Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Горят складове в района на крайезерния път във Варна

Пет екипа от пожарникари гасят голям пожар, който е възникнал в складове на голям строителен хипермаркет. Те се намират на крайезерния път във Варна.


Репортерът ни Даниела Стойнова предава от мястото на инцидента:


За сега няма информация за пострадали хора.


Според очевидци има вероятност огънят да се прехвърли върху съседни търговски обекти.


Полицаите са отцепили района.

Към 13 часа е станал инцидентът. Най-вероятно в резултат на запалване на ел.кабел.

Три жени, които са били в опасност, са спасени.

Към момента огнеборците овладяват ситуацията.

Към петте пожарни са се присъединили още три.


По публикацията работиха: Валери Великов, Ваня Славова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

На Перперикон - разкриха „град на хобитите“

Последните открития на Перперикон представи пред журналисти ръководителят на разкопките проф. Николай Овчаров. Това са комплекс от жилища от 13-14 век в Южния квартал, вкопани дълбоко в земята, за които местното население е използвало руините от заобикалящите ги антични храмове. Те са имали само вътрешно лице и не са притежавали извисяващи..

публикувано на 08.10.24 в 17:35

Преустановяват електронните услуги в Портала на НАП временно

Преустановяват електронните услуги  в портала на НАП временно днес (8 октомври). В периода от 18:00 ч. до 18:30 ч. , електронните услуги в Портала на НАП ще бъдат временно недостъпни, поради обновяването им. Това съобщават от приходната агенция. От там се извиняват за причиненото неудобство.

публикувано на 08.10.24 в 16:52

Съдия от Апелативен съд в гр.Тулуза бе на посещение в Административен съд – Варна

По програмата за обмен на ЕМСО, в Административен съд – Варна е на посещение г-жа Сандрин Льоклер – съдия от Апелативен съд в гр. Тулуза, Франция. Съдия Льоклер разгледа съда и се запозна с работата на службите, както и с дейността на съда. С кратка презентация за съдебната система на Франция и дейността на Апелативен съд – Тулуза съдия..

публикувано на 08.10.24 в 16:42

Заместник-кметът Снежана Апостолова посети Дневен център за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Йоан Златоуст“

Заместник-кметът по социални дейности и здравеопазване Снежана Апостолова посети Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Йоан Златоуст“ в навечерието на празника по случай неговото създаване. Той е най-старият и първи в общността център, създаден преди 31 години благодарение на ползотворен диалог между родители на деца..

публикувано на 08.10.24 в 17:10

Хотелите в град Ларнака са пълни заради евакуациите от Ливан

Плажовете и хотелите в кипърския град Ларнака са необичайно пълни за сезона , пише в електронното си издание кипърският вестник „Филелефтерос“. Според публикацията това се дължи на военната операция на Израел в Ливан и на евакуацията на граждани. Мариос Поливиу, председателят на хотелиерската асоциация в Ларнака предаде, че ситуацията се променя..

публикувано на 08.10.24 в 18:10

Отмениха плаването с катамаран между Бургас и Истанбул

Отменено е първото плаване по линията Бургас - Истанбул – Бургас, което беше планирано за периода от 11 до 14 октомври. Това съобщиха за Радио Варна от туристическата фирма, която продава билетите за катамарана и осигурява нощувките в турската столица. Информацията бе потвърдена и от аген-компанията, която е българския партньор на турската..

публикувано на 08.10.24 в 16:11

Утре ще е предимно слънчево

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО от 21 часа на 8-ми до 21 часа на 9-ти октомври 2024 г.  През нощта от запад на изток ще се появи разкъсана висока облачност, вятърът ще е много слаб от южна четвърт, възможно е на места видимостта да е намалена.  Утре усещането ще е за предимно слънчево време, по-късно следобед временно ще се заоблачи.  Вятърът от..

публикувано на 08.10.24 в 16:05