Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Илиев подписа с "Черно море"

Автор:

Черно море официално привлече първото си лятно попълнение. Това е вратарят Пламен Илиев, който подписа договор с “моряците” и ще носи екипа на варненци през новия сезон. Вратарят ще започне занимания с отбора от днес в 17:30 часа, когато е и първото занимание на варненци от лятната подоготовка.

Пламен Илиев е на 32 години, роден в Ботевград. Започва кариерата си в юношеските формации на местния Балкан, като през 2006 е закупен от Видима Раковски. У нас той проби именно с тима на Видима-Раковски, където изигра 35 мача. През 2011 година е продаден в Левски, където записва 104 мача до 2015 година. Последва трансфер в Ботошани, след което игра за още един румънски тим – Астра. В началото на 2019-а Илиев премина в Лудогорец, а през есента на 2021-а отива в Динамо Букурещ, откъдето бе трансфериран в Херманщадт. За последно е носил екипа на Университатя (Клуж).






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна беше последният кръг по приложно колоездене (ВИДЕО)

Завърши четвъртият пореден кръг от държавното първенство по приложно колоездене във Варна. На първо първо място отборно е съставът на Берковица-2, на второ място Берковица-1 и на трето Етрополе. При момичетата титлата спечели Валентина Бабачева от отбора на Берковица, а при момчетата златният медал отиде при Любомир Андреев също от отбора на..

публикувано на 29.06.24 в 14:28

Италия очаква сложен мач

Тимът на Швейцария и действащият шампион Италия излизат днес м битка на ЕП по футбол. Мачът е от 1/8-финалите на “Олимпиащадион” в Берлин. Начало 19:00 ч. Швейцарците не загубиха нито един от трите си досегашни мача. Италианците се измъкнаха буквално в “групата на смъртта” след драми. Играта им обаче не е убедителна.

публикувано на 29.06.24 в 10:10

Дания иска да спре домакините на Европейското първенство

Започват срещите от елиминациите на ЕП по футбол в Германия. Домакините ще трябва да доказват истинската си класа днес. Първото им препятствие е Дания. Бундестимът стартира блестящо, но след това блясъкът изчезна. Дания показа във всичките си срещи, че е труден за побеждаване отбор. Всъщност това се знае добре. Мачът е от 22.00 ч. Датчаните спечелиха..

публикувано на 29.06.24 в 08:36

Варненец на финал на двойки в Пилзен

Варненският състедател Иван Иванов се класира за финала на двойки при юношите на турнир от категория J200 на ITF в Пилзен (Чехия).  Българинът и Тайс Бохард от Нидерландия победиха на полуфиналите с 6:4, 7:6(3) четвъртите поставени германци Нилс Макдоналд и Мика Петкович. На четвъртфиналите Иванов и Бохард елиминираха и водачите в схемата. В спор..

публикувано на 29.06.24 в 08:29

Съдия провали мач по водна топка

Пропадна мачът от мъжкото първенство по водна топка между отборите на ЦСКА и Черно море. Варненци гостуват в София за важните плейофни двубои, но вчерашният първи мач не се състоя. Причината е, че вторият съдия на двубоя не пристигна на басейна. Така срещата бе провалена, а днес предстои втори мач между двата тима, като ръководствата на двата отбора ще..

публикувано на 29.06.24 в 08:28

Григор среща Лайович на Уимбълдън

Григор Димитров започва участието си на турнира от Големия шлем "Уимбълдън" срещу представителя на Сърбия Душан Лайович.  Двамата са се срещали три пъти, като Димитров има две победи..

публикувано на 29.06.24 в 08:26

Иновации от България стават стандарт за европейския плажен хандбал

Варна става европейска столица на хандбала. Броени дни остават до началото на Европейското първенство по плажен хандбал.  Иновациите, които България направи по време на Европейските първенства по плажен хандбал през 2021 г.,  бяха наложени като стандарт в наредбите на Европейската федерация по хандбал за организиране на подобни шампионати.  Това..

публикувано на 28.06.24 в 10:00