Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителният уличен базар "От деца за деца" с второ издание

Каузата е в полза на Детския фонд на Карин дом

В Деня на детето, 1 юни, от 13 до 17 ч. цветното пространство пред Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна ще се превърне в арена за забавления и игри - предстои второто издание на уличния базар "От деца за деца". Всяко дете ще може да продаде своите играчки, дрешки, аксесоари, а защо не и някое вече омаляло колело, тротинетка или столче! А за това как да инвестира спечеленото, всяко дете може само да прецени - дали да ги добави към своите спестявания за следващата мечтана книжка, да ги вложи в някое съкровище от съседния щанд или да ги дари за други деца, които имат нужда от подкрепа.

Организаторите от сдружение "Varna Spaces / Пространствата на Варна" ще поставят кутия за дарения, събраните средства от която ще бъдат използвани за Детския фонд на Карин дом. С него се осигурява финансова устойчивост на услугите по ранна интервенция и терапия за деца със специални нужди.

Всяко дете е добре дошло на базара - необходимо e само предварително родителят да заяви участие на имейл varnaspaces@gmail.com, като сподели име и възраст на детето, както и телефон за контакт. Крайният срок е 26 май, неделя, а в отговор на своята заявка за участие родителят ще получи всички необходими подробности по организацията на базара.

Организаторите препоръчват всяко дете да има едно одеялце, килимче и/или масичка, върху които да постави своите “артикули”. Може да си носи и каса или други “продавачески принадлежности”. Ще бъдат осигурени картончета, на които могат да се надписват цени, вода и лека почерпка за участниците. А ако обичате да правите сладки, соленки или сладкиши с мама, баба или леля, може да включите и тях в своя асортимент. Всичко е позволено!

Инициативата Уличен базар “От деца за деца" e продължение на проект Reconnect the City и се реализира от сдружение "Пространствата на Варна". Първото издание на благотворителния детски базар се състоя на 22 септември 2022 г. в рамките на Европейския ден без автомобили и по думите на Венцислава Недялкова и Антония Райчева, е преминало при изключителен успех. В предаването Улица "Събота" те споделиха повече за предстоящото второ издание, за ролята на гражданите в съхраняването на градските пространства, както и за предстоящите събития, организирани от "Varna Spaces". Разговора слушайте чрез плейъра в началото на статията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Радио Варна в Украйна (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Журналистът Доротея Николова и фоторепортерът Румен Сарандев от Радио Варна разказват от първо лице за Украйна.  Специалните ни пратеници в момента са в Одеса...   За живота на украинците в условията на поражения в украинските градове... Ще очакваме техните снимки и репортажи, в които ни запознават с живота в Украйна, с хората, които живеят там, и с..

обновено на 18.06.24 в 15:27

Изложба с творби на Пикасо, Дали, Шагал и Миро гостува във Варна

От 27 юни до 27 юли Варна е домакин на изложба графично изкуство „Модернистите на XX век“. Графични творби на Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Марк Шагал и Хуан Миро ще бъдат изложени за месец в Градската художествена галерия на улица ул. „Любен Каравелов“ 1 от 10:00 ч. до 18:00 ч. в работното време на галерията от вторник до неделя.  В частната..

публикувано на 18.06.24 в 14:30

Подновен е договорът за телефонната линия за домашно насилие

Фондация „Асоциация Анимус“ ще продължи да поддържа Националната гореща телефонна линия за пострадали от насилие още една година. Днес главният секретар на Министерския съвет (МС) подписа нов договор с неправителствената организация, която повече от 10 години помага на хора в риск или жертви на агресия в дома на телефони с номера 0800 1 8676 и 02 981..

публикувано на 18.06.24 в 13:34

За първи път във Варна ще бъде разкрит детски гинекологичен кабинет

Скоро във Варна ще отвори врати първият за града специализиран кабинет по детско-юношеска гинекология , каза за Радио Варна акушер-гинекологът д-р Владимир Нешев. Той ще бъде в ДКЦ I "Света Клементина".    Специалистът изтъкна важността на профилактика при момичетата във възрастова група 9-14 години. "Всеки акушер-гинеколог в града може да..

публикувано на 18.06.24 в 08:40
Снимката е илюстративна

Обмислят изграждането на детска градина и ясла в бившето Оздравително училище

В сградата на бившето Оздравително училище „Д-р Никола Димитров“ (т. нар. „климатично училище“), което се намира в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“, може да се изгради детска градина с яслени групи, съобщиха от общинския пресцентър.  Теренът е с площ около 3 дка, 100% общинска собственост, но има голяма денивелация. На сградата е..

публикувано на 18.06.24 в 08:07

Без промяна в цената на мидите тази година, как да познаем пресните?

Няма промяна в цената на мидите през последните няколко години. Това съобщи за Радио Варна продавачът на миди в района на Карантината във Варна Мариян Петков.  Пресните двучерупчести трябва да са затворени. Ако са леко отворени (така както стоят във водата), когато се почукат с нокът, трябва да се затворят. Ако това не се случи, те не са..

публикувано на 17.06.24 в 15:25

Лесна работа: Хмм...

Изборната тема още не е отшумяла, а това е добър повод в рубриката „Лесна работа“ да се включим в голямото мислене с някои скромни разсъждения по отношение на обществената хармония. Ние – избирателите отдавна сме наясно, че пари няма, цените се качват, данъците са недостатъчни, минималната работна заплата трябва да се повишава, за да се..

публикувано на 17.06.24 в 14:17