В петък грейва коледната украса във Видин

В петък, 1 декември , във Видин ще бъде поставено официално началото на коледно-новогодишните празници . В 17:30 ч. на централния площад "Бдинци" се очакват Дядо Коледа и Снежанка да зарадват видинските деца с подаръци и заедно ще запалят светлините..

публикувано на 29.11.23 в 08:27

Какви са рисковете и проблемите пред децата на родители-гурбетчии?

Всяко четвърто българче расте без родителите си , защото те работят в чужбина . Притеснителните данни изнесе евродепутатът Петър Витанов при участието си преди дни в конференция "Социалните последици от европейската мобилност - децата оставени у..

публикувано на 28.11.23 в 12:15

Няколко годишнини отбелязват в Мездра през декември

През месец декември в историята на Мездра са се случили няколко важни събития . На 3 декември (15 декември по нов стил) през 1898 г. княз Фердинанд I издава указ, с който е образувана Мездренска селска община. Освен тогавашното село Мездра,..

публикувано на 28.11.23 в 09:07

Какъв е достъпът до качествена медицинска помощ в Северозапада?

България разполага с гъста мрежа от болници - общо 341, като в тях се включват държавни, общински и частни лечебни заведения. Болница има във всяка от 28-те области и в 104 (от общо 265) български общини. Най-много са болниците в столицата - 37...

публикувано на 27.11.23 в 11:30
Теодор Димокенчев

Теодор Димокенчев: Преразпределя се влиянието в "сглобката", но тя не се клати

Засилилите се разногласия след местните изборите продължават с пълна сила.  Бъдещето на настоящото правителство за пореден път е заложено на карта.  Премиерът обяви, че е готов да подаде оставка, ако вътрешният министър не припознае действията на част..

публикувано на 23.11.23 в 10:00

Недостиг на професионални шофьори затруднява транспортния бранш

Остър недостиг на професионални шофьори изпитва транспортният бранш у нас. Затруднението в сектора свързано с липсата на достатъчно водачи е от години. Проблемът не е само в България, а и в цяла Европа. По последни данни близо 500 000 шофьори не..

публикувано на 20.11.23 в 11:00

Детска градина "Звънче" в Берковица работи активно с родителите

Активната роля на родителите във възпитателния и образователен процес на малчуганите е в основата на проекта  "Равен достъп до училищно образование в условията на кризи", който се реализира в ДГ  "Звънче" в Берковица.   Затова и в къща-музей..

публикувано на 20.11.23 в 09:04

Как да подготвим автомобила за зимата

С понижаването на температурите и наближаването на най-студения от сезоните, темата за подготовката на автомобила за зимни условия отново е актуална. От вчерашния 15 ноември е в сила традиционната акция "Зима", която продължава до 14 декември. По..

публикувано на 16.11.23 в 10:00

Предлагат данъкът за сградите да е обвързан с пазарните цени на имотите

Предложение за промени в Закона за местни данъци и такси предвижда данъкът върху имотите да е обвързан с пазарните им цени, а данъчните оценки на жилищата да могат да се актуализират на всеки две години.  Предложението е на правителството и..

публикувано на 13.11.23 в 10:05
Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб

Боян Стефанов: Истинският лидер трябва да помага за осъзнаването и за образоването на електората, а не сляпо да го следва

Поредно напрежение изкристализира в Сглобката минути след края на изборите.  Докато лидерът на ГЕРБ се обоснова, че "не вижда смисъл в подкрепа за правителството", коалиционните му партньори нямат намерение да се отказват от управлението заради..

публикувано на 09.11.23 в 10:00