Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката в Девня, Аксаково и Провадия се нормализира след валежите

Снимка: БГНЕС

Ситуацията в Девня се нормализира след снощната буря, съобщи за Радио Варна кметът на града Свилен Шитов. Проблемите там са свързани с паднали клони и кални наноси по улиците. Няма пострадали хора, няма и наводнени жилища и обществени сгради, допълни Шитов.
В Провадия снощи са паднали 13 литра  валежи на квадратен метър, съобщиха от общината. Няма пострадали хора, Обстановката е сравнително спокойна, има паднали клони. В село Манастир по улиците са се образували кални наноси, които ще бъдат почистени, допълниха от общината.
Няма сигнали за проблеми след бурята в Аксаково, съобщи дежурният в общината. Рано сутринта три села са били без ток, но електрозахранването вече е възстановено.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Новите районни кметове във Варна и приоритетите им

Новите кметове на районите "Одесос“ и "Приморски“ във Варна Янислава Шопова и Николай Желязков заявиха за Радио Варна, че имат амбицията да бъдат отворени към хората и да направят районите си чисти и с добра инфраструктура.  Да вдигне нивото на комуникация между гражданите и кмета, район "Одесос" да е отворен за хората са сред първите задачи пред..

публикувано на 28.10.24 в 19:38
Машинно гласуване

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС печели убедително във Варна, "Възраждане" са втори

ГЕРБ-СДС печели убедително изборите в област Варна с два пъти повече гласове от втората по подкрепа партия ПП "Възраждане".  ГЕРБ-СДС са привлекли 47 925 гласа. На трето място е ПП-ДБ, получили доверието на 22 013 избиратели. За "Има такъв народ" гласа си са дали  12 428 симпатизанти. Новата формация на Делян Пеевски "ДПС - Ново начало" са пети във..

обновено на 28.10.24 в 18:25

8 партии влизат в НС, "Величие" остана под чертата

Централна избирателна комисия (ЦИК) публикува  резултати при обработени 100%  СИК протоколи в РИК към 17:00 часа днес, предаде БНР. ГЕРБ-СДС - 642 931 гласа или 26,39% подкрепа. Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 346 063 гласа или 14,20% подкрепа. Възраждане - 325 468 гласа или 13,36% подкрепа. ДПС-Ново начало - 281 366..

публикувано на 28.10.24 в 18:03

Съдът отмени решение на ОбС-Варна за актуализацията на Генералния план за организация на движението във Варна

Административен съд - Варна отмени актуализацията на Генералния план за организация на движението на територията на община Варна, който включва забрана за движение на коли в Морската градина, по жалба на собственици на имоти в чертите на Приморския парк. Съдът обяви решението за нищожно, тъй като не е от компетенциите на Общинския съвет, а на кмета на..

публикувано на 28.10.24 в 17:21
Даниел Лорер

Даниел Лорер, ПП-ДБ: Решението на МС за стадион "Варна" е хвърляне на димка

Все още не е ясно Община Варна какъв дял ще запази от дружеството, управляващо стадион "Варна", след увеличаване на капитала му и вложените от държавата 30 млн. лева за довършването на съоръжението. Това коментира кметът на Варна Благомир Коцев, който изказа недоумението си как не е осъществена връзка с представители на кметската администрация по..

публикувано на 28.10.24 в 16:10

Във Варна планират изграждане на два нови парка в "Младост" и ремонт на улица "Вяра"

Изграждането на два нови парка - "Младост" и "Република", в район "Младост", е един от проектите, по които работи Община Варна. Това съобщи на брифинг днес кметът Благомир Коцев. В момента сме на последната права на проектирането им, каза още той, допълвайки, че във Варна отдавна не са изграждани нови паркове.  Ремонтите на малките улици са сред..

публикувано на 28.10.24 в 16:05

От сряда затварят южното платно на бул. "Владислав Варненчик", въвеждат обходни маршрути

От днес при кръстовището на Двете кули се асфалтират преходните трасета между северното и южното платно по бул. „Владислав Варненчик“. С дейностите ще приключи първият, от общо четирите етапа, от проекта на ВиК– Варна за изграждането на канализационен колектор с голям диаметър (Ф2000) и две канализационни шахти. Първият етап ще завърши 10 дни по-рано..

публикувано на 28.10.24 в 15:27