Истинското детство е без технологии

Днес ще ви запознаем с едно много симпатично и сплотено семейство от Видин. Мариана и Генади нямат сключен брак, но живеят на семейни начала от много време. Те са заедно от 23 години и имат две прекрасни дъщерички - близначки. За имената им се..

публикувано на 29.11.23 в 17:35

Известни наши оперни певци изнасят концерт във Видин

Петима от най-добрите български опрени певци ще изнесат концерт във Видин . Иванка Нинова, Цветелина Василева, Теми Рафаелова, Петър Найденов и Борис Тасков ще изпълнят арии и дуети от световни оперни шедьоври. На солистите ще акомпанира Симфониета -..

публикувано на 29.11.23 в 16:28

Коледни пакети ще зарадват деца от община Кула

Благотворителна коледна кампания "Бъди човек" се провежда за шеста поредна година в Кула . За първи път обаче инициативата на сдружение "Северозапазване" е насочена към най-малките жители на общината. Целта е да да бъдат подпомогнати деца в..

публикувано на 29.11.23 в 15:09

Професионална гимназия "Васил Левски" в Мездра има вече училищно радио

Училищно радио има в ПГ "Васил Левски" в Мездра . Това е първото радио, което се монтира в учебното заведение и се случва по идея на директора, с подкрепата на училищното ръководство.  Изградено е със собствени средства. Основната му цел е да..

публикувано на 28.11.23 в 15:30

Нова стихосбирка ще бъде представена в Монтана

Наталия Цветанова ще представи новата си стихосбирка  "Като отлитане е времето"  пред публика в Монтана. Авторката включва в изданието около 60 стихотворения, а темите, които я вълнуват са свързани с общочовешките проблеми, живота и смъртта, за..

публикувано на 28.11.23 в 14:30

Учител от Мездра се завърна от стаж в САЩ

Йоана Константинова , старши учител по английски език в СУ „Иван Вазов“ в Мездра , участва като стипендиант в двумесечен стаж в САЩ по международната програма за усъвършенстване на учители в областта на медийната грамотност „Фулбрайт”. Това..

публикувано на 28.11.23 в 14:10

Нова екопътека ще има край село Царевец

Изграждат екопътека  край врачанското село Царевец . Дейностите са  по проект в рамките на Националната кампания  „Чиста околна среда“  на Министерството на околната среда и водите, който се финансира от Предприятието за управление на дейностите..

публикувано на 28.11.23 в 13:05

Щедрият вторник събира средства за благотворителни каузи

Повече от 130 държави по света днес ще отбележат Щедрия вторник . България от своя страна ще се включи в световната инициатива за шести път, а официален партньор на кампанията у нас е фондация "BCause" .   Може да се каже, че Щедрият вторник е създаден..

обновено на 28.11.23 в 10:10
Любен Любенов, областен координатор на РС на КНСБ - Видин

КНСБ разяснява законодателните промени при защитата на правата на сдружаване

Промени в Наказателния кодекс защитават правата на синдикални сдружения. С новите текстове, които вече са в сила, се криминализират деянията, насочени срещу правото на сдружаване на работниците и служителите, обясни областният координатор на..

публикувано на 27.11.23 в 16:45

Нормализира ли се зимната обстановка в Северозапада?

Усложнената зимна обстановка през почивните дни затрудни жителите на много населени в Северозападна България. Обилният и мокър снеговалеж попречи на движението по пътищата от второкласната и четвъртокласна пътна мрежа, прекъсна..

публикувано на 27.11.23 в 14:24