Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наближава турнирът "Морски звезди"

Автор:

На 12-13 октомври в НСБ “Спортпалас” ще се проведе X-ти юбилеен турнир “Морски звезди” и Приз “Меглена Михайлова”. Участват 15 клуба и близо 500 гимнастички в индивидуална и ансамблова надпревара, а в неделя от 16.00ч ще участват гимнастичките в дисциплина гимнастрада. Главен съдия на състезанието ще бъде Мария Калангерова. На 12. 10.2024 г по време на откриването на юбилейния турнир ще бъде връчен Приз “Меглена Михайлова”. Тази година ще има томбола предоставена от спонсори, а на 11 октомври златните медалистки от Токио Симона Дянкова и Лаура Траатс, ще изнесат безвъзмезден Мастър клас в зали "Простор" с домакин КХГ ”Грация”. Специални гости ще бъдат първата трикратна Световна шампионка на България г-жа Мария Гигова, член на управителния съвет, председател на СК “Черноморец” и дългогодишен съдия на турнира, почетният председател на КХГ ”Грация” г-жа Минка Ванкова, председател на СК “Чар-ДКС” г-жа Мария Чиприанова, създателката на МТ “Царица Маргарита” г-жа Анелия Атанасова и други.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Теодор Христов: Искам да впечатлявам с играта си на ринга ( ВИДЕО)

Варненският състезател по кик бокс Теодор Христов е в топ три на най-добрите български бойци. Той единствен представя страната ни в най-престижната бойна верига в света Glory. Теодор изигра вече три мача на ринга в тази верига и направи отлично впечатление. Днес той заминава за Ротердам, където на 12 октомври отново ще се бие. Готви се под..

публикувано на 09.10.24 в 11:50

Виктор Ненков е спортист на Варна за август - 2024

Спортистът на Варна за месец август 2024 година е Виктор Ненков /снимката горе/. Той е състезател по кик бокс на клуб „Вокил“. Виктор стана световен шампион на първенството в Унгария в стил К1, кат.57 кг до 19 години. Треньор Петър Петров. Отбор на Варна за август тимът на „Вокил“, със златен и два сребърни медала от Световното първенство по кик бокс в..

публикувано на 09.10.24 в 11:00

Григор Димитров отстрани Алексей Попирин

Григор Димитров се класира за осминафиналите на ATP 1000 турнира на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Шахнай с награден фонд 9 милиона долара. Поставеният под №9 в схемата българин победи със 7:6(5), 6:2 №24 в световната ранглиста Алексей Попирин (Австралия). Срещата продължи 89 минути. Това беше четвърти мач между двамата тенисисти, а..

публикувано на 09.10.24 в 08:55

Злато и бронз за девойките ни в Бърно

София Маврова спечели най-силната европейска купа за сезона при девойките младша възраст, след като триумфира на турнира в Бърно, Чехия.   Българката ликува с титлата в категория до 44 кг, след като победи на старта представителката на домакините Серма Катеня, после и шампионките на Унгария и Украйна, съответно Флора Короника и Владислава Рейзник.  За..

публикувано на 09.10.24 в 08:53

Презентиран беше туристически маршрут "Черноморски път"

В периода 03.10.-06.10. се проведе 55-тата годишна конференция на Европейската федерация на туристите ERA (European Ramblers Association). В организацията членуват над 60 туристически дружества от 32 европейски държави. ERA извършва дейности по съгласуване, трансгранично сътрудничество, създаване и маркиране на национални и европейски пешеходни..

публикувано на 09.10.24 в 08:49

Заключителна среща с организаторите на 10-я пожароприложен турнир "Одесос"- Варна (ВИДЕО)

Днес на специално тържество беше закрит международния турнир по пожароприложен спорт "Одесос"-Варна. Това беше среща на организаторите със спонсори, доброволци, екипи и организации, които през годините са помагали за провеждането и организирането на тази проява, която се състоя за 10-ти път тази година. Раздадени бяха много благодарствени плакети и..

публикувано на 08.10.24 в 17:22

Пенко Златев: Амбицирани сме за силен сезон (ВИДЕО)

Хандбалистите на „Спартак“-Варна изиграха първия си мач от новото първенство при мъжете. Мачът беше истинско дерби, като изправи варненци срещу носителите на купата от миналия сезон, отбора на „Шумен“. Срещата трябваше да се играе в Шумен, но ангажираност на залата измести мача във Варна. „Спартак“ загуби с 23-30. Кратък разрез на този мач прави..

публикувано на 08.10.24 в 11:50