Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радо Росенов е европейски шампион

Автор:

Перфектен Радо Росенов е шампион на Европа. Националът ни спечели златния медал на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години в София. Пред погледите на редица легенди от близкото и по-далечно минало националът ни срази на финала представителя на Армения Артур Сахакян. В категория до 60 килограма българинът ликува с категоричното 5:0 съдийски гласа и заслужи трета поредна титла от европейските шампионати в тази възраст.
Двубоят започна равностойно, като Росенов имаше нужда от малко повече време, за да намери ритъма си. Той взе минимален аванс при съдийските отсъждания, след което разгърна потенциала си. Във втория и третия рунд българинът доминираше и демонстрира превъзходството си, за да стигне до голямата победа.
„Много съм доволен от представянето си. Постигнах пет победи по пътя към златния медал и показах превъзходство във всяка среща. В първия рунд малко по-бавно започнах, но след това се отпуснах и започнах да танцувам по ринга. Благодаря и на публиката, която много ми помогна. Благодаря на треньорите, най-вече на Жоел Арате, който е максималист и винаги иска от нас да сме на върха. Това е третата ми титла в тази възраст, догодина обаче искам златния медал и от Европейското първенство за мъже. Погледът е към Лос Анджелис 2028 и сега правя първата стъпка към целта там – да съм шампион“, каза след успеха си Росенов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Николай Киров поема "Спартак"- Варна

Николай Киров е новият наставник на Спартак (Варна). Временно начело на тима бе Иван Цветанов. Панайот Кискинов ще бъде технически директор на отбора.

публикувано на 20.10.24 в 21:06

"Черно море" взе трите точки срещу "Хебър" (ВИДЕО)

Отборът на Черно море записа победа срещу Хебър с 1-0. Гол на Дуду (75) реши изхода на този мач. Срещата беше тактически оспорвана, но като цяло нямаше високо ниво футбол на "Тича". За домакините най-важни са трите точки, спечелени тази вечер.

публикувано на 20.10.24 в 19:17

Втора загуба за Варна ДКС

Волейболистките на Варна ДКС с втора загуба на старта на женското първенство. Като домакини варненки отстъпиха с 0-3 срещу столичния тим ЦСКА. В следващия си мач Варна ДКС ще е домакин на ЦПВК, като срещата е от 14.00 ч.

публикувано на 20.10.24 в 17:56

"Перун 1" с втора загуба на старта (ВИДЕО)

Втора загуба за волейболистките на "Перун 1"-Варна. Този път те отстъпиха срещу отбора на "Славия" с 0-3 гейма. Варненки не играха силно в защита, а като цяло отборът от столицата е доста по-силен. Това е второ поражение за момичетата на треньора Димо Стоянов, след като вчера те отстъпиха със същия резултат на ЦСКА.

публикувано на 20.10.24 в 13:28

Лия Каратанчева стана вицешампионка на двойки на турнир в Португалия

Националката на България за "Били Джийн Кинг Къп" Лия Каратанчева загуби на финала на двойки на турнира на твърда настилка във Фаро (Португалия) с награден фонд 25 хиляди долара. Каратанчева и Диана Марчинкевица (Латвия), трети поставени в основната схема, отстъпиха пред номер 2 Вероника Фалковска (Полша) и Стефани Джудит Вишер (Нидерландия) с 4:6, 6:2,..

публикувано на 20.10.24 в 10:50

"Ботев"- Пловдив с осма победа

Осма шампионатна победа за Ботев Пловдив през сезона.  „Канарчетата” спечелиха с 1:0 срещу Славия. Николай Минков (60) беше точен за домакините след груба вратарска грешка на Николай Кръстев.

публикувано на 20.10.24 в 09:52

Втора футболна лига, резултати от 13-я кръг

19 октомври 2024 г., събота, 16:00 ч / XIII кръг Беласица (Петрич) - Спартак (Плевен) 2:0 (0:0) Локомотив (Горна Оряховица) - Ловеч (Ловеч) 0:0 ФК ЦСКА 1948 II (София) - Дунав от Русе (Русе) 1:2 (0:0) Етър ВТ (Велико Търново) - Спортист 2009 (Своге) 1:1 (0:1) 20 октомври 2024 г.,..

публикувано на 20.10.24 в 09:51