Център на нашия живот трябва да бъде Христос

Тринадесета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че ние като християни трябва да се стремим не само да изпълняваме закона на Бога просто на думи и формално, а трябва да се..

публикувано на 26.11.23 в 08:00

Да търсим богатство, което можем да ползваме и след земния ни живот!

Девета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че нашата грижа не трябва да бъде да събираме богатства на земята, чрез които да живеем доволно и охолно, и далеч от Твореца, а преди..

публикувано на 19.11.23 в 08:00

Господи, бъди милосърден самарянин за падналите ни и наранени души!

Осма неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че милосърдието, грижата за нашия ближен трябва да бъде неизменна част от нашия духовен и социален живот. В  притчата за добрия самарянин  Господ Иисус..

публикувано на 12.11.23 в 08:00

Земният живот трябва да бъде подготовка за вечния

Пета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива, че освен земното, което виждаме, има и вечно - духовно, което е всъщност истинското и безценното съкровище и грижа за всеки един човек. Притчата за..

публикувано на 05.11.23 в 08:00

Животът и смъртта са в Божиите ръце

В Седмата неделя след Неделя подир Въздвижение,  която отбелязваме днес, Църквата ни насърчава да проумеем, че в Божия власт е всичко и Бог е Този, Който може да превърне болката в радост и смъртта в живот. Днес, най-много от всякога човеците..

публикувано на 29.10.23 в 08:00

Да не се страхуваме, да се променяме

Шестата Неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Бог ни открива чрез една сцена от Евангелието това, че не трябва да го гоним от себе си, а да се стремим с цената на всичко да Го задържаме. Чрез избавянето на..

публикувано на 22.10.23 в 08:00

Сам Господ развързва ума ни, за да разбираме Писанието

В Четвърта неделя след Неделя подир Въздвижение,  Словото Божие отваря дверите на Царството небесно. "Който има уши да слуша, нека слуша!"  /Лк. 8 :15/ Вярата се поражда от слушането. Затова Христос сее навсякъде словото Божие –..

публикувано на 15.10.23 в 08:00

Да скърбим, но да не се отчайваме!

В Третата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на великата сила, която има и ни окриля с нея Господ Иисус Христос. Днешните Христови думи, отправени към скръбната вдовица, която..

публикувано на 08.10.23 в 08:00

Да станем по благодат това, което Бог е по природа

Във Втора неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание да проумеем и се вдъхновим, че всичко онова, което ни заобикаля ще бъде добро или зло, в  зависимост от това какви сме ние спрямо нашите околни. "В..

публикувано на 01.10.23 в 08:00

"Иди си от мене, Господи, понеже аз съм грешен човек"

В Първа неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към осъзнаване на висотата на духовното служение и в същото време неговата простота и достъпност за всеки един от нас.  "Иди си от мене, Господи,..

публикувано на 24.09.23 в 08:00