Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Динков се поздрави с успех в Будва

Автор:

Атанас Динков осигури втора победа днес за България на Световното първенство за младежи и девойки в Будва (Черна гора) след тази на Сами Халил (75 кг). В категория до 54 килограма националът ни преодоля в много тежка битка представителя на Туркменистан Мейлис Шадурдийев. Младият ни талант даде всичко от себе си и това му осигури труден, но заслужен успех с 3:2 съдийски гласа.

Във втория кръг Динков ще се изправи срещу Кевин Козак (Унгария). Утре ни очаква още един мач с българско участие. Във вечерната сесия Семьон Болдирев (80 кг) ще се изправи срещу Хорхе Суарес (Куба). Двубоят е осми в програмата на ринг Б, която започва от 19:00 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна има балкански шампион по катерене

Златен медал за Михаил Рафайлов от отбора на клуба домакин и организатор „Варна клайминг“ на Балканското първенство по спортно катерене. Той участва в четвърта група, 14-годишни момчета. Стефан Щерев /16 г/ от отбора на „Чудните скали“ спечели среброто при юношите. Бронзов медал взе Виктор Вълков /20 г/ също от отбора на „Чудните скали“- Варна при юношите..

публикувано на 27.10.24 в 13:51

Отличното представяне на националите ни в Будва продължава

Българските боксьори продължават с отличното си представяне на Световното първенство за младежи и девойки в Будва. Националите ни постигнаха нови три победи в рамките на днешния ден на турнира в Черна гора. В категория до 57 килограма Ангел Димитров проведе изключително тежка битка, но намери път към успеха. Той преодоля представителя на Киргизстан..

публикувано на 27.10.24 в 08:00

Голям успех за ватерполистите на "Спартак"-Варна

Ватерполистите на КПС "Спартак"-Варна до 14 години постигнаха забележителен усоех. Те станаха първият отбор, класирал се за група "Елит" на държавното първенство по водна топка.  В драматичен мач срещу "Славия", след изключително напрегнати дузпи, "Спартак" надделя с 14:12. Последва триумф над "Ботев 2000"- Враца с категоричното 14:2 и победа над..

публикувано на 27.10.24 в 07:57

Сребро за Балканска от Косово

Белослава Балканска е вицешампион на световна купа в Косово до 13 години -WTT YOUTH CONTENDER PRISHTINA 2024. Първо две победи и първо място в групата срещу ABAZI и SMAJEI и двете представителки на Република Косово с 3:0 , което й осигури 1 място в групата.  В основна схема Буба се изправи срещу Kokoneshi от Албания и я победи 3:0 .В..

публикувано на 27.10.24 в 07:56

"Евър" - Варна с медали от Луковит

Национален шампионат по крос - кънтри в гр. Луковит. Медали за СКЛА "Евър"-Варна.  Наталия Кременска – златен медал при жени под 23 години Исмаил Ссенанджи – сребро при мъже Стефания Любенова – бронз при девойки под 16 години Всички състезатели направиха лични постижения. Треньори : Крум Крумов и Цонка Господинова.

публикувано на 27.10.24 в 07:54

"Черно море" с първа шампионатна победа (ВИДЕО)

Волейболистите на "Черно море" с първа победа в мъжкото първенство. Като домакините се наложиха над състава на "Дунав"- Русе с 3-2 (23-25, 25-19, 25-12, 20-25, 15-6). Интересен и оспорван мач с много грешки и от страна на двата тима. Варненци показаха игра на приливи и отливи, но все още сме в началото на първенството и това може да се приеме за нормално..

публикувано на 26.10.24 в 20:16

Дадоха старта на Балканското първенство по спортно катерене във Варна (ВИДЕО)

Във Варна преди малко започна Балканското първенство по спортно катерене за подрастващи. Днес и утре елитът на Балканите в този спорт ще си оспорват призовите места. Организатор на проявата е спортен клуб "Варна клайминг". Шампионатът се провежда в зала "Владислав" на спортен комплекс "Черно море".

публикувано на 26.10.24 в 11:27