малки римски терми ще приемат посетители от 10 до 17 часа през делничните дни. Етнографският музей е с работно време от 10 до 17 часа, без почивен ден.  Природонаучният..

публикувано на 28.05.24 в 14:09

Ще потече ли скоро вода от новата чешма до Дом "Младост"?

Готова е вече облицовката на чешмата до бившия дом "Младост“, която според първоначално обявените планове трябва да заработи до края на месеца. Изградена е металната конструкция, видими са и отворите за чучурите, които трябва да бъдат монтирани. Все още няма монтирана пейка, каквато се очаква до края на строителните работи.  Според обещанията..

публикувано на 27.05.24 в 16:30