Теодор Димокенчев

Теодор Димокенчев: Преразпределя се влиянието в "сглобката", но тя не се клати

Засилилите се разногласия след местните изборите продължават с пълна сила.  Бъдещето на настоящото правителство за пореден път е заложено на карта.  Премиерът обяви, че е готов да подаде оставка, ако вътрешният министър не припознае действията на част..

публикувано на 23.11.23 в 10:00

Бюджет 2024 - ще живеем ли по-добре?

През последните дни новият бюджет, като че ли се превърна в още един инструмент за политическа реторика. Къде, обаче свършват финансовите доводи и започват политическите хватки? Финансовият министър Асен Василев обяви ръст на заплатите с 10% и..

публикувано на 22.11.23 в 11:15

Преля ли чашата на футболното ни търпение

Футболните фенове на различни клубове от страната, сред които на ЦСКА и "Левски", безпрецедентно се обединиха и излязоха на протест срещу 18-годишното управление на Борислав Михайлов в БФС . Акцията обаче приключи със сериозни безредици. Полицията в..

публикувано на 21.11.23 в 14:48

Недостиг на професионални шофьори затруднява транспортния бранш

Остър недостиг на професионални шофьори изпитва транспортният бранш у нас. Затруднението в сектора свързано с липсата на достатъчно водачи е от години. Проблемът не е само в България, а и в цяла Европа. По последни данни близо 500 000 шофьори не..

публикувано на 20.11.23 в 11:00

Село Динково - най-източната точка на област Видин

Днес в рубриката "Добро утро, кмете"  се отправяме към периферията на област Видин, за да посетим най-източната му точка - малкото село Динково . Разположено е край река Лом на 19 км североизточно от общинския център Ружинци.  Селото възниква с..

публикувано на 17.11.23 в 15:18

Как да подготвим автомобила за зимата

С понижаването на температурите и наближаването на най-студения от сезоните, темата за подготовката на автомобила за зимни условия отново е актуална. От вчерашния 15 ноември е в сила традиционната акция "Зима", която продължава до 14 декември. По..

публикувано на 16.11.23 в 10:00

Ще бъдат ли облагани бакшишите на сервитьорите?

Получените бакшиши в ресторанти и заведения да се облагат с данък и осигуровки, предлагат управляващите.  Текстовете са в проектозакона за данъка върху доходите на физическите лица, като пакетът от данъчни закони вече е в парламента и ще започне..

публикувано на 15.11.23 в 10:45

Ще има ли управляващо мнозинство във Видин?

С фалстарт започна работата на новия Общински съвет във Видин. Засега не е ясно какво ще е управляващото мнозинство и дали въобще ще има такова. Първата индикация за това е, че местният парламент не успя да си избере председател. Трима бяха..

публикувано на 14.11.23 в 14:27

Предлагат данъкът за сградите да е обвързан с пазарните цени на имотите

Предложение за промени в Закона за местни данъци и такси предвижда данъкът върху имотите да е обвързан с пазарните им цени, а данъчните оценки на жилищата да могат да се актуализират на всеки две години.  Предложението е на правителството и..

публикувано на 13.11.23 в 10:05

Оряхово избра за четвърти път Росен Добрев за кмет

Днес ще посетим Оряхово. Градът е административен център на община Оряхово и важно пристанище на река Дунав.  Разположен е в живописна хълмиста местност на десния бряг на реката. Интересното е, че в миналото градът е бил познат под различни имена -..

публикувано на 10.11.23 в 16:55