Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екстремно високи температури в новия албум на Polina

"475°C" излезе на 23 август и е във всички музикални платформи

Снимка: Яна Влач, Владимир Цонков

"475°C е максималната температура, измерена на Венера. Планета, богиня, закрилник, воин, многолика, многопластова, начало и край. "475°C" се казва албумът, който със силна увереност и романтични чувства създавахме през последните две години."

Така Полина и Фенги описват новия албум на Polina, който излезе на 23 август. Изданието съдържа 9 авторски песни и един ремикс и вече е във всички музикални онлайн платформи.



Полина: Венера, защото има много проявления, тя е многолика. Специално в албума тя е любима, воин, смирена, минорна, празнуваща... Аз разглеждам музиката като жива и всяка песен в албума има собствен характер, който откривам във високите вибрации и градуси на Венера.

Фенги: В интерес на истината името на албума се появи най-накрая, след като всичко останало вече беше готово. Много искахме всички емоции, които се преплитат в този албум, да имат една обща обвивка. Албумът е разнообразен - и като темпо, и като звучене, но песните в него са свързани помежду си с представата за едно блажено лято. И тази символика с Венера пасва перфектно.

Изключително стилната обложка включва фотография на Яна Влач и лого на визуалния артист Владимир Цонков. Полина е автор на всички текстове (Фенги се включва с лирика в "Ще се намерим ли"). Тя участва и все по-дейно в създаването на музиката, като Фенги е продуцент на албума, а бийтовете и инструменталите са негово дело. В записите участват и някои от изявените варненски соул и джаз музиканти: Георги Илиев - Mista Future (китара), Стоян Роянов Я-Я (саксофони), Нейко Бодуров (трмпет), Цветан Момчилов (клавишни), и Витомир Попов (тромбон), както и бийтмейкърът Християн Христов-L!R!.

Фенги: Благословени сме да работим с едни прекрасни музиканти, които са на световно ниво. Да създавам музика с тези професионалисти е истинско удоволствие за мен, процесът е много вълнуващ, тъй като непрекъснато откриваме нови моменти, раждат се нови елементи, които интегрираме в песните.

Полина: А и ние много обичаме да има и други замесени в нашите музикални проекти. Когато присъства още някой в песента, той я прави по-цветна. Обичаме специфичния темперамент на всеки музикант, начина, по който влага емоцията си и вплита звученето си в общия микс.

За целия процес по създаването на албума "475°C" през последните две години, както и любопитни подробности около раждането на всяка една от песните в него, Полина и Фенги споделиха в предаването Улица "Събота" - разговора слушайте чрез плейъра в началото на статията.

А на 25 август предстои и официалното представяне на албума на живо пред варненска публика на покривната тераса на Campus 90. Началото е в 20 ч., а към Polina и Фенги на сцената ще се присъединят музикантите Георги Илиев (китара), Нейко Бодуров (тромпети, пиано), Венцеслав Марков (бас), и Валери Ценков (барабани). DJ JiJo ще се погрижи гостите да се чувстват добре преди началото на концерта.

"475°C" е във всички музикални платформи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Йончо Цолов от Врачанско - най-дълголетният българин, живял 130 години

Това съобщи културният антрополог д-р Росен Гацин. По време на теренна експедиция в Северозападна България е открит смъртният акт на столетника, както и неговият надгробен паметник в село Лик, Врачанско. Родствениците на Йончо Цолов от Пеловския род - Георги Пеловски, Диана Пеловска, Гергана Николова, Йончо Пеловски, Георги Димитров - се..

публикувано на 13.09.24 в 08:05
Иво Инджов

Иво Инджов: Политиците да си напишат домашното по-добре, а не да предлагат промени в избирателната система

Снощи изтече срокът за регистрация на партиите и коалициите за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. „Кризите в ДПС, както и в БСП, поставят много въпросителни относно това как би изглеждал новия парламент. Не допускам, че ДПС-тата няма да участват в изборите. В какъв вариант – тепърва ще стане ясно“. Това каза за..

публикувано на 12.09.24 в 10:49

Деменцията и болестта на Алцхаймер - все по-често срещани при напредване на възрастта

През месец септември в цял свят се говори повече по темата за превенция на заболяването Алцхаймер и синдром като деменцията. На 21.09. в Морската градина във Варна ще се проведе скрининг на хора, желаещи да се подложат на няколко въпроса относно евентуално заболяване или синдром, обясни за Радио Варна проф. д-р Ара Капрелян – началник на..

публикувано на 12.09.24 в 08:05

Във Варна започва XX-ият Световен анимационен фестивал

Във Варна започва XX-ият Световен анимационен фестивал. Той се открива на 11 септември във ФКЦ - Варна. Официалното закриване и връчването на наградите ще бъде на  15 септември 2024 г. Тази година Световният фестивал на анимационния филм - Варна има своето юбилейно 20-то издание. Събитието има за цел да запознае родната публика с най-доброто от..

публикувано на 11.09.24 в 08:10
Зеленият морски двор на Варна

Д-р Явор Ченков: Доброто развитие на детето е програмирано още преди раждането от начина на живот и взаимоотношенията на родителите

„Зеленият морски двор на Варна“ e финалист в международния конкурс за наградите Triple E за 2024 г. Екипът от специалисти в ранното детското развити е един от петте финалисти в категорията „Инициатива за ангажиране на общността на годината“ и са единствените номинирани в целия конкурс от Източна Европа и Балканите!  Triple E са глобално..

публикувано на 10.09.24 в 07:00

Дует Ритон представят концерт-спектакъла "Елате ни на гости" във Варна

Легендарният дует Ритон гостува във Варна на 9 септември. Концерт-спектакълът ще е в Летния театър от 20 часа с групата "Ангелите на Ритон". Събитието е част от турнето им "Елате ни на гости" , което започна през март и ще продължи до 16 октомври. Цялото интервю с дует Ритон чуйте в прикачения звуков файл.

публикувано на 09.09.24 в 08:00

Кристиана Димчева: Идеите в името на нашите деца ни обединяват днес

С „Празничен разказ“ Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ - Варна, отбелязва две знаменателни дати в историята ни – Съединението на Източна Румелия с Княжество България (6 септември) и Независимостта на България (22 септември). Изложбата се откри на 4 септември 2024 г. Тя проследява знакови събития от изграждането на българската държавност...

публикувано на 06.09.24 в 08:05