Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненската състезателка Краснобаева спечели Гран При на Бърно

Автор:

Титла за варненската състезателка по художествена гимнастика Елвира Краснобаева на Гран При Бърно. С индивидуалния многобой при жените стартира Гран При Бърно 2024. В Чехия, България е представена от националната състезателка Елвира Краснобаева. Силен многобой за възпитаничката на Светлана Юриевна и с общ актив от 135.800 (34.500 на обръч, 35.200 на топка, 35.500 на бухалки и 30.600 на лента), Елвира спечели шампионската титла. Сребърен медал за представителката на Украйна - Таисия Онофричук. Четири от четири възможни финала за Краснобаева в утрешния финален ден. Съдия за България на това състезание е Силвия Митева. Финалите стартират утре в 15.00 българско време.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Нараства рискът от пожари в земеделски ниви и гори

Във връзка с настъпване на восъчна зрялост и с повишаването на температурите се увеличава и рискът от възникване и бързо разпространение на пожари в природата, предупреждават от Областната дирекция на МВР във Варна.  Правилата и нормите за пожарната безопасност при извършване на дейности в земеделските земи са регламентирани в Наредба за правилата и..

публикувано на 20.06.24 в 18:00
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод избра тримата кандидати за патриарх на България

Светият Синод на Българската православна църква избра днес тримата кандидати, от които на 30 юни ще бъде избран новият български патриарх. Това са Григорий Врачански - с 11 гласа, Гавриил Ловчански - с 9 гласа, и Даниил Видински - с 9 гласа, съобщи говорителят на Синода митрополит Киприан. Антоний, Серафим, Киприан и Яков не са участвали в..

публикувано на 20.06.24 в 17:51

Информационен ден за свободни работни места в Балчик на 27 юни

Информационен ден на открито за свободните работни места и схеми за заетост и обучение организира в Балчик дирекция „Бюро по труда“ в Добрич. Той ще се проведе от 9.30 до 14.30 часа на 27 юни, четвъртък.  Изнесени щандове ще бъдат разположени  на две места в Балчик – на главната улица "Черно море" в отсечката към местния клон на бюрото по труда..

публикувано на 20.06.24 в 16:50

Контрабанда на надуваеми лодки разкриха на „Капитан Андреево“

Двадесет надуваеми лодки задържаха митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверки на товарен автомобил и на микробус. Случаите са в рамките на съвместната операция срещу контрабандата на Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите, съобщиха от Агенция "Митници"...

публикувано на 20.06.24 в 16:38

Добрич подобри 116-годишен температурен рекорд

Добрич е подобрил 116-годишен температурен рекорд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология - филиал Варна. Термометрите там в 15 часа днес са отчели 34,8 градуса при рекордните 33,5 градуса през 1908 г.  Данните за достигнатите температури до 15 часа в Североизточна България и досегашните най-високи на днешния ден на НИМХ-Варна:..

публикувано на 20.06.24 в 16:20
Снимката е илюстративна

Освобождават от паркирани автомобили пространството пред вход в Цветния квартал

На 21 юни (петък) за времето от 8 до 12 часа пред вход „ Г“ на ул. "Подвис" бл. 26 ще се извърши наложила се спешна резитба на дървета по сигнали на граждани. Във връзка с това ще бъде забранено паркирането пред входа утре, 21 юни,  за времето от 8:00 ч. до 12:00 ч.   Нека вече паркираните автомобили да бъдат преместени, за да не се..

публикувано на 20.06.24 в 15:58

Подготвят технически паспорти на общинските спортни бази във Варна

Община Варна поетапно изготвя технически паспорти на спортните си бази. Целта е да се подготви необходимата документация за кандидатстване, в случай че се обявят национални или европейски програми. Това стана ясно по време на среща на обществения съвет по спорт към кмета Благомир Коцев. Процедурата вече е задвижена за пет от базите - плувен..

публикувано на 20.06.24 в 15:53